IBM biffar upp sin AI referenser med Power9 system och ny programvara

0
28

Noll

summit2.jpg

Installation av Toppmötet superdator.

ORNL

IBM är att fördubbla ned på AI: släpper ny mjukvara för att hjälpa till att utbilda machine-learning modeller och pratar upp möjligheter för nya Power9 system för att påskynda intelligent programvara.

Idag IBM presenterade nya program som kommer att göra det lättare att träna machine-learning modeller för att ta beslut och utvinna insikter från big data.

Den Djupa Inverkan programvara verktyg som kommer att hjälpa användarna att utveckla AI-modeller med hjälp av populära open-source, djupt lärande ramar, såsom TensorFlow och Caffe, och kommer att läggas till IBM: s Spektrum Dirigent programvara från December.

Vid sidan av programvaran avslöja, IBM har pratat upp nya system bygger på sitt nya Power9-processor-som finns att beskåda på årets SC17 händelse.

IBM säger att dessa system är utformade mot AI arbetsbelastning, på grund av deras förmåga att snabbt transfer data mellan mellan Power9 Processorer och hårdvara acceleratorer, såsom Grafikprocessorer och Fpga: er, som vanligen används både i träning och kör maskinen-lärande modeller.

Power9 system kommer att ha hög bandbredd mellan Power9 processor och acceleratorer i resten av systemet, enligt IBM, som säger Power9 kommer att vara den första kommersiella plattformen med on-chip med stöd för de senaste high-speed kontakter, bland annat Nvidias nästa generation NVLink, OpenCAPI 3.0 och PCI-Express 4.0.

“Vi ser att era av de on-chip mikroprocessor — med bearbetning integrerade på ett chip — är döende liksom Moore’ s Lag upphörande, säger Brad McCredie, VP och IBM Fellow för Kognitiva System Utveckling.

“Power9 ger oss en möjlighet att prova nya arkitektoniska konstruktioner för att driva design och bortom dagens gränser genom att maximera data bandbredd över systemet stack.”

“Grundvalen för Power9 är en intern” digitala motorvägen ” som decouples bearbetning och ger avancerade acceleratorer för att smälta och analysera massiva datamängder.”

Nästa generations Nvidia NVLink och OpenCAPI sammanbinder kommer att ge betydligt snabbare resultat för bifogade Grafikprocessorer än som erbjuds av PCI-Express 3.0-kontakter som vanligen används i x86-system idag, medan PCI-Express 4.0 sammanbinder kommer att vara dubbelt hastighet PCI-Express 3.0.

“Kronjuvel” nya Power9 system, enligt IBM, är toppen och Sierra superdatorer som byggs för US Department of Energy, som också använder Nvidias senaste Volta-baserade Tesla GPU-acceleratorer. Toppmötet superdator förväntas öka programmets prestanda med fem till 10 gånger under DOE: s äldre superdator Titan.

IBM: s fokus på att lägga grunden för ett system som effektivt kan sprida behandling mellan många olika typer av marker är delvis en följd av arbete som man har gjort med Google, Mellanox, Nvidia och andra i OpenPower Foundation.

Tidigare i år, IBM senior VP Bob Picciano diskuterade hur företaget planerade att skapa system för att bättre kunna hantera arbetsbelastning i samband med användning av AI för att analysera ostrukturerad data.

Relaterade Ämnen:

Datacenter

Digital Omvandling

CXO

Sakernas Internet

Innovation

Affärssystem

0