CommScope köper ARRIS för 7,4 miljarder usd

0
60

Noll

Telekommunikations-utrustning maker CommScope att köpa en set-top box maker ARRIS för 7,4 miljarder usd i kontanter, företag meddelade torsdag. Riskkapitalbolaget The Carlyle Group är delvis finansiera affären via en $1 miljarder euro minoritetsandel i eget kapital i CommScope, som har ett börsvärde på ca 4,8 miljarder dollar.

Georgien-baserade ARRIS har en närvaro i kabel-fasta bredband utrymme och en betydande del av dess intäkter kommer från betal-TV-set-top-verksamhet. Företaget bulk upp genom att köpa Motorola Mobility hem enheten från Google under 2012 och Takt, en UK-baserade set-top-box tillverkare, i och med 2015. I 2017, ARRIS förvärvade Ruckus Wireless från Broadcom.

CommScope har utvecklats från en av världens största leverantörer av koaxial-kabel för företag och företag telefon till en bred tillverkare av telecom utrustning.

I kombination, CommScope och ARRIS hoppas kunna ta marknadsandelar på den växande 5G, fiber och Internet of things marknader, samt andra tillväxtregioner som privata nätverk och ansluten hem. Företagen räknar med att ha i kombination med intäkter om cirka sek 11,3 miljarder kronor och justerat EBITDA-resultat på cirka sek 1,8 miljarder.

“Under flera år har vi sett ganska nära som Experiment har vuxit till att bli en stark ledare i marknaden”, sade CommScope VD, Eddie Edwards på en telefonkonferens med analytiker. “Experiment-teamet kommer att vara en kritisk och mycket kompletterande tillägg till CommScope.”

Han fortsatte:

“Vår mycket kompletterande erbjudande, fotspår, och kundrelationer ger betydande diversifiering och affären stärker vår position inom de segment med den högsta tillväxten. Den nya spektrum planeras för 5G runt om i världen är nära, och nu förväntar vi oss att en större mängd av trådlös anslutning infrastruktur som behövs inomhus använder både licensierade och olicensierade teknik, som det sammanslagna bolaget kommer att ha nu.”

screen-shot-2018-11-08-at-9-01-44-am.png

TIDIGARE OCH RELATERADE TÄCKNING:

Verizon ordnas in i 3 grupper för att utnyttja 5G

Verizon kommer att ha tre enheter-och konsument, företag och media-och division kan se den största ökningen på grund av telematik, IoT, edge design och 5G företagsapplikationer.

Sprint distribuerar gigabit LTE i 225 städer

Före sin 5G lanseringen i nio områden 2019 och dess föreslagna fusionen med T-Mobile, Sprint har använt gigabit-hastighet LTE i 225 städer i USA.

IBM partner med Seagate att sätta hårddiskar på blockchain

De företag som syftar till att bygga ett system som behandlar förfalskade hårddiskar och bidrar till hårddisk efterlevnad och säkerhet.

Relaterade Ämnen:

Digital Omvandling

Big Data Analytics

CXO

Innovation

Cloud

0