Hur att använda tekniska verktyg för att planera en semester

0
55

Om du läser detta, jag gissar att du är redo för en semester, men du vill inte betala en resebyrå, du är inte säker på var du ska börja, och / eller om du är en DIY-typ av person som är villig att sätta i lite vinklad fett för att få mer kontroll över kostnaderna och resa strukturer. Planerar en resa kan faktiskt vara en av de mer givande delar av att ta en semester, som förväntan bygger ofta spänning inför din semester. Här är några utmärkta resurser för resor erbjudanden, aktivitet guider, att hitta ställen att bo på, och hur man sätter ihop det hela.

Redaktörens Anmärkning: Denna artikel var ursprungligen publicerad den 28 juli, 2017 och har uppdaterats för att inkludera fler verktyg, appar och ett videoklipp.

Fastställa budget / tid begränsningar

Det naturliga första steget i att planera en resa är att räkna ut var du ska gå. Vissa människor har redan en destination i åtanke, andra är mer flexibla beroende på när de är i stånd att ta ledigt från jobbet eller hur mycket pengar de är bekväma med att spendera. Min personliga tumregel är om du har betald ledighet, en semester för dig själv bör kosta ungefär om samma sak som du gör i en lönecheck. På så sätt har du möjlighet att splurging på en weekendresa eller en längre semester på en budget.

Men om du har familj att räkna med, ett verktyg på BeFrugal.com kan hjälpa dig att bedöma om det är bättre att flyga eller köra någonstans. Det kan faktor i kostnader såsom gas-och vägtullar eller taxi till och från flygplatsen för att hjälpa till att väga för-och nackdelar. Självklart, de agera för att komma till och från en plats är inte den enda kostnaden faktorer (tänk på hotell, aktiviteter, mat och potentiella presenter att ta med hem) så planera i förväg.

Var hittar flygbiljetter

Flyg erbjudanden fungerar bäst när du är flexibel, och en av de bästa sätten att hitta dem är genom att utforska flyg kartor på webbplatser som Kajak eller på Skyscanner. Min personliga favorit är Google Flyg Upptäcka Destinationer sök. Du kan förfina sökresultaten från ditt hem flygplats ner till längden av resor, tid på året, och / eller kontinent och se en karta över hur mycket det kommer att kosta att få det. Du kan även ange resmål med intressen, såsom “stränder” och “ekoturism” eller “smekmånad” för att få några populära rekommendationer. Från det kan du förfina resultatet ytterligare genom att sätta en max gräns eller välja bara nonstop flyg.

Om du behöver ännu mer idéer, platser som Booking.com’s Destination Finder kan också hjälpa dig att räkna ut var att gå beroende på dina intressen. När du vet vart du ska, kan du använda verktyg från Kajak och Tratt för att kontrollera om en flygning pris är ett bra värde.

Om du är mycket flexibel i tid och rum men inte så mycket på pengar, är din bästa insats är att följa flighterbjudandet webbplatser och nyhetsbrev. Det finns otaliga webbplatser som Airfarewatchdog eller Flyg Affär, men en av webbens mest yrade-om de tjänster som är Scotts Billiga Flyg. Du kan registrera dig för ett gratis nyhetsbrev eller få ett betalt abonnemang för insider varningar till löjligt billiga priser. Ibland du kan även sluta med något som kallas ett misstag mat — en biljett som såldes på fel pris på grund av tekniska eller mänskliga fel — så om du inte hittar dessa sällsynta biljetter, se till att du har en bekräftad biljett innan du bokar boende.

Glöm inte att tänka på visum för inresa

Det är viktigt att hålla i åtanke att flygningen är inte det enda att tänka på i din totala budget. En flygresa till Thailand kan vara dyrare slutet, men saker och ting även när du anländer eftersom levnadskostnaderna är lägre där. (Det motsatta kan vara sant om en resa till Island.) Så väger de noga innan de bestämmer sig till din destination. Glöm inte att tänka på visum för inresa, också, beroende på ditt land för medborgarskap.

Boka dina flygresor

Nu när du har bestämt dig för vart du ska, är det dags att boka. Om du följt rekommendationerna ovan, bör du förhoppningsvis få en ganska bra affär på ditt flyg.

Det finns egentligen inget rätt sätt att göra detta. Du kanske vill boka direkt från flygbolagets hemsida, så att du är garanterad att plocka platser (förutsatt grundläggande ekonomi reglerna inte är tillämpliga), eller om du vill använda ackumulerade flyer miles att betala. Du kanske också vill boka via aggregatorer som Orbitz och Expedia för att få poäng, eller använda poäng från ditt kreditkort för att boka. De allmänna råden är att boka direkt med flygbolaget i allmänhet garner du mer inflytande när det inställda flygningar eller andra oegentligheter hända, så att du inte behöver kontakta en tredje part för att omboka. Men beroende på ditt kreditkort, kan du också ha bra reseförsäkring politik. Kontrollera med din lokala bank för att bestämma din eligibilities innan du gör det slutliga beslutet om var man kan boka.

