U bent altijd slechts een typefout afstand van de Grote Erectie Collider

0
86

CERN, de europese kernenergie-onderzoek organisatie, werkt de Large Hadron Collider (of LHC), de grootste deeltjesversneller ter wereld. In dit bijna 17-mile ring van de buizen en de supergeleidende magneten, balken van hoge-energie deeltjes botsen op bijna de snelheid van het licht. De LHC is ook, blijkbaar, een “erectie” collider, volgens bepaalde uithoeken van het internet — met inbegrip van CERN ‘ s eigen site.

Dat klopt, CERN heeft gemaakt van de gevreesde erectie typefout. Schrijver Anne Thériault onlangs gewezen op een paar op Twitter:

Ik herhaalde Thériault is briljant experiment — zoeken op site:cern.ch, website:cd ‘ s.cern.ch, en de site:https://home.cern voor “grote erectie collider” “erectie” en “grote ‘erectie’ collider.” (Ik had er van te verzekeren dat Google ja, ik heb bedoel je “erectie.”) Ik weet niet hoeveel voorbeelden ik — en niemand was van CERN de belangrijkste openbare pagina ‘ s. Ik had echter genoeg pareltjes te stollen van dat ik het afkorten LHC voor de rest van mijn leven.

Het opduikt in de headers op de presentatie dia ‘ s:


Afbeelding: CERN

En in de leerling-rapporten:


Afbeelding: CERN Document Server


Afbeelding: CERN

De typografische nugget van vreugde zijn weg gevonden in een charmante bulletin over CERN ‘ s rol in de lokale gemeenschap:


Afbeelding: CERN Bulletin

En het is zelfs een verschijning in de referentie-afdeling van een peer-reviewed paper:


Afbeelding: Nucleair en deeltjesfysica-Procedure 273-275 (2016)

Blijkt, de vreugde van het jonge typefouten is niet beperkt tot de deeltjesfysica. Vraag een astrofysicus: een onschuldige slip van de toetsen en uw roodverschuiving wordt, nou ja, een heel ander verhaal.