Voormalig EA exec Patrick Söderlund de nieuwe studio gewoon geopend, maar het heeft grote plannen

0
58

Slechts een paar maanden na het verlaten van zijn baan bij EA als chief design officer, Patrick Söderlund is klaar om aan te kondigen zijn volgende onderneming. De zogenaamde Beginnen Studios, het bedrijf werd geopenbaard deze avond in de transcriptie voor MapleStory uitgever Nexon in Tokio. Beginnen is een samenwerking van soorten, met Nexon dienen als een uitgever en investeerder in de nieuwe studio. Söderlund het team is nog niet klaar om te pronken met een spel, maar de voormalige EA executive heeft grote plannen voor de toekomst. “We hebben een massa-markt, grootschalige ambitie met wat we gaan doen,” zegt hij.

Te maken dat, Söderlund zegt dat de studio zal gebruik maken van nieuwe technologieën voor het bouwen van nieuwe soorten van online interactieve ervaringen. Het persbericht over Beginnen is gevuld met buzzwords als “aangesloten spelers, big data, spraak herkenning, cloud computing, en geavanceerde AI.” In de praktijk Söderlund zegt dit betekent dat het vinden van manieren om gebruik te maken van deze uiteenlopende technologieën om het ontwerp van de spellen die zeer verschillend zijn van wat er op dit moment beschikbaar is.

“We staan op de vooravond van een aantal veranderingen.”

“Het komt voort uit een overtuiging dat onze industrie, en de toekomst van interactieve entertainment, gaat er anders uitzien dan wat we vandaag hebben,” zegt hij. “Maar er is een ton van grote games zijn komst in de markt elk jaar, heb ik een soort van gevoel tot op zekere hoogte krijgen we meer van hetzelfde. Ik denk dat we aan de vooravond van een aantal wijzigingen. Ik denk dat al deze [technologieën] combinatie zal zorgen voor heel verschillende ervaringen te evolueren in de tijd, dat we nog niet gezien.”

Zonder daadwerkelijke games te pronken, het is moeilijk om een gevoel te krijgen voor wat dit precies betekent. (Söderlund, zegt de studio zelf is eigenlijk minder dan een week oud op dit punt.) In de afwezigheid van specifieke informatie, hij geeft een meer theoretisch voorbeeld voor de soorten games Beginnen kan maken:

Games van vandaag zijn meestal opgebouwd rond één laag. Je loopt rond en je schiet mensen, of je speelt voetbal. Wat als je zou kunnen hebben 10 abstractie lagen van simulatie in een spel waar je kan kiezen om een boer, of ga in de politiek, of word lid van de militair, of een professionele sporter, binnen die wereld? Dit zijn enkele van de vragen die in mijn hoofd. Als ik begon na te denken over die, samen met enkele van de mensen waarmee ik werk, realiseerde ik me dat het is ambitieus, en bijna naïef, maar ik denk dat je moet gaan die route iets bijzonders doen.

Nexon CEO Owen Molly zegt dat het “zeer zeldzaam” voor het bedrijf om mee te doen met een onderneming zo vroeg, maar het was verkocht aan een combinatie van Söderlund brede visie en zijn ervaring. Voordat hij bij EA was hij CEO van de Battlefield-ontwikkelaar DICE. Zodra EA verworven DOBBELSTENEN in 2006, Söderlund bleef op en gestaag gestegen door de rangen, steeds een van de top executives en in tijden van EA ‘ s meest gezicht, het meest recent door een aantal moeilijke stukken. “We willen bij de bouw van deze toekomst,” Molly zegt van Beginnen plannen.

“We willen dit op te bouwen toekomst.”

Voor Söderlund, die zegt dat hij “andere opties” na het verlaten van EA, de nieuwe studio is ook een kans om terug te gaan naar meer bezig met het maken van games. “Bij EA was ik altijd heel dicht bij de spel-het maken van zo veel als ik kon, gezien de baan die ik had,” zegt hij. “Dit is een manier voor mij om veel dichter terug te gaan naar het daadwerkelijk maken van games, en het ontwerpen van spullen en het bouwen van dingen op mijn eigen.” Een deel van die inhoudt dat het houden van Beginnen relatief klein. Op dit moment zijn er slechts een handvol medewerkers — waaronder Johan Andersson, die voorheen aan het hoofd van EA op Zoek naar Buitengewone Ervaringen Divisie, beter bekend als het ZAAD, maar hij verwacht tussen 15 en 20 mensen aan boord van de komende weken, met een eventuele personeelsbestand van rond de 35.

En terwijl het uiteindelijke doel is ambitieus, het pad om er te komen langzaam. “Ik denk dat het starten van een spel of een platform dat niet alle van de dingen waar we over gesproken hebben is wel heel moeilijk, en zeer risicovol zijn, en het zal veel tijd in beslag nemen,” Söderlund uitgelegd. “Mijn benadering is anders. We gaan beginnen met het ontwikkelen van games die misschien delen meer traditionele gameplay-ervaringen, maar op hetzelfde moment proberen te bewijzen uit een paar van de belangrijkste dingen die ik nodig heb om te bewijzen uit voor de toekomst. Ik voel me niet meer aan te komen met de ultieme droom is of de ultieme idee, en verbergen in een hoek voor 10 jaar, en zien met iets dat niet werkt, is de juiste aanpak voor ons.”

Als voor wanneer Beginnen zal de release van de eerste game? “Ik denk dat je de dingen vanuit ons sneller dan je zou verwachten.”