Smartphone övervakning: Är du full?

0
30

Noll

blurred-motion-car-drivers-view-traveling-through-tunnel.jpg
snowflock/istock.com

I en nyligen papper, Använda Telefonens Sensorer och ett Artificiellt Neuralt Nätverk för att Upptäcka Gång Förändringar Under Dricka Episoder i den Naturliga Miljön, en tvärvetenskaplig grupp av forskare vid University of Pittsburgh, fann att smartphones och AI kan ge förvånansvärt träffsäkra uppskattningar av ditt blod alkohol (BAC) – med mycket lite data.

Fest djur

Forskarna som behövs för unga vuxna som dricker för mycket att träna AI. Att vara på ett college campus, de behövde inte leta särskilt långt. Den lokala akutmottagningen (jag gissar högskola infirmary) visade sig vara en ” happy hunting ground.

En bekvämlighet urval av unga vuxna (i åldern 21-26 år) som fram till en urban akutmottagning (ED) . . . rekryterades. Totalt 28 medicinskt stabil ED patienter som inte söker behandling för missbruk, inte berusad, och som var på väg att bli utskriven till hemmet, blev kontaktade av forskare. Bland dem som är berättigade att bli kontaktade 23 patienter gett sitt samtycke till att slutföra en alkohol svårighetsgrad skärmen.

Överraskande – för mig – bara 10 av svårighetsgrad siktar träffade inskrivning i studien krav. Alla deltagare tillhandahålls “med resurser för alkohol behandling.” Jag är en förespråkare av regelbunden intern alkohol behandling, så +1 på det.

Det finns en app för det

Är vetenskap, naturligtvis, kan du inte testa gång på människor som inte kan gå. Så det var en gång test. Med hjälp av en app som heter DrinkTRAC.

Den DrinkTRAC app har utvecklats med Äpplen [sic] ResearchKit plattform som gör det möjligt för bekväm och professionell visas modulära bygger på att införliva tidsinställda psykomotoriska uppgifter.

Lustig, mycket lustig

Att läsa mellan raderna, det verkar forskarna fick de flesta av studien inskrivna från Pitts (inofficiella) 8 år BA programmet, som är i åldrarna 21 till 26, och justerade kriterier i enlighet med detta:

Vi förändrad gångart uppgift att ta mindre än 45 sekunder för att optimera färdigställande och för att minska risken för störningar som kan påverka utförande av uppgiften.

Ber dricker för att gå mer än 45 sekunder? Ambulerande grymhet!

Mänskliga experiment är ett etiskt minfält. Forskarna var försiktig:

Vi uppmanas deltagarna att inte fortsätta om de kände att de inte kunde säkert gå 5 steg i en rak linje utan hjälp.

På allvar

Appen som samlas in 3-axis acceleration och vinkelhastighet varje 10 millisekunder (ms) för 30 sekunder för att bestämma egenskaper ämnet är arg.

Vi mätte även inställning av enheten, som är den beräknade enheten orientering med hjälp av accelerometer, magnetometer, och gyroskop. Dessa värden ger Euler-vinklar av enheten.

Att data matas en Bayesiansk Regularized Neurala Nätverk (BRNN) för att ge en beräknad alkoholkoncentration (eBAC). De fann att systemet, med hjälp av 128 datapunkter, gav ett falskt positivt mindre än 20 procent av tiden.

Lagring ta Bitar

Inte förvånande att den mycket känsliga sensorer på våra telefoner kunde dokumentera förändringar i gång, eller att gångförmågan påverkas direkt av BAC. Vad som är förvånande är deras noggrannhet med endast 128 datapunkter.

Om en 100 miljoner människor rapporterade sin gång, och de som är kända för att vara på barer analyserades, kunde vi skapa en otroligt detaljerad analys av gång-och (beräknat) dricka, med miljarder datapunkter. Uppgifter pekar foder AI.

Telefonen vet du BAC, som du befinner dig i en bil, så vad händer då? Om tech stjärnor anpassa din nanny-telefonen kommer helt enkelt att berätta för din bil, inte du, för att köra. Inte dåligt.

Men det kan också ringa polisen för att du har gripits. Kan våra enheter tar 5 Ändring mot sig själv?

Kombinationen av flera miljarder enheter och förmågan att samla in, analysera, besluta och store – alla med liten mänsklig assistans – innebär att det kommer att vara möjligt att veta intima detaljer om ditt liv, med detaljer som du kanske inte är medveten om, till exempel din alkoholkoncentration. Vi kan praktiskt taget eliminera rattfylleri – men till vilken kostnad?

Artiga kommentarer välkomna, naturligtvis.

Relaterade:

Som Kongressen mulls övervakning reformer, här är den goda, dåligt och fula optionsBackdoors, kryptering och övervakning av internet: Vilken väg ska vi välja?OSS spionchef vänder kurs, kommer inte att säga hur många Amerikaner som fångats i NSA surveillanceUN integritet vakthund säger “få eller inga bevis” som massövervakning fungerar

Relaterade Ämnen:

Säkerhet

Digital Omvandling

CXO

Sakernas Internet

Innovation

Affärssystem

0