De DelFly Wendbare robot kan vliegen als een echt insect

0
40

Een onderzoeksproject van de technische Universiteit Delft in Nederland gemaakt van de nieuwste iteratie van de DelFly robot genaamd Wendbaar. Het is een super wendbare robot met een quad-vleugel klapperen systeem, en het is in staat te vliegen, net zo vlug als een echte gevleugelde insecten.

Met zijn vier vleugels, de DelFly kan de controle van de drie assen van de vlucht, en het gaat naar links of rechts door het veranderen van de manier waarop elk van zijn vleugels flap. Het is griezelig vergelijkbaar met een echt insect. Momenteel is de DelFly kan vliegen rond voor meer dan vijf minuten op een volle accu met een bereik van meer dan 1 kilometer (0.62 km).

De DelFly kan omgaan met het vliegen op de drie assen van de vlucht

Je zou jezelf de vraag, “Wat kan een vliegende robot worden gebruikt?” De DelFly project pagina stelt dat het “klaar voor veel van de echte wereld, taken,” wat dat betekent.

Er is een puur wetenschappelijke applicatie voor de DelFly dat omvat het bestuderen en te repliceren insect vlucht dynamiek en hoge wendbaarheid manoeuvres, zoals die fruitvliegjes gebruik te onttrekken aan roofdieren of de mens.