Den ultimative guide til at finde og dræbe spyware og stalkerware på din smartphone

0
2310

Nul

Vores digitale selv, mere og mere, bliver en del af vores identitet. De e-mails, vi sender, de samtaler vi har i løbet af sociale medier-både private og offentlige-samt fotos, videoer, vi ser, og de websites vi besøger alle bidrager til at vores digitale former.

Som mobile enheder er nu et fælles redskab for sociale interaktioner, er det ikke bare annonce agenturer, dataindsamlere, og overvågning-sultne magter at være der ønsker at holde styr på os.

Når en offentlig myndighed, land, eller cyberkriminelle beslutter dig for at prøve og kigge i vores digitale liv, der er generelt måder at forhindre dem fra at gøre det. Virtuelle private netværk (Vpn ‘ er), end-to-end kryptering og brug browsere, der ikke spore brugerens aktiviteter er alle almindelige metoder.

Nogle gange, men overvågningen er vanskeligere at opdage — og tættere på hjemmet.

Denne guide vil løbe igennem, hvad spyware er, hvad de første tegn på infektion er, og hvordan man kan fjerne en sådan pest fra dine mobile enheder.

For dem med lidt tid, så tjek den forkortede version nedenfor:

Nuisanceware

I bunden af den bunke, du har nuisanceware, som ofte kommer i software bundles sammen med legitime, frie programmer. Også kendt som Potentielt Uønskede Programmer (PUP), denne slags software kan afbryde din web browsing med pop-ups, du kan ændre dine indstillinger for startsiden af kraft, og kan også samle dine browserdata for at sælge det ud til reklamebureauer og netværk.

Selvom betragtes som malvertising, disse typer af software er generelt ikke farlige for eller en trussel mod din kerne privatlivets fred og sikkerhed.

Spyware og stalkerware

Spyware og såkaldte “stalkerware,” er dog langt mere.

Disse typer af uetisk software kan resultere i, at ofrene at blive udspioneret, tyveri af data, herunder billeder og video, og kan give operatører, der-uanset om den er fuldt udbygget it-kriminelle eller dine nærmeste og kæreste-at overvåge e-mails, SMS-og MMS-beskeder, der er sendt og modtaget, ved at opsnappe live opfordrer til, at formålet med aflytning på tværs standard telefonlinjer eller Voice over IP (VoIP) applikationer, og meget mere.

Stalkerware er det næste skridt op i spionage og er blevet et fast udtryk i sin egen ret, der blev opfundet efter en række undersøgelser, der foretages af Bundkortet.

Der henviser til, at spyware sjældent singler ud af enkeltpersoner, medmindre det er i hænderne på en retshåndhævende eller skrupelløse offentlige institutioner, stalkerware opfattes generelt som software, der alle kan købe, for at udspionere dem, der er tættest på dem.

Dette kan omfatte stalkerware bruger stjæle billeder og sms-beskeder, aflytning af telefonopkald og skjulte optagelse af samtaler, der foretages over Internettet.

Stalkerware kan være i stand til også at aflytte app kommunikation foretaget via Skype, Facebook, WhatsApp, og iMessage.

Begge begreber, spyware og stalkerware, forholde sig til lignende skadelig software-funktioner. Men sidstnævnte anses for at være mere personlige i brug.

For at undgå eventuelle juridiske spørgsmål og fremmedgørende kunder, mange spyware løsninger udbydere vil markedsføre deres tilbud som tjenester for forældre, der søger en måde at overvåge deres barns mobil brug af enheden. Men enhver, der er villige til at betale for den software, der kan erhverve det.

Nethinden-X, skaberne af PhoneSheriff, markedsført deres spyware software-løsning, for eksempel som “forældrekontrol til mobil.”

PhoneSheriff, der er udviklet til Google Android styresystem, der er tilladt placering overvågning via GPS, registreringer, opkald, sms-beskeder og logs besøgte websteder. Spyware var også i stand til at blokere kontakter, websites og apps.

Virksomheden, som ligeledes er udviklet TeenShield, SniperSpy, og Mobile Spy, lukkede dørene sidste år efter en hacktivist sagde, at de ville “brænde dem til jorden,” som hacker, der anses for den virksomhed umoralsk.

