Vad gör Microsoft för att gå med i Open Uppfinning Nätverk innebära för dig?

0
16

Noll

Tekniken förändras för alltid när Microsoft öppnade sina patent genom att gå med i den Öppna Uppfinning Nätverk (OIN). Den traditionella fienden av alla saker öppen källkod är nu inte bara med hjälp av eller bidra till öppen källkod, så att andra OIN medlemmar att använda en 60 000 patent portfolio royaltyfri på Linux-system. Dessutom är det så att en OIN bröder och systrar att använda dessa patent för att försvara sig mot patent-troll.

Måste läsa: Microsoft open-källor för sitt patent portfolio

Vad betyder det egentligen?

Låt oss ta en titt…

Innan vi går vidare, låt mig säga: jag är inte en jurist. Heck, jag är inte ens min gamla vän Groklaw är Johan “PJ” Jones. Men jag har talat med många intellectual property (IP) advokater, och detta är kontentan av vad affären innebär. För riktiga råd, även rådfråga din IP-kunniga advokat.

För det första, alla-ja, alla-av Microsofts patent omfattas av OIN affär. Microsoft har licensierat hela sitt patent portfolio till OIN licenstagare omfattar Linux-System. Ja, Microsoft har 90 000 summa patent, men endast 60 000 har hittills godkänts. De 30 000 som återstår är fortfarande att göra sin väg genom Patent and Trademark Office. Som att-vara-utfärdade patent, dessa kan inte göras gällande. När de är utfärdade, Microsoft har för avsikt att licensiera dem, liksom.

Också: Öppen källkod: Varför det är dags att bli mer öppna

Så, till exempel, innebär detta Microsoft-OIN arrangemang täcka patent avseende FAT (File Allocation Table), Utökad FETT (ExFAT) och Virtuella (VFAT)? Erich Andersen, Microsofts corporate vice president och chief intellectual property (IP) råd, svarade han: “Vi är licensiering av alla patent som vi äger att läsa på” Linux-system.'”

Vad är Linux-system?

Det OIN definierar Linux-system för Linux-kärnan och många andra paket med öppen källkod, som i stort sett betraktas som en del av Linux.

Specifikt, OIN anges:

“Linux-System” ska innebära en Linux-Miljö Komponent eller någon kombination av dessa komponenter för att, i den utsträckning varje sådan komponent (i) allmänt tillgängliga under en Open Source Licens eller i public domain (och källkoden för sådan komponent är allmänt tillgänglig), och (ii) som Distribueras med eller för användning med, Linux-Kärnan (eller är Linux-Kärnan).

Men, det OIN patent konsortium som också skyddar andra open-source-program som inte är allmänt betraktas som en del av Linux. Till exempel, open-source-mjukvara som körs på toppen av Linux kan vara skyddade. Om du inte är säker på, har din IP-advokat kolla med OIN för att se om det är täckt.

Också: Open-source licenser krig: Commons Klausul

För att Linux-System-teknik, Microsoft bidrag royalty-fri patent licenser till OIN och andra OIN licenstagare. I gengäld erhåller Microsoft royalty-fri patent licenser från de tusentals andra OIN licenstagare. OIN också bidrag royalty-fri och fält-för-använda fria licenser för alla OIN ägda patent och patentansökningar till Microsoft.

Kan du nu använda Microsoft-patenterad teknik i din open-source-program?

Kanske. Är du en medlem av OIN? Om så är svaret förmodligen ja. Men, som Keith Bergelt, OIN VD, anmärkte, “Microsoft är fortfarande gratis att stämma och organisationer som inte är en del av OIN.”

Också: Öppen källkod är 20: Hur det förändrats programmering

Vad händer om du redan har ett patent affär med Microsoft?

Det är fortfarande på plats.

Microsoft förbinder OIN inte ändra på det-oavsett om ditt företag är ett OIN medlem eller inte. Om, säg, ditt företag, GreatAndroidPhones, gjort en Android-patent kontrakt med en 10-årig royalty utbetalning i 2017, du är fortfarande på kroken. Du kan naturligtvis prata med Microsoft om att omförhandla avtalet. Om du är en OIN medlem, du kan ha en hygglig chans att göra ett nytt arrangemang.

Också: Öppen källkod och sårbarheter som inte kommer att dö: den Som är skyldig?

Relaterade artiklar:

Hollywood går att öppna sourceMicrosoft tar ytterligare ett steg för att bekämpa patent trolls genom att gå med i PARTIET NetworkMicrosoft: Vi ska hjälpa kunderna att skapa patent men vi få en licens att använda themMicrosoft till stöd Azure kunder i att ta patent på trollsWhy öppen källkod är så viktigt att MicrosoftWho bidrar mest till öppen källkod? TechRepublicMozillas öppen källkod flytta för 20 år sedan hjälpte till att skriva om regler som CNET

Relaterade Ämnen:

Affärssystem

Windows

Windows-10

Samarbete

Cloud

Recensioner

0