YouTube testen van nieuwe bodem navigatie lay-out op iOS

0
504

Het ziet er geweldig uit!

Ik jongleren vele rollen dagelijks. Naast het schrijven hier op Windows Clan, ik werk als user experience designer voor een lokale software-bedrijf. Dus, ik opgewonden als ik zie of gebruik je een app met een geweldige gebruikerservaring.

Dit is het geval met de laatste design van YouTube is momenteel aan het testen met beperkte gebruikers wereldwijd.

Als van nu, YouTube voor iOS maakt gebruik van tabbladen geplaatst in de buurt van de bovenkant om te navigeren tussen Thuis, Trending, Abonnementen en Account. YouTube maakt gebruik van pictogrammen worden alleen voor dit doel.

youtube-old-design-top-navigation-icons-without-labels

Er zijn twee problemen met deze huidige ontwerp:

  1. De pictogrammen zijn dubbelzinnig. Terwijl het Huis en het Profiel-icoon zelfverklarend zijn, de vurige Trending pictogram en complexe Abonnementen pictogrammen niet. Het duurt een paar honderd milliseconden te veel te ‘krijgen’.
  2. De navigatie aan de bovenkant van het scherm waardoor het moeilijker te bereiken is dan, weet u, de navigatie aan de onderkant.

YouTube is de vaststelling van beide met een nieuw design.

Onder tabbladen, navigatie met pictogrammen en labels gaat om YouTube voor iOS

Rapporten van het iOS-gebruikers suggereren dat YouTube is momenteel aan het testen van een nieuw navigatie-ontwerp. Hier is hoe het eruit ziet:

youtube-new-design-bottom-tabs-icons-with-labels

Zoals u kunt zien, worden de pictogrammen nu voorzien van labels, en zij zijn geplaatst op de bodem van het scherm. Er zijn ook twee extra opties – Gedeelde Bibliotheek. De voormalige, als ik het goed begrijp, een overzicht van alle video ‘ s die u hebt gedeeld, onlangs. De laatste omvat ook de video ‘s die u heel graag, afspeellijsten met video’ s die je hebt gemaakt, de video ‘ s die u hebt opgeslagen voor later kijken enz.

Van een UX-perspectief, is het logisch dat dit nieuwe ontwerp moet vergroten van de zichtbaarheid van de tabbladen die moet het verhogen van betrokkenheid van de gebruiker. Ik vind het leuk!

youtube-new-design-bottom-tabs-icons-with-labels-ipad

Hetzelfde ontwerp op de iPad

YouTube heeft niet publiekelijk aangekondigd dit ontwerp. Voor nu zijn het testen met een aantal gebruikers om te zien of het een verbetering is ten opzichte van de vorige.

Ik geloof dat het inderdaad zal blijken te zijn een verbetering, en het moet uitgerold naar alle gebruikers binnen een paar weken. YouTube is een super populaire app, dus ze zullen verzamelen van voldoende gegevens binnen een paar dagen de tijd om hun beslissing te nemen.