Comcast är planering en streaming-set-top-box för sladd fräsar

0
50

Comcast kan vara redo att klippa sladden: företaget är enligt uppgift planerar en streaming-set-top-box för sina internet-kunder, enligt CNBC.

Den kommande box sägs om att kunna kombinera erbjudanden från olika streaming-appar som Netflix, Amazon Prime, och YouTube i en enda centraliserad plats, tillsammans med en fjärrkontroll som har röststyrning för navigation. Comcast avser också för set-top box för att vara ett smart hem nav, så att användarna har kontroll saker som lampor och termostater direkt från deras TV. Med andra ord, det låter en hel del som Comcast X1 kabel-tv-box, minus kabel-del, eller som Apples Apple TV, Amazon ‘ s Fire TV, Roku är skiffer av set-top-boxar att det kommer att tävla mot.

Som en Comcast X1 box, minus kabel-TV del

CNBC konstaterar att Comcast rutan inte har appen urval som Apple, Amazon och Roku göra. (Tänker på det mer som särskilt organiserad och integrerade tjänster för att X1 erbjuder.) Till skillnad från de som tredje part plattformar, det kommer inte att vara ett alternativ till, låt oss säga, installera Sling TV eller DirecTV Nu, som direkt konkurrerar med Comcast egna TV-tjänster.

Men det har även andra fördelar, inklusive alternativ för Comcast för att direkt marknadsföra det till sina kunder internet som ett månatligt tillägg till sina befintliga abonnemang. Och medan rutan kommer inte att erbjuda kabel-TV, användarna kommer fortfarande kunna att hyra-program och filmer från Comcast liksom att uppgradera till en Comcast video paket av något slag.

Den nya Comcast streaming box är inställd på att lansera någon gång nästa år.