Garmin Instinkt är en robust smartwatch för offentlig verksamhet

0
33

Garmin aviserat just en ny GPS-klocka som kallas Instinkt, byggd för uthållighet när den bärs under utomhusaktiviteter som löpning eller mountainbike.

Instinkt levereras med en 3-axlig kompass, barometrisk höjdmätare, och flera globala system för satellitnavigering (GPS, GLONASS och Galileo). Stöd för flera navigationssystem kan titta på för att följa en användares plats även i mer avlägsna områden. Den använder också Garmins TracBack funktion, vilken “digitala brödsmulor” som du reser och kan navigera dig tillbaka till din utgångspunkt.

Instinkten kommer också med puls sensorer och monitorer andra hälso-markörer som daglig verksamhet, antal förbrända kalorier, sömn och stress (mätt genom heart rate variability). Det finns också en mängd inbyggda sport-appar.

Instinkten kostar $300 och kommer med en batteritid på upp till 14 dagar

Garmin säger Instinkten är byggd för att militära standarder för värme, stötar och vatten motstånd (det sistnämnda betyg till 100 meter). Den levereras med en fiber förstärkt polymer fall, silicon band, och en display företaget säger är “kemiskt förstärkta” samt reptålig. Den har en batteritid på upp till 14 dagar när du är i smartwatch läge, upp till 16 timmar i GPS-läge, och upp till 40 timmar i UltraTrac läge, som med jämna mellanrum stänger av GPS för att spara på batteriet.

Klockan har smarta anslutningsmöjligheter och när det paras ihop med en kompatibel telefon som kan ta emot anmälningar för texter, e-post och mycket mer. Det är även kompatibel med andra Garmin-enheter som företagets VIRB kameror, så att du kan göra saker som att styra en VIRB start-och stopp-funktion direkt från den Instinkt.

Garmin Instinkt watch finns i Grafit, Tundra, och Flame Röda. Det är prissatta på $299,99 och finns redan tillgänglig från vissa online-fitness-och utomhus leverantörer.