Dr. Web LiveDisk: gratis nood-reparatie van het systeem

0
225

Dr. Web LiveDisk is een gratis tool voor systeembeheerders en gebruikers om te herstellen van niet-opstarten van Windows computer systemen.

Het programma is specifiek ontworpen voor situaties waar malware-aanvallen, of de desinfectie, ervoor zorgen dat Windows apparaten niet juist meer kunnen opstarten.

De system repair software is een ISO image die je kan branden naar een lege CD of DVD, en een versie voor USB Flash drives.

De laatste moet worden uitgevoerd — het is een uitvoerbaar bestand — om te beginnen met het proces van het installeren van de applicatie op een aangesloten USB-Flash drive.

Dr. Web LiveDisk wordt een dialoog over de uitvoering die u wordt gevraagd om een van de aangesloten verwijderbare schijven voor het maken van de beheerder emergency system repair omgeving. Bestaande bestanden worden niet verwijderd, tenzij u de optie “indeling USB-schijf voor het maken van Dr. Web LiveDisk. Merk op dat de schijf moet worden geformatteerd met het Fat32-bestandssysteem.

De enige informatie die kan worden overschreven, is de informatie over het booten. Als u de geselecteerde USB-Flash-schijf als boot schijf al deze informatie zal worden vervangen tijdens de creatie van het nieuwe systeem recovery-omgeving.

Dr. Web LiveDisk

dr web livedisk

Zodra u hebt gemaakt een CD, DVD of usb-stick met de reparatie van de omgeving op, je kunt opstarten van een PC te gebruiken.

Afhankelijk van hoe de PC is geconfigureerd, kunt u in staat om dit te doen, gewoon door het plaatsen van de CD of DVD in een aangesloten optische drive, of het aansluiten van het USB-flashstation aan op een poort van het apparaat. Als dat niet werkt, moet u de opstartprioriteit in de BIOS eerste prioriteit van het apparaat de omgeving wordt geladen.

Drie opties worden weergegeven wanneer u het opstarten van de nood omgeving. U kan uitvoeren Dr. Web LiveDisk, voert u een geheugentest, of booten vanaf de eerste harde schijf in plaats daarvan. Het scherm start bevat een optie om de taal te wijzigen.

Lees ook: Kaspersky VirusDesk: online dossier en de link scanner

De geheugen test optie loopt Memtest86+, LiveDisk de daadwerkelijke recovery-omgeving. De bureaublad omgeving toont diverse pictogrammen, die u kunt gebruiken om het systeem te herstellen.

Het omvat drie Dr. Web programma ‘s — Register-Editor, Antivirus, en Dr. Web Updater — en vier programma’ s van derden — Midnight Commander, Mozilla Firefox, Mate Terminal, en bestandsbeheer — die u kunt uitvoeren meteen.

De volgende stap hangt af van wat u wilt bereiken. Als u vermoedt dat een malware-aanval heeft beschadigd de PC, mag je wilt dat het vuur de antivirus oplossing te geven het systeem een goede scan.

De Register-Editor is handig als malware veranderd belangrijk registersleutels, kunt u deze met behulp van de editor.

De andere programma ‘ s zijn ook nuttig. Firefox voor onderzoek naar onderwerpen op het Internet, het bestand commandant om te werken met bestanden op het systeem.

Ik stel voor dat u de documentatie (PDF) voor gedetailleerde instructies over het herstel omgevingen functionaliteit.

Tip: bekijk de volgende recovery-omgeving alternatieven:

  • Alles in Één Systeem Rescue Toolkit 2017
  • MediCat DVD
  • System Rescue CD
  • Schijf

Slotwoord

Dr. Web LiveDisk is een gratis recovery-omgeving die zich richt op het herstellen van een Windows-PC als er geen boot meer, of is geïnfecteerd door malware en mag niet worden opgestart in totdat de malware is verwijderd uit het systeem.

Het wordt geleverd met een aantal extra testen opties, met name het geheugen, het testen en het bewerken van het Register, maar mist andere tools die beheerders en gebruikers nuttig kunnen vinden wanneer ze nodig hebben om te herstellen van een systeem.