Hur Man Gör Mozilla Firefox Som Standardwebbläsare

0
128

När du kör Firefox för första gången får du chansen att göra webbläsaren standardwebbläsaren i systemet. Du kan avmarkera det alternativ som du kanske vill göra om du vill testa den första webbläsaren, eller vill ha en annan installerad webbläsare förblir den förvalda webbläsaren på datorn.

Du kan vid ett senare tid kommit till beslutet att du skulle vilja göra Mozilla Firefox till din standardwebbläsare.Du kanske har sprungit tester och kom fram till att du vill ha Firefox som standardwebbläsare, eller någon annan webbläsare på något sätt lyckats få den standard webbläsaren plats och du vill ändra detta tillbaka till Firefox.

Många användare men verkar ha svårt att hitta den inställning eller preferens för att göra webbläsaren standard program på systemet.

Här är en snabb guide om hur du konfigurerar Firefox för att vara den standard webbläsaren efter det att den har installerats på en dator.

Om du kör Firefox 4 eller senare väljer du meny-knappen högst upp och sedan på Alternativ. Användare som kör en tidigare version av Firefox, och användare som har aktiverat den gamla menyraden behöver för att välja Verktyg > Alternativ istället.

Uppdatering: I de senaste versionerna av Firefox, är det möjligt att ladda om:inställningar i adressfältet för att öppna alternativen. I dessa versioner, hittar du alternativet att göra Firefox som standardwebbläsare under Allmänt.

firefox default browser

Där hittar du listat de “alltid kontrollera om Firefox är standardwebbläsare” – alternativ som du behöver för att kolla. Det är också en make default-knapp som du kan använda för att göra Firefox som standardwebbläsare direkt. Uppdatering Slutet

firefox default browser

Leta reda på fliken Avancerat och sedan på toppen och sedan läsa in den. Välj Allmän från den lista av sub-flikar. Hitta Standardinställningarna för Systemet avsnitt.

Du har två alternativ nu. Klicka på Check now (sök Nu-knappen utför för default browser in omedelbart, och du kommer att få en anmälan fråga om det inte är den förvalda webbläsare.

firefox default system browser

Klicka på Ja för det kommer att ställa den version av Firefox som standard webbläsare. Ingen på andra sidan avbryter uppmaningen.

Det andra alternativet är att placera en bock i “kontrollera Alltid att se om Firefox är standardwebbläsare på start företräde. Detta tvingar Firefox för att kontrollera om det är den förvalda webbläsaren på varje start, igen med en uppmaning om att göra det till standard för webbläsare om det är det inte.

Hoppas att detta hjälper Firefox-användare som har svårigheter att hitta rätt inställning i webbläsaren.

Observera att vissa program på Windows kan åsidosätta standardinställningen för webbläsarens inställning.