AWS bara sålde en del av sin cloud computing-infrastrukturen i Kina

0
35

Noll

Video: att Flytta till molnet? Det är mer än vad Amazon, Microsoft och Google

Amazon har sålt några av sina cloud computing-infrastrukturen i Kina för att dess lokala partner i en affär värd $300 m, flytta det sa var nödvändigt för att följa med landets tech förordningar.

Företaget bekräftade att man har sålt ut sin Amazon Web Services (AWS) infrastruktur till Sinnet, dess lokala technology partner. Enligt Reuters affären är värd upp till 2 miljarder yuan — runt $301 mkr.

I ett uttalande Amazon betonas att det inte hade sålt sin verksamhet i Kina, säger att det “är fortfarande fast besluten att se till Kinesiska kunder fortsätter för att få AWS är branschledande moln-tjänster”.

Företaget förklarade: “Kinesisk lag förbjuder icke-Kinesiska företag från att äga eller driva viss teknik för tillhandahållande av molntjänster. Som ett resultat, för att följa med Kinesisk lag, AWS säljs viss fysisk infrastruktur tillgångar till Sinnet, dess långvariga Kinesiska partner och AWS säljaren-av-rekord för den AWS Kina (Peking) – Regionen.”

Amazon läggas till: “AWS fortsätter till egna immateriella rättigheter för AWS Tjänster över hela världen. Vi är glada om de stora affärsmöjligheter som vi har i Kina och dess tillväxtpotential under de kommande åren.”

Kina har skärpt sin tech förordning nyligen: till exempel, en ny Kinesisk cybersäkerhet lagen trädde i kraft i juni i år.

Amazon meddelade sin Kina-AWS region tillbaka i December 2013, och noterades vid den tid, för att följa med Kinas legala och regulatoriska krav, det var att arbeta med lokala företag, inklusive Sinnet, som skulle ge den nödvändiga data center infrastruktur, bandbredd och nätets möjligheter.

På den tiden, Andy Jassy, senior vice president på AWS, sade: “Kina är en viktig långsiktig marknadssegment för AWS.”

amazon0906.jpg

Amazon säger att det “är fortfarande fast besluten att se till Kinesiska kunder fortsätter för att få AWS är branschledande moln-tjänster”.

Bild: James Martin/CNET

Tidigare och relaterade täckning

Vad är cloud computing?

Allt du behöver veta, från offentliga och privata moln för att software-as-a-service

Allt som en Tjänst: Varför företag att gå över till SaaS, IaaS, PaaS, och mer [Tech Pro Forskning]

De flesta organisationer kommer in på marknaden med on-demand-tjänster med Software as a Service. Men förutom att SaaS-företag kan nu använda plattformar, infrastruktur och mer i molnet, konsumera tjänster som behövs.

Läs mer på Amazon

AWS lanserar nya S3 kryptering och säkerhet featuresAmazon CloudFront når 100 Dyker följande senaste Tokyo additionMicrosoft kommersiella moln Azure vs. Amazon Web Services är en trevlig film, men missriktade comparisonAmazon försäljningen ökade med 34 procent i Q3

Relaterade Ämnen:

Kina

Cloud

E-Handel

Hårdvara

Affärssystem

0