Ford voegt elektrische scooter opstarten om de groeiende mobiliteit collectie

0
65

Spin, de dockless elektrische scooter opstarten, heeft een nieuwe eigenaar: Ford. Het nieuws brak van gisteren, en de auto-reus officieel bevestigd dat de overname op donderdag ochtend. Het zal waarschijnlijk niet komen als een grote schok voor degenen die kijken naar deze snel groeiende ruimte. E-scooter startups die amper een jaar oud hebben zich verspreiden als een lopend vuurtje over de hele wereld en zien hun waarderingen omhoogschieten. Het was slechts een kwestie van tijd totdat een bedrijf als Ford, die heeft geleid omzet van SUV en truck sales in een verscheidenheid van mobiliteit projecten door de jaren heen, zou uiteindelijk het kopen sommige scooters.

Ford is het verzamelen van mobiliteit startups over de jaren

Ford is het verzamelen van mobiliteit startups over de jaren heen, zoals microtransit service Wagen, een Ford GoBikes in San Francisco (die technisch beheerd door Lyft-eigendom Motiveren), een handvol van transport software bedrijven, en, meer recent, een elektrische scooter onderzoek project van Purdue University genaamd Jelly. Het is ook een back-zelf-rijdende opstarten Argo met $1 miljard aan investeringen meer dan 10 jaar, en het heeft autonome voertuigen testen op de straat in Detroit, Pittsburgh, Miami en Washington, DC.

Het is een teken dat Ford, een van de oudste en meest legendarische autofabrikanten in de wereld, ziet de tekenen aan de wand is niet gunstig voor persoonlijk autobezit. De afgelopen paar jaar, Ford heeft geprobeerd om zich te positioneren als een honest-to-god concurrent naar Silicon Valley upstarts, zoals Google en Tesla door te investeren in zelf-rijdende auto ‘ s en mobiliteit ventures, zoals de auto-delen en eigen vervoer.

De overname van Spin is een ander teken dat Ford wil niet gezien worden als een auto (of pick-up truck) bedrijf. En het is niet moeilijk te zien waarom: Ford ‘ s winst hebben gestort, zijn beleggers zijn versluiering, en haar credit rating is één stap boven de junkstatus. En ondanks de beste inspanningen, Ford is nog steeds iets achter op haar concurrenten in de nieuwe mobiliteit ventures. Waymo plannen voor de uitrol van een van de eerste onbemande taxi bedrijf later dit jaar ook in Phoenix. GM belooft een vergelijkbare service, volgend jaar, zal waarschijnlijk in San Francisco. Ford ‘ s robot rijdt nog drie jaar weg.

Vastloop een scooter bedrijf is zeker om te worden gezien als een gemakkelijke manier om een teen in een snel groeiende, als zeer speculatief, de sector van de mobiliteit economie. Geen bedrijf zou bekend maken van het bedrag van de deal.

“Micromobility kan worden het linker-veld antwoord op de vraag: hoe komen we rond in de steden als de wereld steeds meer urbanizes.”

“Ford’ s overname van Spin is echt een voorbeeld van Bill Ford ‘ s visie van een provider voor mobiliteit wordt verwezenlijkt door middel van de Ford-X ‘andere inzetten zijn onderdeel van de organisatie”, aldus Michael Ramsey, een mobiliteit analist voor Gartner. “Micromobility kan worden het linker-veld antwoord op de vraag: hoe komen we rond in de steden als de wereld steeds meer urbanizes. Ford, door het kopen van een Spin, is eigenlijk gewoon te gedragen als een financiële backer, helpen het bedrijf verspreid sneller.”

Ramsey zei dat hij kon zien een toekomst waarin Ford fungeert als holding voor deze mobiliteit aanbieders, zelfs terwijl het blijven gebruiken van de core business van de productie van grote Suv ‘ s en trucks. “Ik ben niet zeker weet of een van deze mobiliteit services zal uiteindelijk worden uitgevoerd als onderdeel van Ford’ s core productie bedrijf, maar ze kunnen evolueren in iets geheel apart, dat wordt uitgevoerd door een ander deel van de organisatie en Ford zal iets meer als een industrieel of een holding die verschillende bedrijven,” zei hij.

