Ashley Madison biedt gebruikers gevangen in data breach $11 miljoen schadevergoeding

0
107

0

screen-shot-2017-07-17-at-06-14-54.jpg
Bestand Foto

Ashley Madison heeft voorlopig aangeboden een totaal van $11,2 miljoen in het belonen van gebruikers voor een data inbreuk, die leidde tot de blootstelling van 36 miljoen accounts.

Eind vorige vrijdag, zaken en datingsite Ashley Madison moederbedrijf van Ruby Leven, voorheen bekend als Fervent Dating Leven, zei dat een akkoord is bereikt tussen de onderneming en de class action rechtszaken aangespannen tegen Ruby voor het cybersecurity incident.

De adult dating site, ontworpen met buitenechtelijke relaties in het achterhoofd, werd het slachtoffer van een succesvolle cyberaanval in 2015. Op het moment van de service, die zich “de laatste echte beveiligde ruimte op het Internet”, maar het had niet voorkomen dat hackers stelen van databases vol informatie voor de gebruiker en netwerk data.

Rechtszaken tegen het bedrijf beweerde dat Ashley Madison gebruikt onvoldoende beveiliging van de gegevens van praktijken en gefaald bij het beschermen van informatie voor de gebruiker, een ernstig probleem, vooral met betrekking tot de aard van de dienst.

Bovendien, de klagers zeggen dat de service “verkeerd dat zij hadden genomen, redelijke stappen om ervoor te zorgen AshleyMadison.com veilig was,” en gebruikers betrokken waren in de strijd, ondanks het betalen van een vergoeding om hun informatie permanent verwijderd van de website.

De gedingen zijn geconsolideerd in de United States District Court voor het Eastern District van Missouri, zal worden gedropt, moet de rechter akkoord gaat met de schikking.

Echter, de duivel zit in de details.

Volgens Ruby, een vergoeding zal worden gesteld “groepsleden voor de schikking die in te dienen geldige claims voor de vermeende verliezen die voortvloeien uit de schending van de beveiliging en de vermeende misleiding.”

Echter, alleen omdat de naam van een persoon of andere informatie lijkt te zijn vrijgegeven in de gegevens die inbreuk betekent niet dat die persoon ook daadwerkelijk lid was van Ashley Madison.”

Als uw gegevens werden opgenomen in de strijd, je bent dus niet automatisch recht op een vergoeding. Het blijkt zo te zijn dat als account referenties werden niet gecontroleerd op juistheid in 2015, Ruby is het argument dat de jaarrekening kunnen zijn gemaakt met behulp van andere personen’ informatie, en zo zal het aan eisers om te bewijzen dat ze waren wie ze zeiden dat ze waren op de website, en dat ze ervaren verlies of schade als gevolg van de inbreuk op de gegevensbeveiliging.

“Terwijl Ruby ontkent enig vergrijp, de partijen hebben ingestemd met de voorgestelde regeling om te voorkomen dat de onzekerheid, de kosten en het ongemak geassocieerd met aanhoudende rechtszaken, en zijn van mening dat de voorgestelde schikking is in het beste belang van ruby en haar klanten,” het bedrijf zegt.

Het kan ook zijn dat de vorige gebruikers recht op een vergoeding willen gewoon te leggen het probleem uit te rusten en zal niet beweren.

Zie ook: Ashley Madison word wakker, hier is een man het verhaal van seks, verdriet en afpersing

In December, de Federal Trade Commission (FTC) besteld Ruby te betalen van $1,6 miljoen in de kosten voor het toestaan van de gegevens die inbreuk te voorkomen en werd ook verteld te maken van een uitgebreide online security plan om toekomstige gegevens van gebruikers zo veilig tegen diefstal mogelijk.

Het bedrijf gebruik van valse profielen en bots om gebruikers te verleiden tot abonneert op betaalde accounts werd ook geplaatst onder de loep.

Als Ashley Madison informatie is geüpload online en is beschikbaar voor verkoop op de Donkere Web, de dreiging van chantage door cybercriminelen ontstond al snel na de breuk en is nog steeds lopende. Enkele maanden geleden, een groep met behulp van een oekraïense domein verzonden chantage bedreigingen veeleisende $500 in Bitcoin van de vorige gebruikers.

Meer nieuws over beveiliging

Homeland Security zegt Amerikanen die niet willen gezichten gescande het verlaten van het land “mogen niet reizen”

Google wil dat je om te stoppen met het gebruik van de SMS-twee-factor sign-in

Kijk uit voor dit geld stelen van macOS malware die bootst uw online bank

De AMERIKAANSE Douane zegt grens agenten kan niet zoeken met data in de cloud van reizigers telefoons

0