Wat een nieuwe gouverneur betekent voor Wisconsin omstreden Foxconn-fabriek

0
66

Als de kandidaten in het hele land gesloopt voor de controle van het Congres, afgelopen nacht de tussentijdse verkiezingen waren bijzonder dramatisch in Wisconsin. Na acht jaar en een mislukte oproepen inspanning, Gouverneur Scott Walker verloren aan Democratische kandidaat Tony Evers, in een nauw samen vochten ras dat bleef een dead heat tot 1:30 uur lokale tijd. Evers, de hoofdinspecteur van de openbare school-systeem, uiteindelijk trok verder door de circa 30.000 stemmen.

De verrassing wint een significante impact hebben op Wisconsin nieuwe Foxconn-fabriek, die werd verdedigd door Walker. De deal, die $4 miljard aan subsidies voor slechts 13.000 nieuwe arbeidsplaatsen, had bekritiseerd als bedrijfsmaatschappelijk door een aantal lokale cijfers. Die kritiek alleen maar sterker te midden van rapporten die Foxconn zou de overdracht van een aantal van de Chinese beroepsbevolking aan het werk in de fabriek. (Foxconn heeft geweigerd de rapporten.)

“We gaan te hebben om vast te houden Foxconn de voeten naar het vuur”

Evers in het bijzonder had ruim kritiek op de subsidies en voor de Wandelaar gedrag in het maken van de deal. “Bijna iedereen kon hebben gesneden een betere deal met Foxconn dan Scott Walker deed,” Evers vertelde de Racine Journal Keer in September. “Het is een slechte deal, en we gaan er mee moet houden Foxconn de voeten naar het vuur te gaan.”

Nog steeds, het blijft te bezien hoe effectief Evers staat zal zijn terug te duwen eenmaal in het kantoor. Het meest controversiële onderdeel van de deal is de prijs — maar het kan al te laat zijn voor de gouverneur-elect wijzigingen aan te brengen op dat vlak. Enkele Wisconsin-Democraten hebben geduwd tot het annuleren van de deal volledig, in het bijzonder met de bouw en het personeel al aan de gang. Als een staat superintendent, Evers leek gelaten om de fiscale voordelen, zegt dat het moeilijk zou worden “van de vn-ring die bell.” In plaats daarvan adviseerde hij de verbetering van de deal geleidelijk, met behulp later vervoer projecten gekoppeld aan de fabriek als een manier om te halen meer concessies te doen op het loon en aannemen van lokaal personeel. “Ik zou echt richten op hen noodzaakt om een goede burger,” Evers vertelde een lokaal blad in de tijd.

Als gouverneur, Evers zou ook kunnen duwen Foxconn meer agressief op milieugebied. De Wandelaar administratie had vrijgesteld Foxconn uit Wisconsin gebruikelijke milieu-regels, zodat de nieuwe fabriek voor de lossing van materialen in de nabijgelegen moerassen en trekken zo veel als 7 miljoen liter per dag uit in de buurt van Lake Michigan. Evers zal hebben brede ruimte voor het wijzigen van de voorwaarden door de staat aan de Afdeling Natuurlijke Rijkdommen. Wie benoemt hij als directeur van het bureau in staat zal zijn om de nieuwe regels over luchtverontreiniging, waterverontreiniging en, nog belangrijker, het water terugtrekking, die een significante impact hebben op hoe de Foxconn werkt in de staat.

Evers heeft zich bijzonder belang bij de herziening van de regels rond luchtverontreiniging. “Ik heb al veel wetenschappers kijken naar dat proces van goedkeuring en ze hebben veel problemen met die beslissing gemaakt door het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen,” Evers vertelde de Wisconsin State Journal tijdens de campagne. “Dus ik zou nemen van die informatie en de toestemming en zeggen: ‘Hoe kunnen we van hier naar hier?'”

Maar minder dan 24 uur na de polls gesloten, zelfs het feit van Evers’ verkiezing blijft controversieel. De voorlopige marge van de overwinning is te hoog om te leiden tot een hertelling, maar ook na de race werd genoemd door tal van media, de Wandelaar campagne heeft geweigerd toe te geven, onder vermelding van beschadigde biljetten. “Duizenden van de stembiljetten werden beschadigd en moesten worden herschapen,” Walker senior adviseur Brian Reisinger zei in een verklaring. “Totdat er sprake is van een vergelijking van de oorspronkelijke stemming om het opnieuw uit te brengen, is er geen manier om het te beoordelen op hun geldigheid.”

Foxconn niet direct reageren op een verzoek om commentaar.

Aanvullende rapportage door Colin Lecher.