Senatorer efterspørgsel Google hånd over interne memo opfordrer Google+ cover-up

0
27

Nul

Tre Republikanske senatorer har sendt et brev til Google i dag krævende virksomhedens side over et internt memo, der er baseret på, som Google har besluttet at dække en Google+ data lækage i stedet for at gå offentligheden, da de fleste virksomheder gør.

Eksistensen af denne interne memo kom til lys på mandag i en Wall Street Journal artiklen, som har tvunget Google til at gå til offentligheden med oplysninger om en Google+ API fejl, der kunne have været brugt til at høste data om Google-brugere.

API fejl blev opdaget i Marts, og ifølge Wall Street Journal rapporterer, at det fandtes i Google+ kildekode da mindst 2015.

Ifølge rapporten, at de interne notat, underskrevet af Google ‘ s juridiske og politiske personale, anbefales Google top execs ikke at afsløre eksistensen af API fejl af frygt for “øjeblikkelige lovgivningsmæssige interesse.”

Googles juridiske personale, der også frygtede, at den fejl ville bringe Google “i spotlight sammen med eller endda i stedet for Facebook på trods af at have opholdt sig under radaren i hele Cambridge Analytica skandale”, og ville “næsten [garanti] Sundar vil vidne i Kongressen,” beslægtet med Facebook ‘ s administrerende DIREKTØR.

“På samme tid, at Facebook var ved at lære den vigtige lektie, at danske virksomheder skal være oprigtig med det offentlige om privatlivets fred, Google tilsyneladende valgt at tilbageholde oplysninger om en relevant sårbarhed, af frygt for den offentlige kontrol,” de tre senatorer skrev i deres brev i dag.

“Det er grunden til, at de indberettede indholdet af Google’ s interne notat er så bekymrende.”

Nu er de tre senatorer, der også er medlemmer af forskellige Senatets udvalg, vil have en kopi af, at interne notat af 30 oktober, sammen med svar på syv spørgsmål i forhold til, hvad, hvorfor, og hvordan Google af og håndteres Google+ API data-lækage.

Senatorer ønsker at kende den nøjagtige tidslinje af Google opdagede API læk, hvorfor Google ikke oplyse, spørgsmålet på det tidspunkt, hvis det anmeldte FTC forud for offentliggørelse, og hvis Google gemmer sig andre brud.

“Vi er især skuffet over, i betragtning af at Google’ s chief privacy officer vidnede, før Senatet Handel Udvalg på spørgsmålet om privatlivets fred på September 26, 2018-bare to uger siden–og ikke benytte lejligheden til at give oplysninger om dette meget relevante spørgsmål til Udvalget,” tilføjer de.

Den memo, dens indhold, og det efterfølgende cover-up til at se endnu mere skadeligt, fordi en dag før den September 26 senatshøring, Google foreslået en data privatlivets fred ramme OS lovgiverne argumentere for, at virksomheder bør være åbne om de typer af personlige oplysninger, der er indsamlet og i overensstemmelse med den relevante grænser for indsamling af data. Google har placeret sit forslag som en GDPR-style lovgivning for OS, selv om det var at sidde på en ukendt sikkerhedsbrud på det tidspunkt.

De tre senatorer, som blev underskrevet i dag brev er John Thune [R-SD], som er Formand for Senatets Komité for Handel, Videnskab og Transport; Roger Wicker [R-MS], Formanden for Senatets Underudvalg om Kommunikation, Teknologi, Innovation, og Internettet; og Jerry Moran [R-AA], Formanden for Senatets Underudvalg om Forbrugerbeskyttelse, produktsikkerhed, Forsikring, og Data Sikkerhed.

RELATEREDE DÆKNING:

Pentagons nye next-gen våben systemer er latterligt nemt at hackeGoogle sæt nye regler for tredjeparts apps til at få adgang til Gmail data,Google begrænser hvilke Android apps kan anmode om opkaldslog og SMS tilladelserDHS og GCHQ deltage Amazon og Apple i at benægte Bloomberg chip hack historieKinesisk spion chip efter sigende fundet i server på store AMERIKANSKE telecom (CNET)Facebook data privacy skandale: Et cheat sheet (TechRepublic)

Relaterede Emner:

Google

Sikkerhed-TV

Data Management

CXO

Datacentre

0