Windows-10 tip: Søg efter en fil med dato

0
1643

Nul

datemodified-search-box.jpg

Klik på den Dato, der er Ændret-knap (øverst til venstre) til at udfylde søgefeltet (til højre).

Klik for at forstørre

Når du har tusinder af filer, der er oprettet og redigeret over mange år, kan det nogle gange være svært at spore den nøjagtige én, du har brug for.

En god registreringssystem hjælper, men efter at have filer, der er spredt over flere mapper betyder også masser af at klikke, som du forsøger at finde ud af, hvilken mappe til en bestemt fil er gemt i.

En måde at fjerne frustrerende manuel søgninger, er at bruge de datoer, der er gemt som en del af hver fil metadata for at indsnævre søgningen og konsolidere resultaterne fra flere undermapper.

Hvis du kan huske, der arbejder på en fil på en bestemt dato eller et datointerval, du kan få Windows til at Søge trække en liste af alle filer, du har oprettet eller gemt i denne periode, og derefter rulle gennem den manuelt for at finde det du har brug for.

Nøglen til at mestre denne teknik er datemodified: operatøren, som du kan bruge i søgefeltet i øverste højre hjørne af File Explorer vindue.

Start med at vælge den mappe, drev eller et bibliotek, hvis indhold du ønsker at søge. Klik derefter i feltet søg og derefter skrive datemodified: operator (med eller uden mellemrum efter kolon), efterfulgt af en dato eller et datointerval i ethvert af følgende formater:

En enkelt dato i enhver standard dato-format, som 01-30-2017, feb 7, eller 15-apr. Hvis du udelader et år, den dato, der er standard i år.En række datoer, ved hjælp af standard dato-formater, der er adskilt af to perioder, såsom 2/1/2018 .. 2/7/2018A måned, et år, eller begge dele. Måneder kan skrives helt ud eller forkortes. For at søge en række datoer, der er separate start-og slutdato med to perioder, såsom juli 2017 .. Aug 2017.Et relativt begreb fra den følgende liste: dette år, sidste år, denne måned, sidste måned, denne uge, i sidste uge, i dag, i går. Hvis begrebet består af to ord, skal du inkludere den plads mellem dem.

Hvis det virker som alt for meget at skrive, kan du bygge din egen dato-baseret søgning ved at pege og klikke. Klik i søgefeltet for at gøre Søgningen Værktøjer under fanen tilgængelige på båndet, og klik derefter på Dato ændret-knappen, og vælg én af de tilgængelige valgmuligheder.

At klikke skifter den automatisk til Datemodified: operatør i søgefeltet. For at ændre værdien, skal du klikke på operatøren i søgefeltet og bruge kalender for at vælge en specifik dato eller træk for at vælge et interval af datoer. Klik året for at se en liste over måneder, derefter bruge venstre og højre pilene til at flytte gennem kalenderen.

TIDLIGERE OG RELATERET INDHOLD

Har brug for flere detaljer om den rigtige måde at gøre en ren Windows 10 installere? Se disse tidligere artikler: