Du kan nu købe Linux på Microsoft ‘ s Butik

0
56

af Martin Brinkmann November 08, 2018 i Linux, Windows – 12 kommentarer

WLinux er den første kommercielle version af Linux, mere præcis Windows Subssystem til Linux, Microsoft Store. Det er annonceret som en “fast Linux terminal miljø for udviklere og pro-brugere er bygget på Windows-Undersystemet til Linux (WSL) på Windows-10”, og er tilgængelig for $19.99 på Microsoft Store.

WLinux er ikke det første Linux-baseret program til Windows, 10; brugere af styresystemet kan installere Ubuntu, Debian GNU/Linux og andre Linux versioner til Windows-Undersystemet til Linux såvel fra Butikken.

Windows-Undersystemet til Linux integrerer Linux-distributioner i Windows-10-styresystemet, så disse bliver tilgængelige. Gennemførelsen er forholdsvis begrænset på dette punkt i tid, som du er begrænset til at køre command line tools og nogle værktøjer eller programmer, selv i den seneste version af Windows 10 og Windows Server 2019.

Windows 10 version 1809 indeholder en ny mulighed for at køre en Linux-shell fra Explorer. Skal du holde Shift-tasten, før du højreklikker på en mappe for at bruge “Open Linux shell her” option.

Installation af Linux på en Windows-10-PC ‘ en behøver ikke giver fuld adgang til desktop-miljø.

wlinux

WLinux var optimeret til at køre på Windows-Undersystemet til Linux og det er nok den vigtigste grund til, at det er den første kommercielle Windows-Undersystemet til Linux-program. Fordelingen bruger Debian Gnu/Linux som sin kerne.

Udviklerne af WLinux fjernet nogle pakker såsom systemd fra billedet i et forsøg på at reducere den samlede størrelse af billedet og administration.

Linux-miljø til Windows 10 omfatter opsætning af wlinux-opsætning for at tilpasse miljø-specifikke ønsker at bruge det.

Det gør det muligt for brugerne at vælge den standard tekst editor, pak udvikling miljøer såsom NodeJS, Python, Gå eller Ruby, eller administrere Windows og Azure installationer ved hjælp af PowerShell og azure-cli.

WLinux omfatter støtte til wslu, et værktøj til indsamling for Linux-og Windows-10, der omfatter fem værktøjer i øjeblikket. De utilities kan bruges til at omdirigere links til standard Windows web browser, konvertere Windows stier, eller du kan oprette genveje på skrivebordet i Windows.

Støtte er ikke eksklusiv, men som distributioner så som Ubuntu, Debian eller Suse Linux Enterprise Server understøtter det så godt.

Andre funktioner af interesse omfatter:

  • Støtte til grafisk Linux-applikationer.
  • Apt-funktionalitet til at installere open source-pakker fra Debian-arkiver.
  • Lover at lappe Windows-Undersystemet til Linux fejl hurtigere end alle andre Linux-distributioner til rådighed for Windows 10.

De penge, der er tjent på salget strømme direkte ind i projektet til at finansiere udvikling.

Køb af WLinux i Microsoft-Butik betaler for et team af open source indie udviklere at tilføje nye funktioner, test og frigivelse bygger, evaluere WSL-relaterede CVEs, og giver brugeren støtte.

Yderligere oplysninger findes på projektets officielle GitHub side.

Nu kan Du: Hvad er dit take på Windows-Undersystemet til Linux?