Android är stort problem: Över en miljard enheter är mer än 2 år gammal

0
44

Noll

Video: Android – utveckling huvudvärk som du inte kan ignorera

En ny analys av Android ökända uppdatera problem tyder på lapp är faktiskt värre över tiden.

Analysen av hårdvara ingenjör Dan Luu, använder data från Googles utvecklare instrumentbrädan för att titta på siffrorna för föråldrade Android-enheter mellan 2010 och idag. Han fann man att andelen enheter som är de mest föråldrade är ännu större idag än under 2014.

Dessutom tillbaka 2014 Google hade bara gått en miljard aktiva användare varje månad, som steg till 1,4 miljarder euro fram till mitten av 2015, och som i Maj 2017 uppgick till två miljarder kronor. Och eftersom analysen tittade på marknaden, som del av enheter som kör föråldrade Android-mellan 80 till 100: e percentilen märket på hans graf — är också nu mycket större i absoluta termer.

Som han konstaterar, en uppenbar anledning till att det finns fler enheter som kör äldre versioner av Android är att vissa aktiva enheter är nu tio år gamla. Förmodligen dessa är de som är ansvariga för att hålla Pepparkaka, som släpptes i Maj 2010, och Ice Cream Sandwich från oktober 2011 fortfarande på Googles Android-version distribution diagram.

Men Luu s diagrammet visar också att upptaget av nya versioner av Android som verkar vara långsammare. Detta fenomen kan bero på att Android tillväxten mattas, relativt sett färre människor uppgradering till ny utrustning, eller att färre enheter som finns att ta emot uppdateringar.

Diagrammet visar också att det är nu mer än en miljard enheter som är två år gammal.

Att uppskatta ungefär matcher Googles senaste Android-distribution siffror, som har uppdaterats för några dagar sedan för den vecka som slutade den 9 November. Två-år-gammal Android Klubba och nedan svarar nu för ungefär hälften av alla Android-enheter.

Som Android Authority noterat denna vecka, antagandet av den senaste versionen av Android har varit avtagande med varje ny version för de senaste releaser. En anledning är att personer som enligt uppgift håller på att deras befintliga enheter för längre. Under tiden leverantörer är fortfarande att lansera nya produkter med pre-Oreo Android.

Googles Projekt Diskant lovar att hjälpa till att snabba upp säljaren releaser av nya Android-versioner, men fördelarna med denna teknik kommer förmodligen att ta flera år sedan och det är enbart enheter som levereras med Android Oreo kan dra nytta av det. Och enhetens tillverkare måste uppfylla flera krav för att möjliggöra Diskant.

google-pixel-2-0335-015.jpg

Googles Projekt Diskant lovar att hjälpa till att snabba upp säljaren releaser av nya Android-versioner, men det är bara enheter som den nya Pixel 2 som levereras med Android Oreo kan dra nytta av det.

Bild: James Martin/CNET

Tidigare och relaterade täckning

Google namn 42 Android-enheter med användare som kör uppdateringar från senaste två månaderna

Samsung, Google och LG leda Android-pack i att driva uppdateringar till användare, och har dem installerade

Säkerhetsbrister sätta miljarder för Bluetooth-telefoner, apparater på risk

Det är tänkt att vara den mest omfattande uppsättning av sårbarheter baserat på antal enheter som berörs, att slå på Windows-datorer, Android-enheter, äldre iPhones och iPads och smarta enheter.

Efter iPhone X: Förutsäga framtiden för smartphone

Vad gör de kommande tio åren håll för smartphone? Här är några idéer.

Läs mer om Android säkerhet

De 10 bästa sätten att säkra din Android phoneAndroid vs iOS vs Windows: Som lider mest infektioner? Nokia avslöjar allThis är det enklaste sättet att förhindra att skadlig programvara på din Android-enhet [MAG]

Relaterade Ämnen:

Apple

Smartphones

Mobila OS

Säkerhet

Hårdvara

Recensioner

0