Tableau kondigt de ‘slimme’ functies, maar zal het genoeg zijn om af te weren van de concurrentie?

0
324

Tableau Software vervangen van de CEO na een paar rotsachtige kwartalen op Wall Street, maar dat leek niet te faze van de enthousiaste menigte van 13.000-plus klanten verzameld op vorige week Tableau Conferentie in Austin, Texas.

Klanten deelden hun liefde voor de software, kinkhoest en klappen over coole, nieuwe features gedemonstreerd tijdens de populaire “Devs op het Podium.” keynote. Ook zij oohed en aahed hun weg door de opening keynote, als Tableau voorbeeld van een nieuwe data-motor en data-governance mogelijkheden en aantrekkelijke natuurlijke-taal-query en machine-learning gebaseerde aanbeveling functies.

Waarom de verandering in leiderschap gegeven klanttevredenheid en de aanhoudende groei met dubbele cijfers? Daar later meer over, maar eerst een korte synopsis van de komende attracties.

Tableau hover over insights

Hover-over inzicht, inzet getoond in het blauwe, zal direct analyse te Tableau dat gaat verder dan het tonen van de details van wanneer u de muis over een punt.

Komt in 2017

Tableau brak de komende bezienswaardigheden in vijf categorieën: Visual Analytics, Data Engine, Data Management, Cloud en Samenwerking. Hier is een blik op wat er in de winkel en een ruw idee van wat te verwachten wanneer.

Visual Analytics: Tableau gemarkeerde een bos van visuele data-analyse upgrades beginnen met instant, hover-over inzichten die verder gaan dan slechts het tonen van een data point wanneer u met de muis over een punt in een grafiek. In de kooldioxide-uitstoot t.o.v. de BBP-visualisatie op de foto hierboven, bijvoorbeeld, de hover-over inzicht inzet in blauw geeft aan dat het merendeel van de landen in een lassoed set van percelen geselecteerd uit de grafiek worden in Afrika. Ook presenteerde zijn gerelateerd inzicht in Internet en de mobiele telefoon. De software genereert deze uitvoeren inzichten automatisch als de gebruiker de muis over een punt.

Tableau is ook het versterken van de ruimtelijke en time-series analysis mogelijkheden, het toevoegen van de mogelijkheid om laag meerdere data sets tegen gedeelde dimensies, zoals locatie. Bijvoorbeeld, wilt u misschien provincie, de gemeenten en de postcode weergaven van dezelfde geografische gebieden. Kijk voor deze functies te zien zijn in de eerste helft van volgend jaar.

Verder aan de horizon (in de tweede helft van 2017) Tableau verwacht te introduceren in natuurlijke taal query-mogelijkheden. Geholpen door semantische en syntactische taal begrijpen, deze functie stelt gebruikers in staat om vragen van het type zoals “toon mij de duurste huizen in de buurt van Lake Union” (zie afbeelding hieronder). In dit geval is “duur” en “in de buurt” zijn relatieve termen, zodat de tool biedt een best-guess-visualisatie schuifregelaar aanpassingen voor de laatste “verkoopprijs” en “binnen X km van Lake Union”, zodat de gebruiker kan fine-tunen van de analyse.

MyPOV: Tableau de differentiatie in vergelijking met eenvoudige data-visualisatie tools is het ondersteunen van een stroom van visuele exploratie -, correlatie-en analyse. De nieuwe hover-over inzichten en gelaagde details zal Tableau visualisaties die veel krachtiger, waardoor ontwikkelaars maken minder visuele rapporten dat kan een steun zijn talloze analyses.

Tableau natural language processor

Natuurlijke taal query mogelijkheden verwacht eind 2017 zal vereenvoudigen data-exploratie voor de beginnende en ervaren analisten gelijk.

Hyper Gegevens Motor: Verworven in Maart, de Hyper Data Engine belooft snellere analyse en laden van gegevens en hogere gelijktijdigheid, het ondersteunen van “tot tienduizenden gebruikers” op een gezamenlijke server. Gegevens belasting die wordt gebruikt voor het uitvoeren van de overnachting zal in enkele seconden, met Hyper, zegt Tableau. Afgelopen week heeft het bedrijf bewezen inname van 400.000 rijen van weergegevens per seconde met gelijktijdige analyse en vernieuwen van gegevens.

Hyper vervanging van de bestaande Tableau Data Engine (TDE), te beginnen met de vennootschap Tableau Online service voor het einde van dit jaar. Hyper wordt verwacht dat algemeen beschikbaar zijn in een van de software in de tweede helft van 2017. Migratie van TDE bestanden naadloos worden en de nieuwe engine zal draaien op bestaande hardware, Tableau rapporten.

