Senatorer efterfrågan Google hand över interna memo uppmanade Google+ cover-up

0
28

Noll

Tre Republikanska senatorer har skickat ett brev till Google idag krävande företaget lämna över ett internt memo som bygger på Google bestämde sig för att täcka upp ett Google+ – data leak istället för att gå allmänheten som de flesta företag gör.

Förekomsten av denna interna memo kom att lätta på måndag i Wall Street Journal artikeln som tvingade Google att gå allmänheten med information om en Google+ API bugg som kunde ha använts för att skörda data på Google-användare.

API bugg upptäcktes i Mars, och enligt Wall Street Journal rapporterar att det fanns Google+ källkod sedan åtminstone år 2015.

Enligt rapporten, intern promemoria, undertecknad av Googles juridiska och politiska personal, rekommenderas Google högsta chefer inte avslöja förekomsten av API bugg fruktade “omedelbara rättsliga intresse.”

Googles juridiska personal var också rädd att felet skulle få Google “i rampljuset tillsammans med eller ens i stället för Facebook, trots att ha vistats under radarn under hela Cambridge Analytica skandal” och skulle “nästan [garantera] Sundar kommer att vittna inför Kongressen,” likt Facebook: s VD.

“Vid samma tid som Facebook var att lära sig den viktiga läxan att tech företag måste vara rättfram med allmänheten om frågor som rör integritet, Google tydligen valt att hålla inne med information om en relevant sårbarhet för rädsla för offentlig kontroll,” de tre senatorer skrev i sitt brev idag.

“Det är för denna anledning som redovisas innehållet av Googles interna memo är så jobbigt.”

Nu, tre senatorer, som också är medlemmar av olika Senatens utskott, vill ha en kopia av internt pm från oktober 30, tillsammans med svar på sju frågor med avseende på vad, varför och hur Google hanterar Google+ API data läcka.

Senatorerna vill veta exakt tidsplan på Google upptäckte API läcka, varför Google inte avslöja problem på den tiden, om det anmälda FTC före offentliggörande, och om Google är att dölja andra brott.

“Vi är särskilt besviken med tanke på att Google’ s chief privacy officer vittnade inför Senaten Handel Kommittén på frågan om integritet på September 26, 2018–för bara två veckor sedan-och inte ta tillfället i akt att ge information om detta mycket relevant fråga för Kommittén,” tillade de.

Pm: et, dess innehåll, och den efterföljande täcka upp ser ut ännu mer skadligt eftersom en dag innan den 26 September varvet, Google föreslog en data integritet ram till OSS lagstiftare att hävda att företag bör vara öppen om vilka typer av personlig information som samlas in och följa med lämpliga gränser för insamling av data. Google placerade sitt förslag som en GDPR-stil lagstiftning för OSS, även om det var att sitta på en hemlig brott mot säkerheten på den tiden.

De tre senatorer som inloggad dagens bokstav är John Thune [R SD], Ordförande i Senatens Kommitté för Handel, Vetenskap och Transport; Roger Wicker [R-MS], Ordförande i Senatens Underutskott för Kommunikation, Teknik, Innovation, och Internet, och Jerry Moran [R-KS], Ordförande i Senatens Underutskott för Konsumentskydd, produktsäkerhet, Försäkrings-och datasäkerhet.

RELATERADE TÄCKNING:

Pentagons nya toppmoderna vapensystem är skrattretande lätt att hackaGoogle sätter nya regler för appar från tredje part för att få åtkomst till Gmail data somGoogle begränsar vilka Android apps kan begära Samtal och SMS behörigheterDHS och GCHQ gå med Amazon och Apple i att förneka Bloomberg chip hacka historiaKinesisk spion chip enligt uppgift hittades i-server i USA och telecom (CNET)Facebook integritet skandal: En lathund (TechRepublic)

Relaterade Ämnen:

Google

Säkerhet-TV

Hantering Av Data

CXO

Datacenter

0