4G snelheid verbetert in Brazilië

0
613

De gemiddelde 4G snelheid is verbeterd in Brazilië in de laatste paar maanden, volgens een nieuw rapport van adviesbureau OpenSignal.

De vierde generatie mobiel internet in Brazilië is voorzien tegen een gemiddelde snelheid van 19.68 Megabits per seconde (Mbps) tussen juli en September, afhankelijk van de Staat van de LTE-rapport.

Dit geeft een verbetering van de 16 Mbps snelheid opgemerkt door de vorige wereldwijde studie uitgevoerd door de firma die gemeten 4G snelheden tussen juni en augustus vorig jaar.

In de wereldwijde ranking van 4G-snelheden, Brazilië is vooruit van de Verenigde Staten (13.03 Mbps), Rusland (17.56 Mbps) en Argentinië (12.19 Mbps). De snelheid van de Braziliaanse 4G wordt ook boven het mondiale gemiddelde van 17.4 Mbps.

In termen van de beschikbaarheid van 4G-technologie in Brazilië, 4G wordt aangeboden in 54 procent van het land. In dat aspect Brazilië neemt nu de 62e positie in de ranking – in 2015, gerangschikt 51e, aangezien de marktdeelnemers zich ingespannen voor het verbeteren van de dienstverlening vóór de Olympische Spelen.

Volgens een vorige Brazilië-specifieke studie gepubliceerd door het adviesbureau in juni, Braziliaanse 4G-gebruikers zouden kunnen vinden die een LTE-signaal op slechts 50 procent van de tijd. De studie suggereerde dat arme 4G-signaal beschikbaarheid in Brazilië was deels te wijten aan gebrek aan investeringen door de lokale telecom aanbieders in verhouding tot andere landen.

Volgens OpenSignal, Singapore is de snelste 4G-snelheid in de wereld, in 45.86 Mbps. Zuid-Korea staat op de tweede met 45.77 Mbps, gevolgd door Hongarije (40.61 Mbps) en Roemenië (35.61 Mbps).

Aan de onderkant van de lijst is in Costa Rica (5.82 Mbps), gevolgd door Saoedi-Arabië (5.97 Mbps), India (6.39 Mbps) en de Filippijnen (7.27 Mbps).

OpenSignal verzameld simulatie van gegevens van smartphones van gebruikers in 78 landen voor de studie. Meer dan 500.000 gebruikers delen hun gegevens op 4G-toegang en meer dan 17 miljard metingen werden uitgevoerd in de periode van drie maanden.