Firefox 50.0 komt voor Windows, Mac, Linux en Android, voegt nieuwe functies

0
576
firefox50.png

De Firefox-50.0 browser is klaar om te downloaden van Mozilla.org.

Afbeelding: ZDNet

De nieuwste versie van Firefox voor Pc ‘ s en Android-apparaten brengt een aantal nieuwe functies en updates als de browser bereikt zijn vijftigste release.

Mozilla, de browser van de maker, zei dat Firefox 50.0 voor PC ondersteunt het afspelen van video op meer sites zonder plugins met WebM EME Ondersteuning voor Widevine op Windows en Mac. Prestaties zijn verbeterd voor de SDK van extensies of uitbreidingen met behulp van de SDK module loader, en het downloaden van bescherming is toegevoegd voor een groot aantal uitvoerbare bestand types op Windows, Mac, en Linux.

Andere updates zijn toegenomen beschikbaarheid van WebGL voor meer dan 98 procent van de gebruikers op Windows 7 en nieuwer, en de mogelijkheid om gebruikers te beperken ‘Zoeken in pagina’ zoeken op hele woorden alleen.

Er is ook een update van de sneltoetsen, waarmee je je Ctrl+Tab om te bladeren door tabbladen in laatst gebruikte volgorde, terwijl gebruikers kunnen een pagina in Reader-Modus met behulp van Ctrl+Alt+R (command+alt+r op Mac). Mozilla heeft ook nog een ingebouwde Emoji instellen voor de bediening van systemen zonder eigen Emoji lettertypes (Windows 8.0 en lager en Linux).

De Android-release ziet er minder toevoegingen, ondersteuning toevoegen voor HLS video ‘ s via de speler overlay en de vereenvoudiging van de gebruikersinterface door de combinatie van de Recente Tabbladen en de Geschiedenis van de panelen.

De open-source browser maakte zijn debuut in November 2004, dus het heeft 12 jaar voor Firefox om het bereiken van de halve eeuw.

Hoewel Firefox belooft een betere privacy heeft dan sommige andere browsers, kunnen haar marktaandeel heeft geschoven in de afgelopen jaren: volgens de cijfers van NetMarketShare, Firefox heeft momenteel ongeveer 11 procent van de browser-markt, achter Internet Explorer (23 procent) en Chrome (55 procent).