Disney lanserar en andra live-action Star Wars visa

0
62

Disney meddelade idag att det är att utveckla en andra live-action Star Wars visa för sina kommande, nya namnet streaming video plattform, Disney+, med skådespelaren Diego Luna reprisera rollen av Rebel Alliance spy Cassian Andor.

Andor var en central karaktär i och med 2016 fristående Rogue: En Star Wars-Historien. Han spelade en av de Rebel Alliance spioner som hjälpte till att överföra planer för Death Star till sina landsmän inför förgås på planeten Scarif, inrättande av händelserna för Ett Nytt Hopp. I tillkännagivandet, Luna konstaterade att han ser fram emot att reprisera karaktär, och att “denna nya spännande format kommer att ge oss en chans att utforska denna karaktär mer djupt.” Disney har också bekräftat att det är att utveckla en serie som bygger på Loke från Marvel Cinematic Universum, med Tom Hiddleston inställd på att reprisera sin roll.

Showen är den andra live-action TV-serie som är avsedda för Disney ‘ s strömmande plattform. Tidigare i höst Lucasfilm meddelade Den Mandalorianska, en 10-episod-serie som utspelar sig i en post-Return of the Jedi era av franchise, och är skriven av Jon Favreau, som regisserade Iron Man och Iron Man 2. Att visa är för närvarande i produktion och kommer att följa en namnlös Mandalorian gunslinger. Inget release-datum för antingen Den Mandalorianska inte heller denna nya showen har uppenbarats.

Det är inte en överraskning att Disney är att arbeta på en annan live-action Star Wars för Disney+ — det finns flera visar i verk från Disney dotterbolag Marvel Entertainment, och antydningar om att Netflix Iron Fist — eller åtminstone karaktär — kan göra det hoppa över. Lucasfilm har också gjort en del arbete att knyta flera andra fastigheter i En Skurk — visa animerade Star Wars-Rebellerna som leds upp till filmen, och filmen hade några bildtexter till showen. En visa om Cassian skulle säkert bidra till att lägga till den större berättelsen som leder fram till Ett Nytt Hopp, det gäller att utarbeta inte bara hans bakgrundshistoria, men den spirande Rebel Alliance.

Lucasfilm och Disney är också i en period där de omvärderar hur de närmar Star Wars-serien. Ordet bröt nyligen som arbetar på en fristående Boba Fett-filmen hade slutat till förmån för Jon Favreau är live-action Star Wars visa Den Mandalorianska, medan Disneys VD Bob Iger sagt att fansen förväntar sig en “nedgång” när det kommer till takten av Star Wars-filmerna. Men samtidigt som de har drivit paus på vissa filmer, det verkar som om deras tv-insatser är fortfarande på väg framåt.

Disney utan tvekan vill ha sin streaming-tjänst för att öppna med en smäll, och det innebär att tidigarelägga den med så mycket tilltalande innehåll som de kan generera. Star Wars och Marvel visar som är mest troligt att inspirera fans att plunk ner pengar för att registrera sig, särskilt som företag som Amazon, Hulu och Netflix redan dominerar utrymmet.