Nvidia expanderar nya GPU moln till HPC-applikationer

0
53

Noll

nvidiacloud.png
Nvidia

Försöker pracka på det stora antalet av high-performance computing (HPC) applikationer som innehåller GPU-acceleration, Nvidia på måndagen ny programvara och verktyg på Nvidia GPU Moln (NGC) container-registret som möjligt för forskare att snabbt distribuera scientific computing-applikationer och HPC-visualisering.

Typiskt, forskare som vill använda dessa ansökningar inför tidskrävande installation utmaningar och resurskrävande uppdateringar. Nu, att få tillgång till dessa program ska vara “så enkelt som dowloading en app från App Store,” Ian Buck, vice president och general manager för Snabbare Datorer för Nvidia, sa till reportrar.

HPC-applikation och HPC-visualisering behållare som är tillgängliga från NGC behållare registret för vem som helst med en NGC-konto. HPC behållare kan köras på alla Nvidia Pascal och senare generationen Nvidia GPU-accelererade system.

Nvidia tillkännagav verktyg på SuperComputing17 konferens i Denver, för att visa att bolagets allt större relevans i high-performance computing.

Redan mer än 500 HPC-applikationer är GPU-accelererad. En ny rapport från analysföretaget Interesect360 Forskning visar att detta inkluderar topp 15 och 70 procent av de topp 50 HPC-applikationer. Från astronomi till liv sicences och medicinsk avbildning, GPU-accelererade tillämpningar används i en mängd vetenskapliga discipliner. De är dock helt enkelt svårt att installera.

“De är byggda från många olika program stackar och bibliotek,” Buck förklaras. “De är byggda av forskare för sig, inte nödvändigtvis för att släppa ut i naturen-det är bara inte deras prioritet.”

Nvidia riktar sig samma problem i den djupa lärande och moln gemenskapen, när det tillkännagav GPU Molnet för AI utvecklare förra månaden. De nya verktygen är nu en del av behållaren registret.

I termer av HPC-applikationer kommer till NGC, Nvidia är att starta i liten skala, med fem stora program — GAMESS, GROMACS, LAMMPS, NAMD och RELION — med fler är på väg.

Meawnwhile, för HPC-visualisering, Nvidia har arbetat med ParaView att införa tre containrar finns nu i beta: ParaView med Nvidia-IndeX är för att visualisera storskaliga – data, ParaView med Nvidia Optix är utplacerade för ray-tracing, och Nvidia Holodeck erbjuder interaktiv i realtid visualisering och hög kvalitet grafik.

Nvidia på måndag också hyllas populariteten av Tesla V100 GPU, som bygger på Nvidias Volta arkitektur, som nu finns tillgänglig genom varje större sever säljaren och stora cloud service provider att leverera artificiell intelligens och högpresterande datorsystem. Det inkluderar Dell EMC, HPE, Huawei, IBM och Lenovo, liksom moln leverantörer Alibaba Moln, Amazon Web Services, Baidu Moln, Microsoft Azure, Oracle Cloud och Tencent Moln.

Tidigare och relaterade täckning:

Nvidias Tesla V100 GPU får ett omfattande stöd som säljare server öga AI arbetsbelastning Nvidias data center business når $2 miljarder i årliga intäkter köra priser

Relaterade Ämnen:

Hårdvara

Intel

ARM

Artificiell Intelligens

Innovation

0