Vi pratade med de faktiska designer bakom Kanye West är iPlane planen till president

0
27

Tidigare idag, Kanye West gjorde rubriker i ett möte med Donald Trump, som avslöjar ett koncept för en Apple-made, vätgasdrivna “iPlane 1” som den rappare som ville ersätta Air Force One med (tillsammans med sin telefon lösenord). Det enda problemet: “iPlane 1” är varken en hemlighet Apple-produkt eller en ursprunglig Kanye idé. Det är istället ett koncept bit som var en del av industridesignern Shabtai Hirshberg 2012 examensarbete, föreställa sig framtiden för flyget i 2030.

Sett till Gränsen, Hirshberg förklarade att han hade ingen aning om att Kanye var med hans konst. “Nej, det är helt fångade mig med överraskning. En god överraskning, jag skulle säga — det är alltid trevligt att se din design är genomtänkt för,” Hirshberg sagt.

“Det är alltid trevligt att se din design är genomtänkt.”

“Detta är den ansamling av ett års intensivt arbete, det var min examen examensarbete för min magisterexamen i Kollegiet för Kreativa Studier i Detroit”, som Hirshberg beskrivs som undersöker de huvudsakliga problem som plågar resa med flyg i dag, särskilt i utvecklingsländerna, och försöker att designa en lösning. Hirshberg inte notera att hans arbete som är mer önskvärda än realistiska, som bygger på “mer avancerade system för framdrivning och bättre byggmaterial” än vad som är möjligt idag med vår teknik, som förklarar några av de mer fantasifulla inslagen, som jätte glaskupol. (Men till skillnad från Kanye beskrivning av planet, Hirshberg s design är inte väte-drivna.)

Hur Kanye (eller hans team) hittade bilden i första hand? Hirshberg förklarade att han hade uppmärksammat projektet när han först skrev det — “it’ s all över internet,” med Behance sidan enbart ha setts mer som 16,000 gånger, även om han inte vet exakt hur den gjorde sin väg till Kanye.

“Jag skulle vara mer än glada att samarbeta med Kanye West och Apple.”

Tyvärr för Hirshberg, medan hans verk har plötsligt dök upp i händerna på en av de största kändisarna i världen och lagts på displayen för Förenta Staternas president i Ovala rummet, och han har varit helt oengagerad med process — “Han ville inte säga att det var jag… men det är skönt att vara erkänd av de reportrar som minst.”

Hirshberg gjorde notera att han för närvarande arbetar med en grupp i London för att utveckla en mindre, business jet-storlek version av sin ursprungliga konceptet, men han är öppen för att arbeta på en större scen också: “jag skulle vara mer än glada att samarbeta med Kanye West och Apple om de bestämmer sig för att faktiskt ta fram detta.”