Varför ska du root för Mozilla Firefox 57 i webbläsaren krig

0
43

0

Mozilla planerar att komma tillbaka till webbläsaren ras med Firefox 57, som syftar till att stänga av Google Chrome hastighet gap, utnyttja en bit av artificiell intelligens och eventuellt justera dess finansiering modell med medlemskap.

Ta en minut till skratt. Över det? Nu inse att du behöver Mozilla för att lyckas med något i webbläsaren på marknaden och vara mer än bara en nischaktör.

CNET: s Stephen Shankland beskrivs Mozilla ‘ s master plan på att göra en comeback. Oddsen är skrämmande men det är svårt att inte rot för the underdog. Efter alla, har Microsoft Internet Explorer, men vill du på Kanten. Microsoft har inte kommit för långt. Google Chrome är en webbläsare som känns som en uppsvälld som den gamla Firefox på tid, dominerar stationära och mobila enheter. Apples Safari har en viss dragning, men inte gå utöver iOS ekosystem.

Lägg upp det och vad du får är dominans av Google. Google kan diktera vilka annonser du ser (även som det inte tjänar sina egna) och driver upplevelse för dig på flera plattformar. Nu så länge Google Chrome webbläsare är stora kanske de avvägningar arbete.

w3counter.png

StatCounter sätter Chrome på mer än 54 procent med Safari på 14 procent med Firefox och IE och Kanten på 6 procent. StatCounter: s statistik går över alla plattformar. På ZDNet, Chrome dominerar följt av Safari, Microsoft webbläsare och Safari i vad som motsvarar en slips.

Men dessa grand teknik fynd varar inte för evigt.

Vi behöver Mozilla gör bra på samma sätt som vi behöver AMD att göra bra i data center (för att vara en sekundär leverantör och håll upp hunden ärlig). Varje hörn av den tekniska branschen behöver en stark sekundär aktör. Microsoft och Google är bara en maktkamp mellan två jättar i webbläsare. Slänga i Apple för en tredje jätten.

Shankland profil är värt att läsa, men för att koka ner det du tänka på följande:

Mozilla kan ha problem med att få människor att bry sig om Firefox 57. Mozilla är en korsfarare, men det är inte troligt att den stora massan kommer att bry sig.Hastigheten kommer att vara en stor sak, men det är oklart att Mozilla kan erbjuda ett sådant steg att marknadsandelen kommer att följa. Mozilla sagt att det kan gå bra med 15 procent till 20 procent webbläsare aktie.Mozilla är inte ett ekosystem och som kan begränsa dess framgång.

Enkelt uttryckt, oddsen för att Mozilla inte ser bra ut. Men här är att hoppas att Mozilla gör tillräckliga framsteg för att erbjuda en motvikt till de etablerade företagen.

0