Microsoft belooft om een volledige Windows-10 data tracking-besturingselementen

0
80

Microsoft op de hoogte Forbes onlangs de plannen van updates later dit jaar brengt de gebruikers van het nieuwe besturingssysteem Windows 10 volledige controle over het delen van gegevens en telemetrie, als ze dat willen.

Update: Volgens Ed Bott, Microsoft heeft geen plannen om deze veranderingen te implementeren dit jaar of op elk gewenst moment in de toekomst.

Microsoft heeft bekritiseerd zwaar op vele tech-sites en fora op het Internet voor hoe het omgaat met de privacy in Windows 10.

Terwijl beschikbaar maakt voorkeuren uit te schakelen sommige functies die gebruikers kunnen vinden privacy-invasief, geen versie van Windows 10 schepen met een full turn-off-optie voor het uitschakelen van alle data tracking en telemetrie.

Zelfs tools die ontworpen zijn om het uitschakelen van deze invasieve functies zijn niet blokkeert verbindingen met Microsoft server volledig.

Microsoft vertelde Forbes onlangs dat het de uitvoering van die controles dit jaar. Hoewel het niet precies hoe zij van plan is te doen, het blijkt dat er een optie voor het inschakelen van de gegevens voor tracking en telemetrie volledig volgens Forbes.

windows 10 telemetry

In het worst case scenario, zal het inschakelen van de Windows-10 Enterprise enige optie voor het uitschakelen van Telemetrie volledig.

Op voorwaarde dat de wijzigingen inderdaad plug een data-verbindingen aan Microsoft dat zijn niet verplicht tot het uitvoeren van het besturingssysteem, zoals Windows Update controleert of het besturingssysteem is geconfigureerd voor het maken van deze, kan het overtuigen van de tegenstanders van Windows 10 te geven van het besturingssysteem uit te proberen.

Het is waarschijnlijk dat de standaardinstellingen niet wijzigen, en dat Microsoft zal het implementeren van nieuwe controles uit te schakelen voor het verzamelen van gegevens net als het biedt opties die momenteel aan het verminderen van de telemetrie data die wordt verzameld en gedeeld door het Windows-10-besturingssysteem.

Het is een overwinning voor de consument en een verrassende verandering van gebeurtenissen. Hoewel we niet weten waarom Microsoft de beslissing om de uitvoering van deze controles, is het waarschijnlijk dat de slechte publiciteit die het kreeg sinds de eerste publieke release van Windows 10 met betrekking tot het besturingssysteem van de privacy-invasieve dat het besef dat het beter kan zijn om de uitvoering van deze controles.

Als u opmerkingen hier op Ghacks met betrekking tot Windows-10 bijvoorbeeld, zult u merken dat de meeste negatieve opmerkingen over het besturingssysteem gegevens van de honger en het gebrek aan opties voor het blokkeren van de verzameling en overdracht van deze gegevens stelt.

Slotwoord

De verandering is belangrijk, als het goed gedaan is. Microsoft zou het verminderen van de slechte pers die haar besturingssysteem ontvangt aanzienlijk, en gebruikers krijgen volledige controle over het besturingssysteem voor het verzamelen van gegevens.

Nu U: Zou u probeert Windows 10 als je uit kon zetten alle gegevens verzamelen?