Hvordan Windows 10 er Hurtig Adgang funktion adskiller sig fra Favoritter

0
1732

Den foretrukne mappe i Windows’ standard file explorer (stifinder) i Windows Explorer giver dig mulighed for at vise brugerdefinerede mapper i Explorer-sidebjælken for hurtig adgang.

Funktionen er meget bekvemt for Windows-brugere, der bruger Windows Stifinder, og ikke en tredjepart fil manager som Total Commander.

Hvis du har installeret en tekniske preview-version af Windows 10, Microsofts kommende styresystem, så du har måske bemærket, at det har en hurtig adgang gruppe i File Explorer ‘ s sidepanel i stedet for et favoritter-gruppe.

Hurtig Adgang ligner ved første øjekast til Favoritter, og du måske tror, for et øjeblik, at bare navnet ændret og intet andet (ligesom når Windows Explorer blev omdøbt til File Explorer (stifinder).

favorites windows explorer

quick access

Hvis du sammenligner Favoritter og Hurtig Adgang visuelt, vil du bemærke to centrale forskelle. Liste over foretrukne mapper kun i liste form. Hvis du sammenligner dette til Hurtig Adgang, vil du bemærke en pin-ikonet ved siden af nogle mapper, der er opført under det.

Den anden forskel bliver synlig, når du klikker på Favoritter og Hurtig Adgang. Favoritter blot viser det samme (for det meste) mapper, der er angivet under det, mens du Hurtig Adgang lister mapper så godt, men også de seneste filer.

Der er to typer af Hurtig Adgang til mapper: pinned mapper, der skal være synlige på alle tidspunkter og hyppige mapper, som ændres dynamisk, mens du bruger operativsystemet.

Du vil bemærke, over tid, at udvælgelsen af mapper ændringer, der er baseret på brug. Det er ret nemt-men ikke særlig intuitiv, — men til at fastgøre en mappe, så at den stadig er tilgængelig på alle tidspunkter. Det ville give mening at højre-klikke på mapper, der er opført under Quick Access group, for at fastgøre dem, men det er ikke muligt lige nu, i hvert fald ikke på højre-klik i indholdsoversigten.

Stikkene indstilling er kun vises på lige efter du har klikket på eller tappet på Hurtig Adgang. Ved at højre-klikke på en almindelig mappe, der viser en mulighed for at pin-mappen for at få Hurtig Adgang.

pin to quick access

Det er fortsat et mysterium, hvorfor de “fjern fra værktøjslinjen Hurtig adgang” valgmulighed er tilgængelig på den samme side og i sidepanelet. Hvis du højre-klikker på et fastgjort element, den fulde kontekst-menuen vises der henviser til, at højre-klikke på en unpinned mappe, vises der kun en udvid mulighed.

Det er interessant at bemærke, at du kan fjerne filer, der er anført i henhold til de seneste filer fra Hurtig Adgang ved at højreklikke på dem og vælge “fjern fra værktøjslinjen hurtig adgang” fra kontekstmenuen. Dette sikrer, at disse filer ikke vises længere.

Nye mapper kan tilføjes via træk og slip til Hurtig Adgang gruppe. Dette virker fra ethvert sted på systemet, og er derfor identisk med, hvordan du har tilføjet nye mapper til Favoritter i tidligere versioner af Windows.

En anden funktion, som Microsoft har føjet til Hurtig Adgang er evnen til at gøre det opfører sig præcist som Favoritter i tidligere versioner. Du er nødt til at klikke på Filer > Skift Mappe-og søgeindstillinger i File Explorer for det.

quick access disable

Der finder du, der er opført tre muligheder, der påvirker Hurtig Adgang:

  1. Skifte fra at vise Hurtig Adgang, når du åbner en Fil Explorer til Min PC i stedet.
  2. Deaktiver “Vis senest åbnede filer i Hurtig Adgang” for at fjerne den fil liste, når du klikker på den i Stifinder.
  3. Deaktiver “Vis senest anvendte mapper i Hurtig Adgang” for at fjerne den dynamiske del af funktionen.

Hvis du deaktiverer 2 og 3, kan du ende op med Favoritterne-funktionaliteten i Windows 10.