Alibaba blijft duwen online-offline strategie met nieuwe winkels

0
74

0

alibaba-hemadelivery.png

Hema medewerker scant de items online besteld worden verpakt in een levering zak.

Alibaba Group heeft geopend, de andere drie winkels in Peking en Shanghai, duwen haar netwerk van fysieke locaties tot en met 13 in China, waar zij nog steeds druk met haar online-offline strategie.

De introducties waren onderdeel van de e-commerce van de exploitant van de Hema, of “nieuwe winkel”, de strategie die voor het eerst werd onthuld in 2015 een overgang naar het ‘opnieuw uitvinden’ van traditionele supermarkten door te trouwen met online en offline ervaringen.

Tikken Alibaba ‘ s investeringen in big data en technologie, Hema winkels zijn gevuld met items die kunnen worden geïdentificeerd met barcodes, het verstrekken van klanten met informatie over de producten alsmede de aanbevelingen van vergelijkbare producten. Klanten kunnen scannen van de barcodes via de leverancier van de mobiele app, die is gekoppeld aan zijn AliPay platform dat kan worden gebruikt om te betalen voor aankopen aan de kassa.

Hema slaat ook dienen als vervulling van websites voor klanten en orders geplaatst via de app, waar on-site medewerkers scannen en pick-up items die in elk om en bereiden hen voor levering. Elke winkel serveert een straal van 3 kilometer, waardoor levering niet binnen 30 minuten van de bestelling.

Daarnaast Alibaba biedt een lidmaatschap voor Hema shoppers die zich aanmelden met hun Taobao of Alipay accounts, zodat ze te bekijken en te kopen beschikbare items van de dichtstbijzijnde winkel. De app is ook tracks van hun aankoop patronen, maakt gepersonaliseerde aanbevelingen en duwt product pagina op maat voor elke gebruiker.

Met behulp van deze gegevens, Alibaba zei dat het kon pastoor van vers voedsel en producten voor de Hema-winkels op basis van klanten die zich rond die bepaalde site. De software algoritmes ook werden gebruikt voor het perceel levering routes.

Sinds de opening van de eerste Hema winkel 18 maanden geleden, de e-commerce gigant zei de verkoop per eenheid van oppervlakte waren drie tot vijf keer hoger ligt dan bij traditionele supermarkten en conversatie tarieven voor Hema app-gebruikers het maken van een aankoop bereikt tot 35 procent.

Alibaba toegevoegd dat Hema-shoppers gemiddeld vier tot vijf aankopen van een maand en 50 jaar. Online bestellingen, gemiddeld, goed voor meer dan de helft van de totale orders, het zei.

Alibaba Group CEO Daniel Zhang zei: “Wij geloven dat de toekomst van de ‘nieuwe retail’ zal een harmonieuze integratie van online en offline, en Hema is een goed voorbeeld van deze evolutie die plaatsvindt.”

Echter, Zhang zei de verkoper was niet op zoek te bedienen van een grote supermarktketen, in plaats daarvan de voorkeur aan het gebruik van de on-site netwerk aan te tonen van de “voordelen van de nieuwe winkel” aan klanten en andere organisaties graag de digitale transformatie van hun eigen bedrijf.

Met e-commerce boekhouding voor slechts 15 procent van China ‘ s totale retailmarkt, Alibaba zei dat het richten en de digitale transformatie van de overige 85 procent, eerder dan het verhogen van de online delen.

“China is uitgegroeid tot’ s werelds grootste test lab van het samenvoegen van de online en offline werelden, race voor de VS en andere markten,” zei hij. “Hema is de meest geavanceerde manifestatie van ‘de nieuwe winkel’ tot op heden de wereld heeft gezien, volledig om de boodschappen te doen, omdat we weten het.”

Touting de voordelen van het oogsten van gegevens, Zhang vorige week zei algoritmen en big data verwijderd waren veel giswerk in de retail sector. “Via internet kunnen bedrijven zien de potentiële behoeften van klanten door het bestuderen van het gedrag van de consument gegevens en ontwerp, marketing, verkoop, en dienen om klanten tevreden te stellen,” zei hij, erop wijzend dat de gegevens Alibaba verzameld van consumenten had kon het bedrijf te identificeren en te voldoen aan de behoeften van de klant.

0