MyPOV: Als Hyper leven tot aan de facturering het zal elimineren de prestaties van de beperkingen die veel Tableau klanten volharden bij het omgaan met hoge volumes aan data, gelijktijdig laden en analyse, en grote aantallen gebruikers. Het bewijs is in de pudding, maar Tableau is ervan overtuigd dat Hyper is zuilvormig en in-memory performance zal zorgen voor stroom-van-de-gedachte-analyse, zonder query vertragingen. In feite, ze verwachten Hyper uiteindelijk dienen als een stand-alone database optie evenals een ingebouwde motor.

Data Management: Als Tableau is gegroeid uit een departementale oplossing in een enterprise standaard, heeft het bedrijf had aan het adres van de behoeften en verwachtingen van. Adres data governance, bijvoorbeeld het introduceren van (waarschijnlijk in de eerste helft van 2017) een nieuwe Gegevensbronnen pagina en mogelijkheden voor data-eigenaren/beheerders voor het certificeren van gegevensbronnen. Een groen “Gecertificeerd” symbool (zie afbeelding hieronder) te zien waar die data-set wordt gebruikt om aan te tonen dat hij heeft gecontroleerd, dat de veiligheid regels van kracht zijn en dat de bijbehorende joins en berekeningen zijn geldig. Belangrijker is dat wanneer gebruikers hun eigen gegevens of anderszins afwijken van de gecertificeerde gegevens, visuele cues zullen laten zien dat de berekeningen zijn afkomstig van niet-gecertificeerde gegevens.

Tableau data governance

Ter ondersteuning van data governance, Tableau zal de invoering van een data-certificering vermogen dat zal te zien zijn als de maatregelen zijn en niet gebaseerd zijn op grondig gegevens en berekeningen.

Duik dieper in de data management, Tableau is het werken aan “Project Maestro,” wat zal leiden tot een self-service-data-prep en data-kwaliteit van de module waarschijnlijk te zien zijn in de tweede helft van volgend jaar. Deze optionele, stand-alone module zal leveren drag-en-drop-stijl en functionaliteit gericht op dezelfde gegevens van de eigenaar/rentmeester soorten die zijn waarschijnlijk te verklaren data sets. Het idee is om de basisprincipes van data-prep en data cleansing vereist voor eenvoudige use cases. Tableau klanten waarschijnlijk blijven vertrouwen op software van partners, zoals Alteryx en Trifacta voor het afhandelen van complexe, multi-source en multi-levering-punt deta-prep en data-cleansing workflows.

MyPOV: Tableau is eerder voorstander van het concept van gecertificeerde bronnen, maar deze upgrade wordt ondersteund door de gezamenlijke vermogens (zie hieronder) die het mogelijk maken om nieuwe berekeningen en afmetingen te worden voorgesteld, beoordeeld en toegevoegd aan een gecertificeerde set. Mogelijkheden voor Governance moet wendbaar zijn of zullen gebruikers snel werk om vertrouwd-maar-stagnerende gegevensbronnen. Op de data-prep voorkant, Maestro lijkt op het leveren van de 20 procent van de functionaliteit die krijgt het grootste deel van het gebruik. We zullen zien of het adres 80% van de data-prep behoeften en hoe het zich verhoudt tot pricewise versus tools van derden.

Cloud: Tableau adressen van wat zij ziet als een hybride toekomst met Tableau Online, multi-tenant cloud-service, in combinatie met de cloud gehost en implementatie op locatie. Ook Tableau verwacht een mix van cloud en on-premise data bronnen. Tableau vertrouwt momenteel op duwen extracten uit lokale bronnen, maar in de eerste helft van 2017 verwacht dat het om een Live-Query Agent vermogen dat zal veilig tunnel door middel van firewalls voor directe toegang tot lokale bronnen.

Op de cloud kant, Tableau heeft aansluitingen voor populaire SaaS-applicaties zoals salesforce.com, Salesforce, maar kun je binnenkort verwachten extra aansluitingen voor Eloqua, Anaplan, Google AdWords, ServiceNow. Aan de horizon zijn de connectors voor cloud drives zoals Box en DropBox.

In een aparte ontwikkeling verwacht in 2017, Tableau zal de poort van de Server-software te draaien op meerdere distributies van Linux. Deze beweging is belangrijk voor een cloud-gebaseerde implementaties, omdat Linux domineert in de cloud en de kosten zo weinig als half zoveel als vergelijkbare Windows server capaciteit. Tableau zelf zal de eerste zijn om voordeel te halen door snel porten van het Tableau Online service om te draaien op Linux.

MyPOV: Tableau heeft een voorsprong op de wolk is ten opzichte van zijn naaste rivaal, Qlik, en ik hou vooral van de omhelzing van de tools en mogelijkheden van public cloud providers. Bijvoorbeeld, Tableau is het aanmoedigen van het gebruik van Amazon RDS voor PostGreSQL, ELB voor load balancing, S3 voor back-ups en Amazon CloudWatch voor het laden van toezicht. En wanneer de natuurlijke taal opvragen komt, Tableau zegt dat het waarschijnlijk om te profiteren van Alexa en Cortana voice-to-text-diensten ter ondersteuning van mobiele interactie.

