Huis wetgevers willen antwoorden van Google op gecensureerde Chinese zoekmachine

0
44

Aangezien het nieuws brak vorige maand dat Google werkt aan een gecensureerde zoekmachine voor de Chinese markt, heeft het bedrijf geconfronteerd met niet aflatende kritiek van de wetgevers. In de laatste vraag, een tweeledige groep van 16 Huis vertegenwoordigers op zoek is naar antwoorden op de nog steeds geheime plan.

Het project heeft ontstoken controverse

Om de lancering van het project, naar verluidt genaamd Dragonfly, Google zou hebben om samen te werken met de Chinese regering streng toezicht op en de censuur maatregelen, een vooruitzicht dat aanleiding heeft gegeven tot controverse binnen en buiten het bedrijf. Vorige maand, een tweeledige groep senatoren een brief gestuurd aan de CEO Sundar Pichai over het project, maar zijn reactie was gestraald als onvoldoende.

De kritiek van het bedrijf heeft alleen maar versneld sinds. Google weigerde om (top) managers beschikbaar voor een Senaat Intelligence Committee horen op sociale media eerder deze maand, wat leidt tot een lege stoel tijdens de hoorzitting. President Trump heeft ook onlangs een toeslag van de vennootschap met dubieuze claims van vooringenomenheid tegen de conservatieven.

Gisteren de brief is ook gericht aan Pichai, vragen, was Google ‘ s beslissing om terug te keren naar China, na het verlaten van in 2010. Sinds die tijd zijn de wetgevers schrijven, de overheid toezicht op de praktijken alleen maar groter geworden, zelfs nadat ze “vrij robuust.”

“Als beleidsmakers, hebben we de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat Amerikaanse bedrijven niet het bestendigen van de schendingen van de mensenrechten in het buitenland, en om ervoor te zorgen dat onze regelgeving en wettelijke systemen zijn in staat om te gaan met veranderende zakelijke omgeving,” de brief leest.

De wetgevers van het aanvragen van meer informatie over de plannen van de organisatie. Een van de vragen voor de onderneming: welke beperkingen zal het plaats op de zoekmachine? En als Google links China in 2010, waarom heeft hij besloten om terug te gaan nu?

Google heeft niet direct reageren op een verzoek om commentaar.