Hvordan endre navn på en Windows-10 datamaskin

0
903

Vinn-S2K84IAC4V4, som er standard navnet på Windows-10-systemet at jeg bare satt opp. Navnet er ikke ideelt for en rekke grunner, men identifikasjon er trolig på toppen av listen.

Avhengig av om du clean install Windows 10 eller oppgradere en eksisterende Windows-systemet til det, kan du ende opp med en ubestemmelig navn.

Hvis du clean-install Windows, Windows 10 plukker navn for datamaskinen. Jeg har sett navn som starter med Seier eller Skrivebordet, men det er nok flere varianter tilgjengelig. Alle har det til felles at en tilsynelatende tilfeldig streng er en del av navnet på systemet.

Dette trenger ikke å være et problem, men hvis du har satt opp en liten eller mellomstor datamaskin-nettverk hjemme eller et annet sted, og du kan kjøre inn identifisering problemer regelmessig som disse navnene ikke hjelpe deg med å identifisere maskiner.

Endre Windows-10 datamaskin navn

Kan du søke opp navnet på datamaskinen du jobber på en enkel måte. Dette fungerer med alle versjoner av Windows og ikke bare Windows-10.

Alt du trenger å gjøre er å trykke på Windows-Pause for å åpne System i Kontrollpanel-appleten. Det finner du listet opp datamaskinen navn og fullstendige datamaskinnavnet under datamaskinnavn, domene og arbeidsgruppeinnstillinger”.

windows 10 computer name

Det er der du finner alternativer for å endre navnet. Et klikk på “endre innstillinger” lenken ved siden av datamaskinen navn, vises “system properties” vinduet.

change settings

Du kan legge til en beskrivelse for datamaskinen det som er vist etterpå, eller klikk på endre-knappen for å gi nytt navn til datamaskinen.

change computer name

Bare erstatte den eksisterende datamaskin navn med et nytt navn, for eksempel for å gjøre identifiseringen enklere. Du kan også endre navnet på arbeidsgruppen på siden, eller du kan konfigurere datamaskinen til å være en del av et domene. Sist, men ikke minst, vil et klikk på mer åpner alternativer for å endre den primære DNS-suffiks når domene medlemskap endringer.

Når du har gjort endringene du vil merke en kort forsinkelse. Windows brukes det nye navnet til systemet og blir du bedt om å starte systemet på nytt for å bruke endringene.

Åpne System i Kontrollpanel-appleten etter omstart igjen (ved bruk av Windows-Pause) for å kontrollere at døpe av datamaskin navn var vellykket.

windows 10 name

Side note: Du har kanskje lagt merke til at datamaskinen fulle navn og datamaskin navn er identisk på ikke-domenet ble med maskiner. Det fullstendige datamaskinnavnet inkluderer domene, hvis datamaskinen har blitt med i et domene, men hvis det ikke er tilfelle, er identisk med navnet på datamaskinen.

Nå er Du: Hva er din datamaskin kalt?