DNS66 Host-gebaseerd Blokker voor Android

0
468

DNS66 is een host-gebaseerd blokker voor Android-apparaten is eenvoudig te installeren en vereist geen root of speciale machtigingen.

Het opzetten van een goede blokkering op Android-apparaten is niet zo eenvoudig als het klinkt. Oplossingen die niet voor de hoofdmap nodig zijn vaak beperkt als het gaat om functionaliteit.

DNS66 is een gratis applicatie voor Android, dat komt daar verandering in. Kortom, wat het doet is het opzetten van een virtuele VPN-verbinding om controle te krijgen over het netwerk verkeer. Het maakt gebruik van filterlijsten te blokkeren verbindingen naar sites op de zwarte lijst, en niet interfereren met enige site die is niet op de zwarte lijst.

Het is ook het aanbieden van gratis gebruik geen te loggen DNS-servers op de top van dat alles, maar ondersteunt ook de standaard-DNS-server het apparaat is geconfigureerd voor het gebruik van zo goed als dat de voorkeur heeft.

DNS66

dns66

DNS66 de broncode is beschikbaar op GitHub, en de applicatie zelf op F-Droid, maar niet op Google Play. F-Droid is een app-marktplaats voor gratis en open source toepassingen.

Te installeren DNS66, installeren F-Droid eerst op uw Android-apparaat als u dit nog niet hebt gedaan. Eenmaal gedaan, kunt u de app te installeren DNS66 op het apparaat aan de slag te gaan (door te zoeken op de F-Droid).

De app geeft een paar tutorial schermen op de eerste start die u voorzien van de meest belangrijke informatie over het gebruik ervan. U kunt het volgende doen wanneer de tutorial eindigt:

  1. Selecteer DNS-Servers en -, in-of uitschakelen custom servers, of het gebruik van DNS-servers van de app wordt geleverd met compleet. De servers van de app wordt geleverd met zijn no-logging DNS-servers die door de duitse Chaos Computer Club en anderen.
  2. Open het Domein-Filters notering en het inschakelen of uitschakelen van het filter lijsten die u wilt gebruiken. Een paar van de lijsten als de MVPS Hosts-bestand of Peter Lowe ‘ s Ad server lijst zijn standaard geselecteerd. U kunt het toevoegen van aangepaste lijsten door het opgeven van een URL of host. U kunt ook kiezen om te ontkennen, toelaten of negeren deze.

U moet druk op de refresh knop in het hoofdmenu een keer. Deze download de nieuwste lijsten voor de lokale apparaat. Eenmaal gedaan, een lange druk op de start-knop om de service te starten.

U krijgt de gebruikelijke DNS-verbinding query door Android die u nodig hebt om het te accepteren. Als dat eenmaal uit de weg te controleren, kunt u dat DNS66 is up and running door het openen van het systeemvak op uw Android-apparaat.

ad blocker android

Je moet zien dat het apparaat is verbonden met een VPN met behulp van DNS66, en dat DNS66 wordt uitgevoerd. Test dit door het bezoeken van internetsites. Je moet het niet zien van advertenties of andere elementen die u hebt geselecteerd voor het blokkeren van de toepassing.

Voorbehoud

Er zijn een paar kanttekeningen op dit moment. Ten eerste is het moeilijk om de witte lijst voor sites. Als een webmaster, ik zou u willen aanmoedigen om de witte lijst voor de sites die u bezoekt regelmatig om ervoor te zorgen zij zijn rond voor een lange tijd.

Ten tweede, de app ondersteunt geen automatische updates van dit moment. Dit betekent dat u zal moeten tik op de knop vernieuwen regelmatig op te laden om de meest recente filterdefinities. Ook IPv6-servers en bestanden host met just host namen worden niet gesteund gewoon nog niet.

Slotwoord

DNS66 is een makkelijk te gebruiken blokkeren-oplossing voor Android-apparaat. Het is eenvoudig in te stellen filteren en het meeste is geautomatiseerd na de eerste installatie. De app kan gebruik maken van een betere whitelisting, en een aantal verbeteringen met betrekking tot de beperkingen die hierboven worden vermeld.