Når disse typer af software, der er brugt i hjemmet, der er et par grunde til, at der ikke læne sig mod uacceptable adfærd, praksis og giftige forbindelser. En almindelig årsag, der er indberettet for brug af denne software er en mangel på tillid mellem partnere, for eksempel, og et ønske om at fange nogen i lov om snyd.

Med udviklingen af teknologi, så har også indenlandske misbrug ændret. Nogle gange, stalkerware bruges til at overvåge, partnere og ægtefæller, i det skjulte, eller lejlighedsvis med den fulde viden om offer.

Spyware og stalkerware er fundet mindre almindeligt i virksomheden, selv om nogle software-løsninger, der er markedsført til virksomheder, der ønsker at holde styr på medarbejdernes mobile enheder og deres aktiviteter.

Linjer her kan blive uskarpe, men hvis en mobil enhed, som tilhører et selskab, der anvendes af en medarbejder, i fuld viden om, at det er sporet eller overvåget, så kan dette betragtes som acceptable. Den ansatte kan i så holde deres private liv, sociale medier og e-mails på deres egen smartphone eller tablet, og fra virksomhedens ejendom.

Hvilke typer af spyware og stalkerware apps er stadig derude?

-SpyPhone Android Rec Pro: Denne £143 spyware hævder, at tilbyde “fuld kontrol” over en smartphone funktioner, herunder lytter i til baggrundsstøjen af opkald og optage dem i deres helhed; opfange og sende kopier af de SMS-og MMS-beskeder, der er sendt fra offerets telefon, sende aktivitetsrapporter til brugerens e-mail-adresse, og meget mere.

-FlexiSpy: En af de mest kendte former for stalkerware ud af, at der er FlexiSpy, som markedsfører sig selv ved hjælp af slogan,: “Det tager fuld kontrol over enheden, så du kan vide alt, uanset hvor du er.”

FlexiSpy er i stand til at overvåge både Android smartphones og Pc ‘ er, og er villig til at levere en enhed med malware pre-installeret for brugerne. Spyware er i stand til at lytte med på opkald, spion på apps, herunder Facebook, Viber og WhatsApp, slå på den inficerede enhedens mikrofon i det skjulte, optage Android VoIP-opkald, exfiltrate indhold, såsom billeder, og opfange både SMS-beskeder og e-mails.

screen-shot-2018-09-05-at-16-49-41.png

-mSpy: Anden stalkerware app, som markedsfører sig selv som en service til forældrene, mSpy til iPhone giver brugerne mulighed for at overvåge SMS-beskeder, telefonopkald, GPS steder, apps, herunder Snapchat & WhatsApp, og omfatter også en keylogger til at registrere alle tastetryk lavet.

-PhoneSpector: Udviklet til både Android-og iOS-telefoner, PhoneSpector hævder at tilbyde “målbart fjernadgang.”

Mens en ansvarsfraskrivelse, der siger, at tjenesten er beregnet til forældre og virksomheder, der søger at spore selskab ejede enheder, der anvendes af medarbejdere kun, gennemførelsen af den software, der er gjort gennem fælles taktik, der anvendes af malware og phishing-kampagner.

“Alt du skal gøre er at sms eller e-mail OTA (over-the-air) link til den valgte enhed og vores automatiske system vil oprette data transfer protocol og den nødvendige info for dig at overvåge den enhed,” selskabet proklamerer. “Bare trykke på et par knapper, så log ind på din online konto! Du kan se tekster, opkald, GPS og meget mere inden for et par korte minutter!”

Spyera, SpyBubble, Android Spion, og Mobistealth er et par eksempler mere på stalkerware, der tilbyder lignende funktioner, blandt mange, mange flere, der er i, hvad er blevet en blomstrende forretning.

Det er også værd at bemærke, på dette tidspunkt, at du kan blive sporet af lovlig software, der er blevet misbrugt. Uanset om eller ikke at GPS er aktiveret, vil nogle oplysninger recovery apps og tjenester, der er designet til at opspore et håndsæt i tilfælde af tab eller tyveri kan blive vendt mod ofrene til at spore deres lokation i stedet for.

Hvordan får spyware og stalkerware blevet installeret på en enhed?

