Hvordan Til At Skabe Nye Web-Browser Bruger Profiler

0
51

De fleste moderne web browsere gøre brug af såkaldte brugerprofiler for at tilbyde adgang til forskellige brugerprofiler. Disse kan bruges af forskellige mennesker eller af den samme bruger til forskellige formål.

Hver bruger profil har sin egen indstilling, der er helt uafhængig af andre brugerprofiler. Et klassisk eksempel er en familie, computer, der deles af alle familiens medlemmer. Hvert medlem kunne bruge en enkelt bruger profil med en tilpasset startside, temaer, tilpasninger, begrænsninger og plugins, der er aktiveret.

Alle populære web browsere understøtter oprettelsen og brugen af flere brugerprofiler. Der er dog store forskelle i den måde, de profiler, der er oprettet samt indlæst.

Denne artikel forklarer i detaljer, hvordan du opretter nye brugerprofiler i Opera, Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer.

Oprettelse af en brugerprofil i Opera

Opdatering: Opera skiftede til et andet browsing motor i den seneste tid. Instruktionerne nedenfor er kun gyldig for den gamle version af Opera. Opera Profil Skaberen er ikke længere tilgængelig på Internettet.

Opera bruger en af de mest komplicerede processer for at oprette en ny brugerprofil. Den manuelle proces, der indebærer oprettelse af nye mapper, kopiere Opera profil mappe information og redigering af konfigurationsfiler.

Opera fællesskab har skabt et program, der hedder Opera Profil Skaberen, der automatiserer de fleste af processen.

opera profile creator

opera profil creator

Profilen generator er kompatibel med de fleste Opera udgaver op til de nyeste Opera 12.x udgivelser. Softwaren registrerer Opera-sti automatisk, og vil oprette en genvej til den pågældende profil på skrivebordet. Alle brugeren skal gøre er at vælge en ny profil-bibliotek for nyligt skabt Opera profil.

Oprettelse af en brugerprofil i Internet Explorer

Internet Explorer understøtter ikke flere brugerprofiler, der kører i henhold til den samme brugerkonto. Den eneste gyldige løsning, så vidt vi ved, er at skabe nye Windows-konti for hver bruger, som derefter automatisk belønnet med et nyt Internet Explorer-brugerprofil.

Oprettelse af en brugerprofil i Firefox

Firefox er den eneste web-browser, på denne liste, der tilbyder en profil manager. Kommandoen

firefox.exe -ProfileManager

indlæser profile manager støtte oprettelse, omdøbning og sletning af brugerprofiler i browseren.

firefox profile manager

firefox profil manager

Profile manager fungerer som en profil loader samt, en mere behagelig løsning er oprettelsen af genveje til programmer, der indlæses en bestemt brugerprofil.

Find firefox eksekverbare. Windows-brugere normalt finde i det C:Program FilesMozilla Firefox. Højreklik firefox.exe og vælg opret genvej i genvejsmenuen. Højreklik på den nye genvej, og vælg Egenskaber. Find måltal og append

-ProfileManager “Profil Navn”

i slutningen. Erstatte en Profil med Navnet på den nye profil. Profile manager viser det navn, i tilfælde af at den skal slås op.

Oprettelse af bruger profil i Google Chrome

Update: De nyeste versioner af Google Chrome, leveres med indbyggede bruger-profiler. Bare for at åbne indstillingerne for browseren chrome://settings/ og find de mennesker, sektion på siden. Der kan du finde muligheder for at tilføje, redigere eller fjerne en person fra browseren.

chrome user profile

Google Chrome understøtter flere brugerprofiler. Nye profiler der er oprettet med en kommandolinjeparameter, der ligner denne:

chrome.exe “&aring&ndashuser&ndashdata&ndashdir=”C:LocationOfNewUserProfile”

google chrome user profile

google chrome-bruger profil

En kommandoprompt med administratorrettigheder kan være behov for på visse andre styresystemer. Google vil Chrome automatisk oprette en ny bruger profil, hvis den valgte mappe ikke findes, eller som indeholder profil oplysninger, ellers vil det indlæse eksisterende profil, og start browseren med det. Det anbefales at oprette en genvej på skrivebordet til at starte den nyoprettede profiler uden kommandolinjen.

Den nemmeste måde at gøre det på i Windows ved at højreklikke på chrome.exe, og Opret Genvej i genvejsmenuen. Kommandolinjeparameteren behov for at blive tilføjet til den genvej, som nu. Højre-klik på den nyoprettede genvej, og vælg egenskaber fra menuen. Find måltal og tilføje “–user–data–dir=”C:LocationOfNewUserProfile” til det.

Et dobbelt-klik på den nye genvej vil køre Chrome med den nyoprettede profil, en dobbelt-klik på det gamle link vil køre det med standard profil. Denne proces kan gentages flere gange.

Har yderligere tips, som du gerne vil dele med os? Lad os vide i kommentarerne.