TIFF er at sætte $3 millioner mod bekæmpelse af Hollywood ‘ s forfærdelige sexisme problem

0
242

Toronto International Film Festival er ved at sammensætte en $3 millioner fond, der kan bruges til at oprette tre-måned artist residency for kvinder filmskabere, lancere en højttaler serie om kvinder i film, og skabe ressourcer til undervisere, som ønsker at diskutere Hollywood ‘ s sexisme problem med deres elever.

Række rapporter om, at fonden vil også modtage donationer fra enkeltpersoner og virksomheder donorer, og har fået støtte fra flere filmfolk, herunder Omoni Oboli (Okafor s Lov), Carol Nguyen (Jump Cuts), Jennifer Baichwal (Fremstillet Landskaber), og Deepa Mehta (Anatomi af Vold).

TIFF kunstnerisk leder Cameron Bailey fortalte Række, “Vi anerkender, at kønsmæssig forskel, der er systemiske i skærmen brancher, så ændringen skal ske på alle niveauer. Det omfatter at få flere kvinder ind på centrale kreative roller.”

“køn forskel, der er systemiske i skærmen brancher.”

En af verdens mest prestigefyldte film festival, TIFF vælger 20 film hvert år til skærmen i de vigtigste konkurrence. Syv af disse film var fra kvindelige instruktører på den seneste festival — hvilket er betydeligt højere end det tal på andre ærværdige festivaler som Sundance (tre af 17) eller Cannes (tre af 19).