Spyware og stalkerware nødt til at finde en måde at infiltrere et offer mobile enhed. De fleste af den tid, det er simpelthen gøres ved at installere softwaren på enheden fysisk, og dermed give app ‘ en tilladelser det behov på samme tid.

Men der er også eksterne muligheder, som ikke har brug for fysisk adgang. Disse versioner vil bruge den samme taktik af cyberkriminelle — en link eller vedhæftet e-mail, der sendes sammen med sin ondsindede pakke.

CNET: Bedste Hjem Sikkerhed Kameraer til 2018

Advarselstegn

Hvis du finde dig selv at modtageren af mærkelige eller usædvanlige sociale medier beskeder, sms-beskeder eller e-mails, kan dette være et advarselssignal, og du bør slette dem uden at klikke på links eller downloade filer.

Bør stalkere bruger denne taktik, de har brug for dig til at reagere på det. Der er ingen magi-knappen for at sende spyware over the air); i stedet, fysisk adgang eller utilsigtet installation af spyware, som ofret er nødvendigt.

I tilfælde af potentielle fysiske indgreb, kan det tage nogle få minutter for spyware i at blive installeret på en enhed. Hvis din mobil eller bærbare forsvinder og dukker op igen med andre indstillinger eller ændringer, som du ikke kan genkende, kan dette være en indikator for kompromis.

Hvordan kan jeg vide, når jeg er ved at blive overvåget?

I et tilfælde af mobile stalking, jeg blev spurgt om, hvordan, hvis du mistanke om, eller vidste, at telefonen var blevet manipuleret med, er det muligt at finde ud af sandheden — og om der var en måde at fjerne spyware fra en smartphone, uden at den anden part at vide.

Der er ingen slår om problemet: overvågning software bliver mere avanceret som tiden bærer på, og kan være vanskelig at opdage.

Det er dog ikke alle former for spyware og stalkerware er usynlige, og det er nogle gange muligt at finde ud af, hvis du bliver overvåget.

Android: En giveaway på en Android-enhed er en indstilling, som tillader, at apps til at blive downloadet og installeret uden for den officielle Google Play-Butikken. Hvis den er aktiveret, kan dette indikere, manipulation og jailbreaking uden samtykke.

Denne indstilling er fundet i moderne Android bygger i Indstillinger – > Sikkerhed – > tillad ukendte kilder. (Dette varierer, afhængigt af enheden, og sælger).

Du kan også gå til Indstillinger – > Apps for at kontrollere, installeret software, men der er ingen garanti for, at spyware vil dukke op på listen.

Nogle former for spyware vil også bruge generiske navne i et forsøg på at undgå afsløring. Hvis en proces eller en app, som kommer op på den liste, du ikke er fortrolig med, en hurtig søgning på nettet kan hjælpe dig med at fastslå, om den er legitim.

iOS: iOS-enheder, medmindre jailbroken, er generelt sværere at installere malware. Men, tilstedeværelsen af en app, der hedder Cydia, som er en pakke manager, der gør det muligt for brugerne at installere software-pakker på en jailbroken enhed, kan være tegn på manipulation, medmindre du bevidst har downloadet softwaren dig selv.

Hvis du tror, at din PC kan have været infiltreret, se nedenfor:

Windows: Windows maskiner, dobbelt-kontrol-program, der er installeret lister — muligt via start-bar — og kørende processer under “Task Manager” kan hjælpe dig med at identificere mistænkelige programmer.

Mac: På Apple, Mac-maskiner, du kan gøre det samme ved at klikke på “Help”, “den Anden”, og “Activity Monitor” for at kontrollere status for at køre programmer. Du kan også nå Activity Monitor hurtigt gennem Spotlight.

En antivirus scanning er også en anbefalet måde at fjerne spyware og HVALP.

TechRepublic: Android malware får lusket

I tilfælde af Android-og iOS-enheder, kan du også opleve uventede strøm fra batteriet, samt uventede eller mærkelig adfærd fra enheden-styresystemet, eller apps-men i sidstnævnte tilfælde, at mange brugere af stalkerware vil forsøge at spille deres hånd.

