Singtel meddelar NB-IoT och Katt-M1 network rollout

0
46

0

Singtel har meddelat att det kommer att rulla ut ett Internet of Things (IoT) – nät i Singapore i slutet av nästa månad, med telekom-företag med fokus på att stödja både Katt-M1 och smalband IoT (NB-IoT) teknik.

De två cellular-baserat nätverk typer kommer att möjliggöra för IoT-enheter med batteriet liv i upp till 10 år och en bredare täckning än traditionella mobila bredband, medan dess Cat-M1 nätverk kommer att göra det möjligt för företag att göra voice-over-LTE (VoLTE) samtal över nätverket med hjälp av mindre enheter såsom personliga tillbehör.

Enligt Singtel, kommer det också att “utnyttja sin it-säkerhet expertis” för att se till att alla företag att ansluta till dess IoT-nätet kommer att vara säkra, med VD Singtel Gruppens Företag Bill Chang säger nätverk kommer att hjälpa Singapore är smart nation initiativ genom digital omvandling.

Singtel har bjudit in företag och partners teknik för att utnyttja sin sakernas internet, Innovation Lab, som lanserades i samarbete med Ericsson, för att utveckla och rättegång sakernas internet lösningar.

“Lanseringen av vårt nätverk ger oss en perfekt plattform för spridning av sakernas internet enheter och program,” Chang sa.

“Vi välkomnar företag att vara en del av den växande IoT ekosystem genom att utnyttja vår robust infrastruktur och nätverk.”

Tidigare denna månad, Sjunga också sade att det är i hopp om att visa upp sin Massiva Multiple-Input Multiple-Output (Massiv MIMO) nätverksteknik den 9 augusti — Singapores nationaldag — efter att ha arbetat med Ericsson, Huawei och ZTE på lösningen.

Singtel sa att det kommer att använda basstationer med 64 antenner som kan signalen i en kanal till enskilda enheter, snarare än ett stort område sändning, samt med hjälp av 2,5 GHz frekvensband.

Singtel hade tillbringat SG$563.7 miljoner kronor under Singapores spektrumauktionen i April för att förvärva 3x 5 mhz i 2,5 GHz-bandet, 4x 10MHz i 700 mhz-bandet, och 2x 10MHz i 900MHz-bandet.

Ericsson och Sjunga i januari lanserade också 450Mbps hastigheter över den senares hela 4G-nätet i Singapore för kunder med kompatibla smartphones, med de bolag som meddelar att uppnå hastigheter på upp till 1 gbps i en rättegång.

I juli, Singtel sedan började sin LTE-EN utbyggnad på Orchard Road, som man sade skulle förlängas till Raffles Place och Clarke Quay före slutet av augusti. Enligt telco, var det möjligt att nå hastigheter på 800 mbit / s via triple sammanläggning, 4×4 MIMO och 256 Quadrature Amplitude Modulation (QAM) att använda Ericssons teknik.

Ericsson och Singtel har dessutom jobbat på en “plan” för 5G distribution i hela Singapore sedan januari 2015, och avslutade med en live rättegång av Licens Assisterad Fi (LAA) 4G i juli förra året.

I februari förra året, Singtel och Ericsson har också meddelat sitt samarbete för att Sjunga 4G-nät för IoT, inklusive en prövning av NB-IoT teknik under 2016. I Mars, då de presenterat en IoT ekosystem dubbade Säker på+ Konsumenten Ansluten Enhet Lösning för operatörer, nätverk och enheter.

Ericsson har också arbetat med Telstra på Katt-M1, med nätverket påslagen över den Australiska etablerade 4GX nätverk i förra veckan i ett försök att öka sakernas internet-användningen.

“Vi ser detta som en investering i sakernas internet ekosystem i Australien som kommer att stödja nya startup-företag inom en rad olika sektorer, däribland jordbruk, transport, hälso-och sjukvård, gruvdrift,” Telstra COO Robyn Denholm sagt.

“Katt-M1 fungerar över vår expansiva 4GX täckning, och vi kommer inom kort att distribuera rad förlängning kapacitet som kommer att ta Cat M1 täckning fotavtryck för kompatibla Katt-M1 enheter till runt 3 miljoner kvadratkilometer.”

Senaste nyheter om Asien

Åklagare sträva efter 12 års fängelse för Samsung chef i mutor rättegång

Uber medvetet sätta “brandrisk” bilar på vägar Singapore

Singtel gör Massiva MIMO flytta med Ericsson, Huawei, ZTE

Xiaomi tippar Fitbit och Apple som världens största kläder försäljare: Strategy Analytics

I försvaret av Kina krav, Apple förlorar integritet högt

0