Ubisoft Introduceren van Online Bescherming van het Exemplaar Voor PC-Games

0
239

PC game-uitgevers, zoals de muziek-of filmindustrie, de uitdagingen die piraterij vormen.

Een spel bijvoorbeeld is meestal beschikbaar op het Internet voordat hij kan worden gekocht. De game die wordt verstrekt op deze manier wordt geleverd zonder kopieerbeveiliging en andere vormen van bescherming. Regelmatige kopers aan de andere kant hebben om langer te wachten meestal, en het gezicht van de bescherming van het exemplaar dat de uitgevers hebben toegevoegd aan games om hen te beschermen worden gekopieerd en verspreid.

Legit klanten soms niet installeren of spelen van een spel, omdat van de bescherming van het exemplaar. Het is gebeurd in het verleden dat een spel niet kan worden geïnstalleerd als een virtuele DVD-station is geïnstalleerd op de computer bijvoorbeeld.

De meest voorkomende vorm van bescherming is tegenwoordig online activatie, waardoor een legit koper om het spel te activeren online. Dit betekent echter dat de klant dient te beschikken over een Internet verbinding om het spel te activeren. Dat was, tot nu, een one-time baan.

Ubisoft nu besloten om de vooraf door het koppelen van hun spellen naar de ‘cloud’ die in wezen betekent dat de spellen kunnen alleen gespeeld worden als de gebruiker een online verbinding. Als de verbinding breekt het spel zal stoppen met werken.

Dit is natuurlijk verbetert de bescherming van het exemplaar van het spel, maar wat kost het?

  • Games mogen niet worden doorverkocht meer omdat ze zijn gekoppeld aan een account (de verkoop van de rekening zou werken, maar zou men afzonderlijke rekeningen maken voor elke game)
  • Gebruikers zonder Internet verbinding kan het spel niet spelen
  • Gebruikers met trillende Internet verbinding zal hebben met een middelmatige game-ervaring
  • Het spel kan niet gespeeld worden als de master server druppels (hetzij als gevolg van technische problemen aan de kant van de server, de verbinding van de gebruiker kant of omdat Ubisoft besluit om te stoppen met de ondersteuning van het spel of de bestanden faillissement)
  • Gebruikers kan niet spelen, terwijl op de gaan
  • Games kunnen niet worden uitgeleend aan vrienden meer

De belangrijkste vraag hier is of de bescherming van het houden van piraterij op de baai. De geschiedenis heeft aangetoond dat dit waarschijnlijk niet het geval. Tot nu toe elk spel heeft zijn illegale uiteindelijk. Het duurt misschien wat langer voor het eerste spel of zo beschikbaar komt, maar het gebeurt uiteindelijk. En de score weer Piraten:1 Legitieme Klanten:0.

Wat is je mening over deze altijd online bescherming van het exemplaar? Denk je dat het de juiste stap in de bescherming van de games van illegale of ziet u het als een ander vruchteloos idee, dat alleen straffen legit klanten van het spel?