Samenwerking: Tableau is het toevoegen van een ingebouwde collaboration platform de software in de discussie te vergemakkelijken. Het platform voor de uitwisseling van sms-berichten rechtstreeks met data stewards en andere gebruikers om vragen te beantwoorden zoals “is dit de juiste gegevens voor mijn analyse?” Bloeden in de nieuwe data-governance mogelijkheden, u zult ook in staat zijn om te zien welke gegevens gebruikt en de vraag of er een nieuwe dimensie of een berekening kan worden toegevoegd aan een gecertificeerde gegevens.

Het leveren van op een jarenlange verzoek van de gebruiker, Tableau is het toevoegen van data-gedreven attendering op de software. In een andere upgrade die personaliseren van de software, Tableau is het toevoegen van een Gegevens-functie waarmee gebruikers slaan hun favoriete statistieken en capsule-visualisaties, zodat ze kunnen controleren, laten we zeggen, elke ochtend op hun desktop of op mobiele apparaten.

Tableau zegt de software krijgt slimmer met de introductie van machine-learning gebaseerde Aanbevelingen. De ambitie is om verder te gaan dan de “show me” visualisatie suggesties die momenteel beschikbaar is voor auto-stel voor gegevens op basis van het historisch gedrag, vergelijkbaar gedrag van de gebruikers, groepen, gegevens certificeringen, gebruikersrechten, recente item populariteit, en de context van de huidige selecties. Verwacht niet te zien dat functionaliteit tot in de tweede helft van 2017.

MyPOV: een deel van dit spul lijkt voor de hand liggend en te laat. Samenwerking, bijvoorbeeld, is te zien in veel van de software, en in het bijzonder nuttig zijn voor het bespreken van gegevens en analyses. Meldingen binnen Tableau heeft tot nu toe onderzocht door de aangepaste programmatuur van derden en add-on producten, maar het is een langverwachte, basic vermogen dat moet worden ingebouwd in de software. Smart -, machine-learning gebaseerde aanbevelingen zijn meer cutting edge, maar met de wil van IBM (met Watson Analytics) en Salesforce (met BeyondCore) al het aanbieden van dergelijke functies, Tableau kan worden in goed gezelschap door de tijd rolt haar eigen Aanbevelingen voorzien.

Waarom de Leiding Veranderen?

In de afgelopen paar jaar, Tableau is de intensivering in grote enterprise deals. Het is ook te maken met meer concurrentie, met inbegrip van de wil van de cloud-giganten Microsoft (met PowerBI) en Amazon (die komt binnenkort QuickSight). Tegelijkertijd Tableau beweging is in meer cloud-implementaties en op basis van een abonnement te verkopen (of on-premise of in de cloud). Deze overgangen hebben bijgedragen aan de omzet en de winst verrassingen in de afgelopen kwartalen, en dat is iets wat Wall Street nooit graag.

In augustus, Tableau tikte Adam Selipsky, eerder hoofd van marketing, verkoop en support van Amazon Web Services, om “het bedrijf naar het volgende niveau,” als voormalig CEO, en nu voorzitter, Christian Chabot zette het in een persbericht. Dat is net wat Selipsky heb bij Amazon, het helpen van AWS om te evolueren van de departementale en ontwikkelaars verkopen aan grote zakelijke transacties. Het is Selipsky de uitdaging om bij te blijven Tableau groeiend en winstgevend zijn, zelfs als het duwt in grotere implementaties en steeds meer in de cloud en op basis van een abonnement aanbiedingen.

MyPOV: Nu dat het in de enterprise-brede aanbiedingen, Tableau wordt geconfronteerd met meer concurrentie en deal-het uitstellen van de aanbiedingen van “gratis” software gegooid met grote stapel deals. Tableau heeft gewonnen de harten en geesten van de data-analist van het stel, maar op deze groter podium moet zich ook richten op de behoeften van de gegevens van de consumenten die niet kunnen worden data-savvy genoeg voor de bij de vennootschap gebruikelijke interface. De Governance, Meldingen, Gegevens, Natuurlijke Taal Query en Aanbevelingen aankondigingen — zo goed als nieuwe Api ‘ s voor het inbedden in toepassingen — zijn alle bewegingen in de juiste richting. Toch, het zal mij niet verbazen om een lichtere user interface en een lagere cost-per-seat opties die rond Tableau als een platform voor enterprise-wide-implementaties.

Verwante Lezen:

Qlik Wordt Slanker, Slimmer, Cloudier

Salesforce Einstein: Droom Versus Werkelijkheid

Oracle Vs. Salesforce op AI: Wat te Verwachten Als