U kunt nu kopen Linux op de Microsoft Store

0
63

door Martin Brinkmann op November 08, 2018 in Linux, Windows – 8 reacties

WLinux is de eerste commerciële versie van Linux, meer precies de Windows Subssystem voor Linux, op de Microsoft Store. Het wordt geadverteerd als een “snelle Linux terminal omgeving voor ontwikkelaars en pro-gebruikers is gebouwd op Windows-Subsysteem voor Linux (WSL) op Windows-10” en is beschikbaar voor $19.99 op de Microsoft Store.

WLinux is niet de eerste Linux-gebaseerde applicatie voor Windows 10; de gebruikers van het besturingssysteem kunt installeren in Ubuntu, Debian GNU/Linux en andere Linux-versies voor de Windows-Subsysteem voor Linux en uit de Winkel.

De Windows-Subsysteem voor Linux integreert Linux-distributies in de Windows-10 besturingssysteem, zodat deze beschikbaar zijn. De implementatie is nogal beperkt op dit punt in de tijd als je zijn beperkt tot het uitvoeren van een opdracht op de opdrachtregel en enkele hulpmiddelen of toepassingen, zelfs in de nieuwste versie van Windows 10 en Windows Server 2019.

Windows-10 versie 1809 bevat een nieuwe optie voor het uitvoeren van een Linux shell Explorer. U moet ingedrukt houden van de Shift-toets voordat u met de rechtermuisknop op een map om de “Open Linux shell hier” optie.

De installatie van Linux op een Windows-10 PC niet bieden volledige toegang tot de desktop omgeving.

wlinux

WLinux werd geoptimaliseerd om te draaien op het Windows-Subsysteem voor Linux en dat is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom het is de eerste commerciële Windows-Subsysteem voor Linux applicatie. De distributie maakt gebruik van Debian Gnu/Linux als haar core.

De ontwikkelaars van WLinux verwijderd, een aantal pakketten zoals systemd van de afbeelding in een poging om de totale grootte van de afbeelding en de beheersbaarheid.

De Linux-omgeving voor Windows 10 bevat de setup tool wlinux-instellingen aanpassen milieu-specifieke voorkeuren gebruiken.

Het stelt gebruikers in staat om te kiezen van de standaard tekst editor, pak ontwikkelomgevingen zoals NodeJS, Python, Gaan of Ruby, of het beheer van Windows en Azure implementaties met behulp van PowerShell en azure-cli.

WLinux bevat ondersteuning voor wslu, een tool collectie voor Linux op Windows 10 die bestaat uit vijf instrumenten die momenteel worden. De hulpprogramma ‘ s kunnen worden gebruikt voor het omleiden van links naar de standaard Windows-webbrowser, zet Windows paden, of het maken van snelkoppelingen op het bureaublad van Windows.

Ondersteuning is niet exclusief, maar als distributies, zoals Ubuntu, Debian, of Suse Linux Enterprise Server ondersteuning.

Andere kenmerken van belang zijn:

  • Ondersteuning voor grafische applicaties voor Linux.
  • Apt pakket functionaliteit voor het installeren van open source-pakketten van Debian repositories.
  • De belofte om een patch te installeren Windows-Subsysteem voor Linux bugs sneller dan elke andere Linux-distributie voor Windows beschikbaar 10.

Het geld dat wordt verdiend uit de verkoop stroomt direct in het project om de ontwikkeling te financieren.

Aankopen van WLinux in de Microsoft Store betalen voor een team van open source indie-ontwikkelaars om nieuwe functies toe te voegen, test en release builds, evalueren WSL-gerelateerde CVEs, en het bieden van ondersteuning aan gebruikers.

Meer informatie is beschikbaar op de project officieel GitHub pagina.

Nu U: Wat is uw kijk op de Windows-Subsysteem voor Linux?