Hus lagstiftare att erkänna att den som “gisslan” under övervakning reformer

0
27

Noll

(Bild: en fil foto/CBS News)

Förra veckan, Hus juridiska Kommitténs ledamöter har röstat-något motvilligt-att passera en bill för första gången sedan den förstörda upplysningar som många såg som en “reform” i namnet.

Efter en lång markup process, en långtgående ändring som syftar till att inskränka regeringens möjligheter att spionera på Amerikaner togs bort i sista stund. Bipartisan ändring föreslås av pro-integritet lagstiftare Ted Poe och Zoe Löfgren, skulle fixa den så kallade “bakdörr sök” kryphål för att hindra regeringen från att söka meddelanden om Amerikaner utan tillstånd eftersom de avsedda målen var till synes främmande.

Rykten hade det som om lagstiftare passerade ändring-som redan hade ett brett stöd från integritet och rättigheter grupper, kommitténs lagförslag skulle skrotas av Huset ledarskap helt och hållet, och skulle blockeras från att någonsin nå ett golv omröstning.

“Vi har varit försäkrade i explicita termer som om vi antar att denna ändring i dag, ledarskap kommer inte att tillåta att detta lagförslag för att gå vidare till huset våningen,” sade rangordning ledamot John Conyers.

Alternativet är att de trotsa ledarskap, passera ändring, och lagen inte är till förmån för en mer extrema bill från Senaten, som kritikerna hävdar skulle auktoriseras av befintliga lagar nästan i sin helhet.

Inför dessa alternativ, föga förvånande, den ändring som har misslyckats i en 12-21 rösta — inklusive fem Republikaner som röstade mot partigränserna. Tjugo lagstiftare hade tidigare röstat mot täppa till den här luckan.

Flera lagstiftare uttryckte sin frustration över den uppenbara inblandning.

“Jag ogillar hålls som gisslan av ledarskap som inte vet intensiteten i arbetet och ansvaret i juridiska kommitté”, säger Sheila Jackson Lee, en lång tid Demokratiska medlem av juridiska Kommitté, som senare röstade ner ändring för att säkerställa propositionen antogs i utskottet.

Jim Jordan, en Republikan, kallad Poe-Löfgren arbete som ett “förbaskat bra ändringsförslag,” och röstade för det, trotsar önskar av sitt partis ledarskap.

Den intensiva omgångar av debatter och utfrågningar kommer bara veckor innan flera program som godkänts enligt den kontroversiella avsnitt 702 befogenheter av Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) kommer att löpa ut den 31 December om nya bestämmelser som gått. Dessa är de samma befogenheter som auktoriserad den kontroversiella PRISMA programmet, som samlar in data från servrar på internet jättar, massiva bulk samling av internet-trafik, och regeringens dator och nätverk hacka befogenheter.

Relaterade Ämnen:

Säkerhet-TV

Hantering Av Data

CXO

Datacenter

0