Hur fixar Google Pixel 3 batteritid problem

0
49

Google Pixel 3 and 3 XL on the Pixel Stand Google Pixel 3 and 3 XL on the Pixel Stand

Pixel 3 har inte många show-stopp frågor. Men 2915mAh batteriet är en klart svag punkt bland konkurrerande telefoner som crest 3500mAh nuförtiden. Säker på att det har mindre dimensioner så att det bara inte har plats för mer batteri, men ändå batteriets livslängd är kortare än konkurrenterna och är en av de avvägningar som du har för att få ett sådant fint kompakt telefon.

Det betyder mindre vicka utrymme i din dagliga rutin, vilket kan leda till ett batteri låg tidigare på dagen än du vill. Men det finns ett par tweaks du kan göra för att förbättra batteritiden på din Google Pixel 3 och göra det mesta av sin begränsade kapacitet.

Kontrollera ditt batteri användning detaljer

Det bästa sättet att starta om fastställande problem med batteriet är att veta när batteriet är på väg.

Detta är verkligen landar i “kunskap är makt”: det bästa sättet att börja diagnostisera batteritid problem är att se om ditt batteri är på väg. I Inställningar, Batteri kan du trycka till på längst upp till höger meny-knappen för att kontrollera batterianvändning för att få lite inblick i vad som är att tömma telefonen. Det är bäst att göra så här nära slutet av dagen för att få en bra känsla för den övergripande batteri användning och insikt är bra. Tryck åter på knappen meny för att visa full användning av enhet, inklusive tid för skärmen.

Om du inte har använt en app för mycket men det är med hjälp av en tvåsiffrig procentsats av ditt batteri i en dag, bör du överväga att kolla in på appen för att se om allt fungerar som det ska. Du kommer också att se om det finns udda extremvärden som “Android OS”, vilket skulle kunna tyda på en systemnivå problem som hängde upp eller fastnat synkronisering och behöver fixas med en ändring av en inställning eller bara en omstart.

Stänga av Omgivande visa

I Display – inställningar du hittar ett alternativ för att stänga av Omgivande display — detta är den funktion som håller din tid och anmälningar som lyser upp även när skärmen är “off”. Det ser bra ut och är super bra att få information på ett ögonblick, men att hålla displayen är aktiv använder batteriet under hela dagen, även när du inte tittar på telefonen.

Stänga av Omgivande visa inte göra telefonen helt värdelös utan att trycka på power-knappen, men det är en bra medelväg. Du kan låta telefonen slå på Omgivande displayen när du lyfter telefonen eller en anmälan kommer in, vilket är en bra kompromiss, och du kan göra din display att slå på med ett dubbeltryck på skärmen.

Minska displayens viloläge tid

Om du ställer ner telefonen utan att stänga av skärmen, bör du minska timeout.

Som vi har fastställt, desto mindre tid telefonens skärm är på mindre det är att tömma batteriet. Om du är typ av person som avslutas med hjälp av sin telefon och ställer ner det på bordet utan att stänga av skärmen manuellt, men du vill minska skärmen viloläge tid. I Inställningar och sedan Visaatt du kommer att se alternativet för Viloläge — tryck på den och välja något lägre än där du har det nu. 15 sekunder kan kännas lite begränsande om du gillar att läsa längre bitar av innehåll utan att rulla, men 30 sekunder är en bra medelväg.

De sekunder lägga till upp till minut under hela dagen, och kan spara dyrbara batteriet.

Aktivera Adaptiv Batteri

Denna funktion gör det möjligt för systemet att begränsa sällan använda program från att vakna upp och dränerar ditt batteri, vilket är riktigt bra. Det är ganska konservativa om detta för att inte orsaka dig några problem med att inte ta emot anmälningar, men verkligen bidrar till att minska batteri användning av appar som du har installerat och glömde bort eller bara inte använda så ofta.

Du kan hitta den Adaptiva Batteri inställning i Inställningar, Visa och sedan Adaptiv Batteri.

Växla till en statisk bakgrundsbild

Ära av en levande tapet avtar snabbt — slå upp det med en stillastående uppdateras dagligen.

Google älskar att visa upp Pixel 3 display med vackra “Levande Universum” bakgrunder. Dessa är fantastiska visuella upplevelser som att se statisk på ett ögonblick, men är faktiskt subtilt flytta hela dagen. De är vackra att titta på, och presentera dig något som är nytt för att titta på varje gång du låser upp din telefon, men de tömma ditt batteri i processen. De använder inte en ton av batteriet, men de använder långt mer än en statisk bild.

För att dryga ut varenda bit av ditt batteri, du vill byta till en stillbild i stället. En bra kompromiss för den som vill ha något nytt på sin mobiltelefon på en regelbunden basis är att byta till en “daglig” tapet igenom tapeten inställningar. Du kan välja en kategori och få ett nytt sammanställd bild som visas på din telefon varje dag — att hålla det fräscht, men utan ständigt är i rörelse under dagen.

Använd Battery Saver

Om du använt din telefon hårt och vet att du inte kommer att hitta en laddare när som helst snart, vänd på Battery Saver. Telefonen kommer fortfarande att fungera normalt när det kommer till de flesta anmälningar och använda appen, men det begränsar prestanda och bakgrundsdata tillgång till appar så att inget kan rinna av telefonen om du aktivt använder det.

Det är inte något du använder varje dag, men det är en life saver när telefonen är snabb dränering.

Det är inte något du vill använda hela tiden, men om alternativet är att ha en död telefon … föredrar du att använda det under dessa begränsningar. Du kan gå till Inställningar och sedan Batteriet för att göra det slås på automatiskt vid en viss batteritiden i procent (15% är ett bra märke), och du kan lägga till en snabb inställning växla i din meddelandepanelen för att slå på och av manuellt som du tycker passar.

Gör det mesta av din laddningstid

Vi ska alla ha för att ladda våra telefoner på någon punkt. Och om du är i behov av en middagstid top-up, du vill att laddningstiden ska bli så meningsfullt som möjligt, vilket innebär att välja rätt laddare för jobbet, inte bara någon gammal kontakt som du har liggandes.

Du måste ta ut det på någon punkt, kan lika gärna göra det så snabbt som möjligt.

Laddaren som medföljer i lådan är en USB-C eltillförsel (PD) laddare som kommer att leverera 18W av makt till Pixel 3, och ladda upp det otroligt snabbt. Den stora sak om USB-C och PD är att det är en öppen standard, och det finns hundratals laddare att välja mellan där ute. Hitta dig själv en väl specificerade USB-C och PD-laddare som är klassade för minst 15W, och din Pixel 3 kommer att vara glad att ladda upp i en förvånansvärt snabb tid. Det är bra vägg laddare, bärbara batterier och laddare för bilen att alla har stöd för USB-C och PD.

Om du vill ladda upp trådlöst, det snabbaste sättet att göra detta är att använda ett Google-godkänd “för Google” – laddare. Just nu innebär det att Google Pixel Stå … och några andra. Om det inte är Pixel Stå eller specifikt “för Google” – laddare, det kommer inte att trådlöst ladda Pixel 3 vid sin fulla 10W, och det innebär att du kommer att vara fast på mycket långsammare 5W standard.