Som med de fleste ting i livet, tillid til dine instinkter. Hvis du tror, at noget er forkert, det er det nok — og du bør tage skridt til at tage kontrol over situationen.

Hvordan kan jeg fjerne spyware fra min enhed?

Dette er, hvor tingene bliver vanskelige. Ved design, spyware og stalkerware er vanskelige at opdage og kan være lige så svært at fjerne. Det er ikke umuligt, men det kan tage nogle drastiske skridt på din side.

Når det fjernes, især i tilfælde af stalkerware, nogle operatører vil modtage en advarsel advarer dem om, at offeret enhed er ren. Derudover, bør strømmen af oplysninger pludselig ophøre, dette er en klar indikator for, at skadelig software er blevet udryddet.

– Køre en malware-scanning: På både mobil og PC, er der en bred vifte af mobile antivirus-løsninger til rådighed, som kan være i stand til at opdage og fjerne grundlæggende former for spyware. Dette er den nemmeste løsning til rådighed, men kan ikke bevise effektiv i alle tilfælde.

-Ændre alle dine adgangskoder, skal du aktivere to-faktor-autentificering (2FA): Hvis du har mistanke om, hemmelige forretninger og konto kompromis, ændre hver adgangskode på alle vigtige konto, du har.

Mange af os har en eller to “centrale” konti, såsom en e-mail-adresse, som skal fungere som et knudepunkt for andre konti og password opsving. Begynde der.

Aktivering 2FA, i hvilken konto aktivitet og logins kræver yderligere samtykke fra en mobil enhed, kan også hjælpe med at beskytte individuelle konti.

-Opdatere dit OS: Det kan synes indlysende, men når et operativsystem frigiver en ny version, som ofte kommer med sikkerheds patches og opgraderinger, kan dette-hvis du er heldig — forårsage konflikter og problemer med spyware. På samme måde som antivirus-løsninger, holde denne opdateret.

Beskytter din enhed fysisk: EN PINKODE, dit mønster eller aktivering af biometri kan beskytte din mobile enhed fra fremtidige indgreb.

Se også: Mød den malware, der kaprer din browser og omdirigerer dig til falske sider

Fjernelse af forskellige mærker:

-FlexiSpy fjernelse: FlexiSpy kan maskerade på Android-enheder under navnet “SyncManager.” Hvis du finder denne app på din telefon, kan du prøve at afinstallere det direkte, og derefter genstarte telefonen. Men det kan også blive vist under en anden generisk navn, og så før du sletter alle apps, skal du foretage en søgning på programmets navn først.

-mSpy: At fjerne mSpy, instruktioner er her, så længe du har fysisk adgang til enheden. På den iPhone, du har brug for at få adgang til Cydia, søg “Installeret”, og se efter “IphoneInternalService.” Tryk på rediger og fjern. Yderligere muligheder for at prøve, er forklaret her.

-Hvis alt andet fejler, factory reset: Udførelse af en nulstilling til fabriksindstillinger og ren installation på den enhed, du mener, er kompromitteret, kan hjælpe med at udrydde nogle former for spyware og stalkerware. Men sørg for, at du husker at tage backup af vigtige indhold først.

Desværre, nogle stalkerware-tjenester hævder at overleve fabrik, nulstilles — selv om dette ikke kan bekræftes for alle typer af spyware. Så, hvis alle for at overveje at smide din enhed i den nærmeste vandområde og starte på en frisk.

Overvågning uden samtykke er uetisk og i den indenlandske situationer, der forårsager en alvorlig ubalance i magt. Hvis din sjette sans siger, at noget er galt, kan du overveje at lytte.

Et fysisk objekt, er ikke værd at ofre dine personlige oplysninger for, og så skulle enheden blive unsalvageable, tag kontrollen tilbage over din ret til privatlivets fred-uanset om eller ikke, det betyder, at erstatte din telefon helt.

Tidligere og relaterede dækning

Microsoft Windows nul-dags sårbarhed offentliggøres via Twitter Fortnite Epic Games CEO skinner mod Google sårbarhed offentliggørelse WhatsApp advarer gratis Google Drive backups er ikke end-to-end krypteret

Relaterede Emner:

Mobilitet

Sikkerhed-TV

Data Management

CXO

Datacentre

0