Google Assistant ger mer intäkter, engagemang verktyg för utvecklare

0
38

Noll

assistantsubscription.png

Google på onsdag infört nya verktyg för Google Assistent som kommer att hjälpa utvecklare att tjäna pengar på sina voice-baserade erfarenheter, samt göra dem mer personliga och engagerande för kunder.

För det första, Google meddelat att utvecklare kan nu sälja digitala varor via Google Assistent. Tidigare Google röst-baserade assistent som stöds transaktioner för fysiska varor. Nu kan utvecklare använda det för att sälja saker som återkommande abonnemang för en tjänst eller nya nivåer för ett spel. Till exempel, meditation app Headspace erbjuder nu Android-användare möjlighet att prenumerera på planer via sin Assistent åtgärder.

Nu kan användare köpa de digitala varor via smart högtalare, smartphones och smarta visar. Användare kan komma åt sina digitala varor, antingen via en utvecklare Assistent åtgärder eller via deras Android app, oavsett om köpet har sitt ursprung. Stöd för digitala varor är för närvarande stöds i USA med fler ställen kommer snart.

Nästa, Google introducerar Google-Logga In för Assistenten, att tillhandahålla en säker metod för behörighetskontroll som låter användare enkelt kan länka konton på smart högtalare med Assistent. Detta innebär att utvecklare kan använda Google-Logga In för att stödja inloggning för alla användare med ett Google-konto, vilket gör det lättare att anpassa åtgärder. Till exempel, Starbucks lagt till Google Logga In för Assistenten så att användare kan komma åt sina Starbucks Belöningar konton och tjäna stjärnor för sina inköp via Assistenten. Tidigare fick användare att manuellt lägga till sina konton. Starbucks har sedan sett att logga in konvertering nästan det dubbla.

Samtidigt som Google är också att ge Google Assistant en makeover på mobila enheter, lägga till mer visuella och text-baserade komponenter. Detta ger utvecklare en möjlighet att skapa mer engagerande, multi-modal erfarenheter. Till exempel, om en användare skulle säga, “Be Mat Nätverk för kyckling recept,” Google Assistent kan svara högt och samtidigt ge bilder av kyckling rätter.

Enligt Google är nästan hälften av alla interaktioner med Assisterande inkluderar både röst och pekskärm.

Röstaktiverad assistenter blir mer allmänt förekommande, delvis på grund av den snabba tillväxten i smart högtalare på marknaden. Enligt företaget Strategy Analytics, Q2 globala transporter av smarta högtalare nått 11,7 miljoner enheter, en ökning från bara 3,9 miljoner Q2 2017.

Amazon är fortfarande den dominerande aktören på marknaden och har nyligen infört Alexa Presentation Språk, som gör det möjligt för utvecklare att bygga röst erfarenheter med grafik, bilder, bildspel och video.

Relaterade Ämnen:

Google

Affärssystem

Öppen Källkod

Mobila OS

0