Microsoft ‘s van de commerciële cloud’ – diensten krijgen stoom

0
69

0

Microsoft ‘ s doel van het bereiken van een jaarlijkse commerciële cloud run rate van $20 miljard in het fiscale 2018 kijkt niet alleen te doen, maar bijna onmogelijk om te missen.

Ja, het levert de grootste bijdrage aan Microsoft ‘ s $23 miljard voor het vierde kwartaal van $90 miljard euro voor het boekjaar 2017 bleef de Meer Persoonlijke Computing-divisie (Windows, apparaten en gaming). Maar Meer Personal Computing hebben bijgedragen aan de minste van Microsoft drie business units-zowel voor het kwartaal en het fiscale jaar — in het bedrijfsresultaat. Deze overgang is in principe wat Wall Street is hopen en verwachten te zien.

msfy17.jpg
Credit: Microsoft

Aan het einde van het bedrijf in het vierde kwartaal van het boekjaar 2017 (eindigend op 30 juni 2017), Microsoft werd in een $18,9 miljard commerciële cloud run rate, de ambtenaren gezegd. Dat was $15,2 miljard in het vorige kwartaal. Microsoft stelt de $20 miljard commerciële cloud run rate doel op zich in April 2015. En de commerciële cloud bruto marge percentage op 52 procent, de ambtenaren gezegd, een stijging van 10 procent jaar-op-jaar — een ander nummer bedrijf watchers zijn gading.

Het is een goede tijd om te bekijken wat er is opgenomen in Microsoft commerciële cloud-categorie en hoe deze diensten aan het doen zijn.

De belangrijkste diensten die in de commerciële cloud Azure, Office 365 voor zakelijke diensten (Exchange Online, SharePoint Online, Skype for Business Online, Microsoft-Teams); de Dynamiek 365; en zijn Enterprise Mobility + Security Suite (EMS). De onlangs aangekondigde Microsoft 365 bundels bestaande uit Windows 10, Office 365 en beheer en beveiliging van de diensten die worden verkocht als abonnementen worden opgenomen in commerciële cloud. Maar geen lokale server, cloud hosting of andere consultancy services zijn in dit segment.

Voor degenen die zich afvragen, dit betekent Azure Stapel, Microsoft ‘ s Azure-als-een-apparaat turnkey aanbieden, zal niet worden geteld als onderdeel van de commerciële cloud zodra het is over het algemeen beschikbaar vanaf September, ambtenaren vertelde mij deze week.

Commerciële cloud is niet synoniem is met Microsoft ‘ s “Intelligente, op Cloud” business segment, gewoon om dingen extra verwarrend, aangezien Office 365 valt in de Productiviteit en de bedrijfsprocessen emmer, en een aantal van on-premise server-producten, zoals Windows Server, SQL Server en System Center zijn lokale producten die worden niet meegeteld als onderdeel van de commerciële cloud.

Microsoft ambtenaren nog steeds niet uit te breken Azure verkoop of nummers van de klanten. Azure omzet 97 procent jaar-op-jaar, dit kwartaal, de ambtenaren gezegd, maar er is geen manier voor het berekenen van een exact aantal, omdat we niet weten wat de basis. Dynamics 365 omzet steeg met 74 procent jaar-op-jaar, maar, nogmaals, er is geen nummer van het basisstation te gebruiken om te berekenen wat dat eigenlijk betekent. (De meerderheid van Microsoft algemene Dynamics CRM-en ERP-gebruikers nog gebruik maakt van de on-premise versies van deze producten.)

De meeste vennootschap watchers blijven geloven dat het leeuwendeel van Microsoft ‘ s commerciële cloud nummer is afkomstig van het Office 365-Commercial. Office 365 Commerciële zitplaatsen waren tot en met 31 procent vergeleken met het kwartaal een jaar eerder, de ambtenaren gezegd (zonder dat een nummer van het basisstation). Office 365 Commerciële actieve maandelijkse gebruikers raken 100 miljoen in April 2017, aldus Microsoft.

Microsoft Chief Financial Officer Amy Hood zei op de analisten gesprek op 20 juli, die voor de eerste keer dit kwartaal, Microsoft geleid tot meer inkomsten van Office 365 Commerciële abonnementen dan Office verkocht via niet-abonnement licentie. Office 365 consument abonnees zijn nu 27 miljoen euro, wat een lichte stijging van 26,2 miljoen in Q3 FY17.

Een paar Ramen en apparaten nummers vermeldenswaard: Oppervlakte omzet met twee procent, tot $948 miljard voor het vierde kwartaal “als gevolg van product lifecycle overgangen,” Microsoft ambtenaren gezegd. Hoewel Microsoft heeft de lancering van twee nieuwe Surface-product lijnen (Surface Pro en Oppervlakte Laptop) tijdens het vierde kwartaal, zowel kwam het einde van het kwartaal. Oppervlakte omzet daalde in het 3e kwartaal van FY17, en lager dan Microsoft geprojecteerd voor dat kwartaal.

Microsoft in principe had geen telefoon omzet in Q3 of Q4 van FY17, maar de balans toont nog steeds weigert omdat de onderneming nog in de consument telefoon markt voor vergelijkbare kwartalen van een jaar geleden.

Cloud computing: This is how much you'll be spending on it next year

Cloud computing: Dit is hoeveel je slaapt op het volgende jaar

Cloud uitgaven stijgt weer als bedrijven vertrouwen op externe dienstverleners voor apps en veiligheid.

0