Wat is MSIX?

0
279

door Martin Brinkmann op September 28, 2018 in Windows – Geen reacties

Windows-gebruikers en beheerders in contact komen met verschillende soorten methoden te implementeren of toepassingen installeren op apparaten met Windows: van MSI en klik op-één-installateurs om App-V en APPX.

Microsoft onthulde MSIX recent is er een nieuwe oplossing die het hoopt de nieuwe standaard zal worden voor de toekomst.

Volgens Microsoft MSIX is inclusief de beste onderdelen van alle verpakkingen die zijn vandaag in gebruik in het Windows-ecosysteem.

MSIX biedt een cross-platform naar beneden niveau voldoet, enterprise class installer met voordelen, variërend van bestaande LOB-apps, distributie via de Microsoft Store, Store for Business -, of andere aangepaste distributie methoden.

Maar wat is MSIX?

msix file

MSIX is een applicatie packaging oplossing voor Windows. In de kern, een MSIX-bestand is gewoon de naam van het zip-bestand dat u kunt openen in elke compatibele archivering software om de inhoud van het bestand of de gegevens ophalen.

De voordelen van MSIX

MSIX biedt verschillende voordelen ten opzichte van de huidige app verpakking oplossingen volgens Microsoft:

  • Voorspelbare en veilige implementatie.
  • Schoon te verwijderen zonder restjes.
  • Schijfruimte optimalisatie technieken zoals één opslag van bestanden.
  • Beheerd door Windows (installeren, bijwerken, verwijderen).
  • Differentiële updates ondersteuning te minimaliseren netwerk.
  • Sabotage bescherming.

Software-updates zijn niet gecentraliseerd op Windows. Terwijl Windows Store apps op de hoogte via de Winkel, derde-partij software die is geïnstalleerd op het systeem is bijgewerkt onafhankelijk. Het is volledig afhankelijk van de ontwikkelaar als de ingebouwde bijwerken wordt ondersteund of als de gebruikers of beheerders hebben om te downloaden en installeren van de updates handmatig op apparaten.

Sommige apps zijn aangepast updaten van de opties die ingebouwd zijn, terwijl anderen niet zijn enige optie voor het bijwerken van de software direct.

MSIX handen over het updateproces voor het besturingssysteem die stroomlijnt updaten door deze op een veilige en betrouwbare. De stroomlijning is het verwijderen van de controle over de actualisering van de gebruikers, aan de andere kant.

De nieuwe indeling is ook een vervanging voor de bestaande container formaten waarmee ontwikkelaars te publiceren en te distribueren Win32-toepassingen via de Windows Store.

Microsoft onthuld wat er op de roadmap voor MSIX voor de toekomst. Onder de vermelde functies zijn een betere integratie met Intune en System Center Sccm, en ondersteuning voor Win32 software die niet kan worden omgezet met behulp van de Desktop App Converter in de tijd.

Ondersteuning voor MSIX zal worden opgenomen in de komende oktober 2018 Update voor Windows 10. Microsoft heeft een preview-versie van de MSIX Packaging Tool in Windows Store dat ontwikkelaars en gebruikers kunnen downloaden, op voorwaarde dat zij zich in de Windows-Insider Programma en een geldig MSA-alias.