Docker krijgen op Microsoft ‘ s Windows Server 2008 migratie druk

0
55

Nul

De Docker Enterprise 2.1 container platform is beschikbaar vandaag, 8 November. En samen met de gebruikelijke Windows-en Linux-app support, Docker is touting de ondersteuning voor de nieuwste Windows Server versies, samen met Windows Server migratie tools gericht op degenen die vast zit op oudere versies.

dockerwinserver2008migration.jpg
Credit: Microsoft

Docker Enterprise 2.1 ondersteunt Windows Server 1709, 1803 en Windows Server 2019. (Microsoft stopgezet beschikbaarheid van Windows Server 2019 aan het begin van oktober vanwege gegevens-verlies van problemen en nog steeds moet nog beginnen met herverdeling van die release.) De Enterprise-versie 2.1 voegt ook Kubernetes 1.11 en ondersteuning voor pod autoscaling.

Docker heeft ook nieuwe Windows Server migratie tools om gebruikers te helpen nog steeds aangewezen op Windows Server 2003 en Windows Server 2008/R2 met het einde van de ondersteuning voor die platformen. Zelfs al is Microsoft gestopt met het aanbieden van gratis ondersteuning voor Windows Server 2003 in juli 2015, een aantal applicaties draaien nog steeds op dat platform. Ondersteuning voor Windows Server 2008 en 2008 R2 eindigt in januari 2020.

Wanneer de ondersteuning eindigt, Microsoft niet langer security fixes, tenzij ze betalen voor custom support contracten — of, in het geval van Server 2008 en Server 2008 R2, indien zij akkoord gaan met het verplaatsen van workloads op deze producten van Azure.

In juli 2018, Microsoft aangekondigd dat gebruikers van Windows Server 2008 en 2008 R2 en SQL Server 2008 en 2008 R2 hebben een nieuwe optie om te houden van het krijgen van beveiligingsupdates voor gratis na de officiële ondersteuning van de periode eindigt. Om dit te doen, ze moeten zelf hun workloads naar de Azure cloud. Klanten die akkoord gaan om te migreren van Windows Server 2008/R2 en/of SQL Server 2008/R2 workloads naar Azure krijgt extended security updates gratis voor drie bijkomende jaren (dus tot januari 2023 voor Windows Server en tot juli 2022 voor SQL Server).

Aanbevolen verhalen

Samsung opvouwbare telefoon: Infinity Flex display specs onthuld

Wat kan uw bedrijf te leren over de datacentra van de tech-giganten

Windows 10 activering bug keerschotten, angers gebruikers

Ja, het is mogelijk om een upgrade van een 2018 Mac mini RAM-geheugen. Nee, het is niet makkelijk

Verwante Onderwerpen:

HET Prioriteiten

Digitale Transformatie

Datacenters

CXO

Innovatie

Opslag

0