Voor de Spin, het is een enorme validatie voor een relatief kleinere scooter bedrijf worden opgekocht door één van de grootste autofabrikanten in de wereld. De oprichter, Euwyn Poon, werd geïnspireerd tot het maken van een dockless bike company na een bezoek aan Beijing en het zien van de groeiende interesse in micromobility diensten in die stad. Spin voor het eerst gelanceerd in Maart 2017 in Seattle na het werken met de stad te maken van een beleidskader voor het reguleren van dockless fietsen. Later, Spin gedraaid voor scooters, en vandaag is het in San Francisco gevestigde bedrijf werkt verhuurbare e-scooters in negen steden op vijf universiteiten

Maar terwijl de Spin touts zijn inspanningen om in samenwerking met de steden, het was de beroemde en een van de startups die was geweigerd een vergunning in zijn woonplaats na de lancering zijn er in 2017. Spin beweert te hebben geraadpleegd, met San Francisco vervoer agentschap voor de nederlegging van de scooters er afgelopen Maart. De scooter aanval leidde de stad tot het opleggen van een tijdelijk verbod, terwijl het een nieuw programma het toelaat, en in augustus, de stad verleend, twee vergunningen aan Scoot en Overslaan. Spin onlangs bij de Uber Springen en Kalk in de aantrekkelijke San Francisco vergunningsproces.

“Met Spin, wat we zagen was een meer berekend aanpak van het werken met de steden en gaat in met vergunningen.”

Ford zei een deel van de reden is besloten om het verwerven van Spin was omdat het opstarten van de verplichting om overleg te plegen met steden eerste voor de implementatie van scooters. “Veel bedrijven zijn met de Uber en Lyft aanpak van gewoon starten en dan het omgaan met steden achteraf,” zei Zonnige Madra, vice president van Ford-X, de automaker s skunkworks-stijl mobiliteit incubator. “Met Spin, wat we zagen was een meer berekend aanpak van het werken met de steden en gaat in met vergunningen.”

Madra was de CEO van het Autonome, een Silicon Valley startup overgenomen door Ford in het begin van 2018. Voordat het zover is, Madra en COO Amar Varma mede-oprichter van Xtreme Labs, die gebouwd en ontworpen mobiele apps voor zijn klanten en verkocht aan software adviesbureau Centraal in 2013. Na de overname, Madra kreeg de leiding van de nieuw opgerichte Ford X-en aan het werk gezet op het Vervoer Mobiliteit, Cloud, een open-source platform voor steden en andere vervoerspartners dat is wel eens vergeleken met Amazon Web Services voor zelf-rijdende auto ‘ s.

Als dochteronderneming van Ford, Spin plannen om de implementatie snel over honderden AMERIKAANSE markten, waaronder de grote metropolen en middelgrote steden”, Poon schreef in een blog post. “We nemen een hyper-lokale aanpak om een aanvulling op de bestaande doorvoer infrastructuur, waardoor wij serveren de wijken en buurten die dat nodig hebben micro-mobiliteit het meest. In de steden waar we actief zijn, zijn we van plan om te helpen met de handhaving op het gebied van veiligheid en parkeergelegenheid, evenals rijke data te informeren stedelijke planning en het versterken van duurzame initiatieven.”

De supply chain voor deze elektrische scooters is enorm complex. De meeste van de dockless startups de bron van hun scooters van Chinese bedrijven als Xiaomi en Segway-Ninebot. Madra zei Ford kon helpen om haar expertise in wereldwijde leveranciers en productie te dragen voor Spinnen, maar het stopte de korte van het plegen van om het bouwen van een eigen scooter. “Misschien is het nemen van een aantal van onze expertise en hen te helpen vinden van betere leveranciers,” zei hij.

“Misschien is het nemen van een aantal van onze expertise en hen te helpen vinden van betere leveranciers”

Wat lijkt het me duidelijk is, is dat Ford staat te popelen om toe te voegen Spin de scooters zijn nog steeds-in-ontwikkeling mobiliteit cloud. Vroeg wat dat zou kunnen kijken voor consumenten, Madra beschreven een toekomst waarin Ford-eigenaren hun bestemming in hun auto ‘ s cloud-enabled navigatie systemen, en in reactie daarop krijgen ze een tapijt van mogelijkheden voor mobiliteit.

“U kunt naar uw bestemming rijden, een parkeerplaats te vinden, en het gaat om het nemen van X-bedrag van tijd,” Madra zei. “Maar hier is een andere optie die rekening zal nemen, een aantal van onze aanvullende mobiliteitsdiensten, of zijn een Wagen of een scooter, of of het een GoBike. En het zegt, ‘Hé, weet je wat, als je je uit hier, er is een aantal scooters kunt u een rit naar uw eindbestemming en u kunt er in een snellere tijd.’ Wij denken dat wij het kunnen maken van een integratie over die ervaringen.”