Windows-chefen Myerson ut i Microsoft omorganisation

0
53

Noll

Windows 10: Ny app kan du se vilka data som Microsoft samlar in

Microsoft är omorganisera ännu en gång, som det gör nästan varje år.

myersonoutatmsft.jpg

Men detta är inte bara en vanlig reorg, särskilt för ett bolag som för inte så länge sedan var att sätta nästan alla sina ägg i Windows korg. Dagens plan, som VD Satya Nadella lämnas ut till Microsofts anställda på morgonen den 29 Mars, innehåller några stora ändringar i Windows-organisation.

Terry Myerson, som har varit chef för Microsofts Windows-branschen sedan 2013, lämnar företaget. Myerson är “pursu(ing) hans nästa kapitel utanför Microsoft,” sade Nadella i hans e-post till truppen. Han kommer att stanna på Microsoft för ett par månader för att hjälpa till med övergången, tjänstemän sade i dag.

Microsoft är att stycka upp Myerson Windows och Enheter Grupp (WDG), flytta några delar av det till ett av två nya tekniska enheter meddelade i morse. Vissa delar av WDG kommer att flytta under Executive Vice President Rajesh Rif, som är ansvarig för den nya Erfarenheter Och Enheter org; andra komponenter kommer att gå till Executive Vice President Scott Guthrie, som är igång nypräglade Moln + AI Plattform. Harry Shum, vice vd i AI & Forskning, kommer att fortsätta att gå upp för att något strömlinjeformad organisation, som Microsoft har skapat i och med 2016.

Läs också: Windows 7 Härdsmälta patch öppnar värre sårbarhet: Installera Mars uppdateringar nu

Microsoft för närvarande är uppbyggd kring en handfull viktiga grupper: WDG, Kontor, Moln och Företag, AI + Forskning och Spel. Dagens oroligheter påverkar alla dessa, även om spel i grund och botten kommer att förbli sin egen enhet. LinkedIn, som också i stor utsträckning arbetar på egen hand, inte påverkas.

För att beskriva dagens reorg, Nadella sade att de rörelser är en del av Microsofts mål att fokusera på den “intelligenta moln och intelligent kanten”, som har blivit Microsofts nya stridsrop.

I hans e-post till alla Microsofts anställda, Nadella berättade för anställda att de kommer alla “har för att driva oss att transcendera Conway lag.” Conway ‘ s lag, uppkallad efter programmerare Melvin Conway, säger “någon organisation som konstruerar ett system (i vid bemärkelse) kommer att producera en design vars struktur är en kopia av organisationens kommunikation struktur.”

Myerson gick Microsoft 1997, när Microsoft köpte hans företag, Interse. Under hans tid ledde han Exchange team. Efter att ha kört Windows-Telefon, han utsågs 2013 som chef för enhetlig Windows-teamet, och senare av WDG, som ingår i Windows, Yta, Xbox, Windows Server, och HoloLens. Han har varit medlem i Microsofts ledningsgrupp under de senaste åren.

Läs också: Linux på Windows-10: Microsoft släpper nya verktyg för att få fler distributioner på Windows

Rif har varit med Microsoft sedan 1990. Sedan 2006 har han varit på väg upp utvecklingen och tekniska team för Office och senare, Office 365. Han är också medlem i Microsofts inre förvaltning cirkeln, dess ledningsgrupp. Guthrie, också en ledningsgrupp medlem, har varit med Microsoft sedan 1997 och som har lett till att många Microsoft enterprise programvara, verktyg och cloud team under loppet av sin tid.

Uppdatering: För mer information om dagens reorg, kolla in hur och varför här.

Windows-10

Levererar Microsoft den första Windows-10 ‘Redstone 4″ test build för HoloLens

Linux på Windows-10: Microsoft släpper nya verktyg för att få fler distributioner på Windows

Microsoft är iordningställande multi-session stöd för Windows 10

Windows 10 vs Windows 7: Microsofts nyare OS är nästan “dubbelt så säkert”

Windows 10 uppdateringar plågsamt långsam? Lättnad är i sikte

Windows-10 Våren Skaparna Uppdatering: Agera snabbt för att fördröja denna stora uppgradering

Relaterade Ämnen:

Cloud

Microsoft

Affärssystem

Windows-10

St

Recensioner

0