Boka din vistelse

Att bestämma var man ska bo kan vara ganska överväldigande, särskilt om det är första gången du reser dit och du vet inte någon som kan ge dig personlig rådgivning. Guider på sajter som Airbnb och Foursquare göra det bra för resenärerna att lära sig mer om olika stadsdelar och företag runt om det. Det är också bra att bläddra i staden forum på TripAdvisor för att få en känsla av vad lokalbefolkningen / andra resenärer rekommenderar. Jag rekommenderar detta hotell resenärer som föredrar rumsservice eller städning. Om du hellre vill bo någonstans med en mer lokal känsla, då Airbnb eller HomeAway kan vara bättre alternativ för dig.

När du vet vart du vill bo, var noga med att ange behov som rum med gratis Wi-Fi, och sen check-ins för att se till att du tittar på rätt alternativ. När du bokar på webbplatser som hemma hyra platser, läs noggrant igenom beskrivningen för att avgöra om det finns en rengöring avgift eller en extra person avgift i samband. Vissa värdar avgift varierande mängder extra, vilket betyder att ett rum kostar $89 / natt med inga extra avgifter kommer att sluta upp att vara billigare för tre dagar än ett rum som $59 / natt plus en $150 extra avgift för rengöring.

Om du är på en budget, webbplatser som HostelBookers, HostelWorld, eller CouchSurfing är olika alternativ för att hitta någonstans att bo för billiga (eller i vissa fall gratis). Låt inte ordet “hostel” kasta ut dig. En del ställen erbjuder faciliteter som pooler, spel rum, och en takterrass med barer, vilket gör dem nästan omöjliga att skilja från de flesta hotell.

Saker att göra

Jag gillar att blanda upp mina resurser när det gäller att fylla i resvägen. I allmänhet, jag ska börja med TripAdvisor forum och publicerade guiderna från Lonely Planet, Fodor, och New York Times’ resa avsnitt. För mer off-the-beaten-väg idéer, Atlas Obscura kan också erbjuda lokala attraktioner och unika saker att kolla in.

Andra platser som du kan hämta inspiration från inkluderar söka via YouTube för att resa eller att gå igenom en Instagram läge tag i en viss stad. Om det är en aktivitet som du skulle vilja göra (skärmflygning, bryggeriet turer, eller nattvarden klubbar, till exempel), se till att kontrollera om det finns en aktiv subreddit i en stad man besöker enkät lokalbefolkningen. Du kan också använda den för att leta efter kommande händelser eller ens försöka uppfylla-ups.

När du reser utomlands, kom ihåg att webbplatser som du kan vara vana med för att leta upp restauranger och företag i USA sannolikt inte kommer i stor utsträckning att användas någon annanstans. När jag reste till Japan, till exempel, Yelp var sällan används, gemenskapen har sin egen version som heter Tabelog för restaurang recensioner och foton. I Kroatien, var det lättare att hitta ställen att äta på Google Maps eller ens Facebook.

Användbara appar

Tumregeln för appar är du vill ha för att maximera möjligheten att använda dessa program offline om du är i en avlägsen, unserviced område eller inte vill spendera pengar på ett internationellt SIM-kort / roaming plan. Innan du går, här är några användbara appar för att hålla i en resa mapp.

maximera möjligheten att använda appar offline

När rubrik till ett främmande land, Google Translate är ett måste. Helst bör du ladda ner det språk du vill ha i förväg så du kan använda den offline. Samma sak gäller för Google Maps. Du kan välja ett område som du vill spara och navigera utan internet-anslutning.

google word lens-news-google
google word lens-news-google

Samtidigt kan du välja att köpa ett lokalt SIM-kort, förutsatt att du har en upplåst telefon, WhatsApp, Facebook Messenger, och Viber har gjort det lätt att göra internationella samtal gratis. Kom bara ihåg att lägga till dina kontakter i innan de lämnar och hoppas att ditt hotellets Wi-Fi är stark nog att stödja en snabb pratstund.

När du är redo att dra ihop allt, appar som Google Resor kan samla alla dina resor information på ett ställe, inklusive tåg biljetter, kartor och bokning bekräftelse nummer.

Många städer runt om i världen erbjuder lokala ride-delning eller taxi-kom apps, så det är värt att kolla för att se om det är något du är villig att betala och hämta i förväg. Med denna knuten till ditt kreditkort kommer att eliminera behovet av att ha kontanter till hands första sak när du lämnar flygplatsen. Om du vill ha lite kontanter till hands, men du är mer sannolikt att få bättre priser utbyta det i förväg på din lokala bank än att göra det på flygplatser.

Stora företag kreditkort som Visa, Mastercard, American Express och erbjuda appar som kan hjälpa dig att hitta lokala Bankomater, förbereda en mobil plånbok, eller konvertera valutor. Bara se till att anmäla ditt banker om du inte planerar att använda kort utomlands, så du är inte oväntat låst ut.

I min mening är dessa apps är det minimum som du bör ha innan du tar bort, men för specifika intressen som mat spotting eller hitta lokalbefolkningen att umgås med, BonAppetour har en bra lista för olika behov.

Ange din OOO!

Personligen är detta en av de mest tillfredsställande saker om går bort. Stänga av online tillgänglighet och bara njuta av själv. Du har förtjänat det!

När du är hemma, kolla tillbaka med Google Timeline för att återuppleva resan igen.

Gränsen på YouTube

Exklusiva först tittar på ny teknik, recensioner, och visar som-Processor med Dieter s. bohn.

Prenumerera på!