Internet Archive lanceert C-64 Software-emulatie bibliotheek

0
25

door Martin Brinkmann op oktober 10, 2018 in Games – Geen reacties

Het Internet Archive is op een rol. Na het toevoegen van meer dan 1000 arcade games eerder deze maand, heeft nu een nieuwe bibliotheek voor de Commodore C-64 met meer dan 15.000 disk images die gebruikers kunnen laden met behulp van emulatie direct aan het Internet Archive website.

Geclassificeerd als software, geïnteresseerde gebruikers vinden de C-64 games, toepassingen en demo scene releases toegevoegd in de collectie.

De emulator die het Internet Archive gebruikt is Vice, de Versatile Commodore Emulator, die ook beschikbaar is voor Windows, Linux, Mac OS X, Android en andere besturingssystemen.

Zoveel games zijn betrokken, het archief lijkt te hebben de meeste van de populaire en veel van games die zelfs veteraan C-64 games kan nooit van gehoord.

Om maar een paar te noemen: Airborne Ranger, De Laatste Ninja, Bubble Bobble, Castle Wolfenstein, Zak McKraken, Maniac Mansion, Hamburger Tijd, De Bard ‘ s Tale, Sim City, zomerspelen, Little Computer People, Lift Actie, Boulder Dash, of M. U. L. E.

Tip: u kunt ook spelen de Klassieke DOS-games en Console games op het Internet Archive website.

C-64 Software-emulatie bibliotheek

c-64 emulation archive

U kunt bladeren door de selectie-en filter-programma ‘ s met uitzicht of in alfabetische volgorde. U wilt gebruik maken van extra filter opties weergegeven in de zijbalk en de zoekfunctie om te vinden van games en andere programma ‘ s die u geïnteresseerd bent in.

U kunt sorteren op jaar als je weet dat het jaar het spel werd uitgebracht in maar dat werkt alleen voor de helft van de gehele bibliotheek als de andere helft heeft geen jaar verbonden aan zijn vrijlating.

Wat werkt aanzienlijk ook al is het selecteren van de C64 Games sub-collectie, zodat alleen games worden weergegeven. Collecties voor demo ‘ s, muziek schijven, diskmags, en andere inhoud die beschikbaar zijn.

De archieven van meer dan 8800 C-64 games op het moment van schrijven. Ik ben niet helemaal zeker van hoe dit werkt met multi-part-games die worden afzonderlijk vermeld. Of andere spel zijden — C-64 spellen werden uitgebracht op cassette en floppy disks — worden automatisch opgehaald of niet is niet duidelijk op dit moment.

De controles worden toegewezen aan het toetsenbord, maar je kan ook gebruik maken van een aangesloten joypad. Joypad gebruiken is waarschijnlijk een betere optie als het gaat om games zoals de meeste C-64 games maakte gebruik van de joystick en de enkele knop die het had.

Belangrijke toetsen op het toetsenbord zijn meestal gelegen op het numpad. De 0-toets wordt gebruikt als de hoofdschakelaar, en de omhoog, omlaag, links en rechts toetsen om te bewegen.

c-64 archive

U kunt op F12 op elk gewenst moment weer de emulator menu dat geeft je een aantal opties, bijvoorbeeld de bediening van de audio-en video-instellingen wijzigen of de toetsenbord indeling voor een meer aangename ervaring.

Opties voor het downloaden van een spel, demo ‘ s en andere C-64 disk image worden verstrekt. Je kan in theorie download de afbeeldingen van de schijf en de emulator Vice voor het besturingssysteem dat u gebruikt voor het spelen van het lokaal.

Slotwoord

Terwijl de meeste C-64 games zijn vrij basic, wanneer je het vergelijkt met games uitgebracht in de afgelopen tien jaar zijn er nog enkele die kunnen hun eigen te houden. Niet met graphics en audio, maar met de gameplay. Ik hou van klassieke games zoals Bubble Bobble, Giana Sisters of AD&D games door SSI, en ze spelen gewoon goed, zelfs vandaag.

Nu U: Wat is uw favoriete spel systeem van alle tijd?