Wi-Fi och Bluetooth på din iPhone kommer att få mer besvärliga och svårhanterliga

0
46

Noll

Video: För iPhone X, priset är en hel del mer än summan av delarna

Kom ihåg när Microsoft gjort radikala ändringar i användargränssnittet i Windows 8, bara för att ha att göra fler tweaks och backa i respons till kritik, vilket orsakar onödigt krångel för slutanvändare?

Ser ut som att Apple har ett liknande problem med iOS.

Måste läsa: Är din iPhone batteritid fruktansvärt på iOS11.1? Här är en tillfällig lösning

Med iOS 11, Apple har gjort en förändring i hur Control Center arbetat. Knappar som tidigare avstängd Wi-Fi och Bluetooth nu bara för att hindra nya kontakter, hålla radion påslagen så att funktioner som Luftlandsättning, Personlig Hotspot, och Handoff fortsätta att arbeta, och Titta på Apple och Apple Penna fortsätta att arbeta.

Vad är mer, att stänga av Wi-Fi-och Bluetooth med hjälp av Control Center var endast temporär, och kommer att vända tillbaka på under följande villkor:

Wi-Fi:

Wi-Fi är påslagen tillbaka på i Control Center Du kan ansluta till ett Wi-Fi-nätverk med hjälp av Inställningar > Wi-Fi Du gå eller köra till en ny plats är Det 5 på morgonen lokal tid, Det iOS-enheten startats om

Bluetooth:

Bluetooth är påslaget tillbaka på i Control Center Du kan ansluta till ett Bluetooth-tillbehör på Inställningar > Bluetooth – Den är 5 på morgonen lokal tid, Det iOS-enheten startats om

Permanent stänga av Wi-Fi-och Bluetooth-innebär att gå in i appen Inställningar ( Inställningar > Wi-Fi och Inställningar > Bluetooth) och växla de relevanta knapparna.

Som ni kan föreställa er, detta har orsakat en hel del förvirring hos användarna, särskilt eftersom den enda plats där Apple hade dokumenterat denna förändring var på en support-sida att en genomsnittlig användare aldrig kommer att se.

Som är normen med dåligt genomtänkt användargränssnitt förändringar, Apples plan att förbättra på denna förändring är nu peppar iOS med popups och sms-signaler. Och dessa förändringar har dykt upp i den nyligen släppt beta 3 av iOS 11.2.

Här är de ändringar.

För det första, en av popup (stänga den utan att läsa den på rätt sätt och det är borta och inte kommer tillbaka):

​Wi-Fi/Bluetooth popups in iOS 11.2 beta 3

Wi-Fi/Bluetooth i popup-fönster iOS 11.2 beta 3

Efter popup får du en liten anmälan på toppen av Control Center skärmen:

​Wi-Fi/Bluetooth notifications in iOS 11.2 beta 3

Wi-Fi/Bluetooth anmälningar i iOS 11.2 beta 3

Om du har en popup-skärm och text för att förklara hur något fungerar, så du har misslyckats i att skapa en enkel-att-använda gränssnittet. Popup är särskilt usel eftersom det är lätt att avfärda. Dessutom är det inte fullt ut förklara hur gränssnittet fungerar, och lämnar ut de omständigheter under vilka Wi-Fi-och Bluetooth kommer att aktiveras igen.

Jag förstår vad Apple försöker att göra här, men det är ett hack. Ett bättre alternativ skulle vara för Apple att ha en tre-vägs alternativ på knapparna (on, off, soft off) eller sätta ett alternativ i Inställningar – appen för att ändra beteende av Control Center knappar.

Att bara ändra hur något fungerar och sedan puts ett popup-fönster visas över att förändring är en fruktansvärd upplevelse användargränssnitt.

Det är inte något som jag förväntar mig från Apple.

Se också:

Allt du behöver veta om att ladda din iPhone X eller iPhone 8 iPhone X inte rädda Apple från desperat behöver en “nästa stora grej” Kan du blåsa upp din iPhone-x/8 genom att placera det på en trådlös laddare pad medan den laddas med en kabel? Apple Klocka 3 är awesome USB-C är en total container eld eftersom vi vill göra för mycket för snabbt iPhone 8 bästa funktionen är något som de flesta människor aldrig kommer att få användning av iOS 11.0.1 uppdatering orsakar förödelse för några iPhone-och iPad-användare

Relaterade Ämnen:

Apple

iPhone

Mobila OS

Rörlighet

Affärssystem

0